Οι δυσοίωνες προβλέψεις του Νοστράδαμου ανατριχιάζουν, καθώς η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αύξησε τους φόβους για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο

Επιμέλεια: Newsroom
Οι δυσοίωνες προβλέψεις του Νοστράδαμου ανατριχιάζουν, καθώς η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ αύξησε τους φόβους για Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο
Γράφοντας για το ενδεχόμενο πολέμου το 2024, ο προφήτης, με πραγματικό όνομα Michel de Nostredame, σημείωσε: «Ο κόκκινος αντίπαλος θα χλωμιάσει από φόβο, βάζοντας τον μεγάλο Ωκεανό σε τρόμο»

Οι προφητείες του Νοστράδαμου, του Γάλλου φιλοσόφου του 16ου αιώνα, γοήτευσαν και προβλημάτισαν τον κόσμο για αιώνες. Οι προβλέψεις του, γραμμένες σε μια αινιγματική γλώσσα, λέγεται ότι έχουν προβλέψει μερικά από τα πιο σημαντικά παγκόσμια γεγονότα. Μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, έχει δοθεί εκ νέου έμφαση στα υποτιθέμενα οράματά του για το τρέχον έτος, τα οποία περιλαμβάνουν τρομερές προβλέψεις για διάφορες περιοχές και προσωπικότητες.

Ιστορικά, στον Νοστράδαμο αποδίδεται η πρόβλεψη της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ, της δολοφονίας του J.F Kennedy , ακόμη και των τραγικών γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου. Πιστεύεται επίσης ότι είχε προβλέψει το έτος θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Τώρα ο προφήτης φαίνεται ότι είχε άλλη μια επιτυχημένη πρόβλεψη. Γράφοντας για το 2024, είπε: «Ο κόκκινος αντίπαλος θα χλωμιάσει από το φόβο, βάζοντας σε τρόμο τον μεγάλο Ωκεανό».

Η συγκεκριμένη πρόβλεψη θεωρείται επίσης ότι σχετίζεται με τις εντάσεις μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν, αλλά εξετάζονται και οι πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ωστόσο, η πρόσφατη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ έχει πυροδοτήσει τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις προβλέψεις του φιλοσόφου, καθώς οι άνθρωποι φοβούνται πλέον ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το Ιράν εξαπέλυσε χθες απευθείας επίθεση κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες πυραύλους και drones που απογειώθηκαν από το ιρανικό έδαφος. Ακόμη και αφού σχεδόν το σύνολο των ιρανικών πληγμάτων αναχαιτίστηκε από τις δυνάμεις του Ισραήλ και των συμμάχων του, το γεγονός «επανακαθορίζει τις ισορροπίες» μεταξύ των δύο αντιπάλων, δηλώνει ο Stéphane Audrand, σύμβουλος ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.