Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί, η «ψυχρή λίμνη» έρχεται (vid)

Η αφρικανική σκόνη υποχωρεί, η «ψυχρή λίμνη» έρχεται (vid)
Ραγδαία αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

Αλλάζει το σκηνικό καιρού. Έπειτα από αρκετές μέρες, η αφρικανική σκόνη αρχίζει να υποχωρεί και η θερμοκρασία να πέφτει, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για την έλευση μιας «ψυχρής λίμνης» που θα φέρει βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ένας βορειοδυτικός άνεμος από τα δυτικά θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές.

«Σήμερα αναμένονται αυξημένες θερμοκρασίες σε Θεσσαλία, Βοιωτία, ανατολική νοτιοανατολική Πελοπόννησο, εσωτερικά τμήματα της Κρήτης και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εκεί θα περιορίσει τη δράση του το θερμό κύμα και από Πέμπτη πάμε πλέον σε καλή διαύγεια της ατμόσφαιρας», τόνισε ο μετεωρολόγος του Open για να συμπληρώσει ότι έρχεται αστάθεια πρώτα στη βόρεια βορειανατολική Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο, μια «ψυχρή λίμνη», θα δώσει αστάθεια σε πιο γενικευμένα τμήματα της χώρας μας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά της χώρας με τη θερμοκρασία να προσεγγίζει τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.