O Russ Cook έκανε το αδύνατο δυνατό: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε σε όλο το μήκος της Αφρικής (vid)

O Russ Cook έκανε το αδύνατο δυνατό: Έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε σε όλο το μήκος της Αφρικής (vid)
O Russ Cook, γνωστός με το ψευδώνυμο "Hardest Geezer", έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία της ανθρωπότητας που διέσχισε ολόκληρη την Αφρική

Ένας Βρετανός έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε σε όλο το μήκος της Αφρικής. O άνδρας από το Δυτικό Σάσεξ ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του, αφού πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στην Τυνησία σήμερα (07/04) μετά από 352 ημέρες.

Ο 27χρονος δήλωσε ότι είχε παλέψει με την ψυχική του υγεία, τον τζόγο και το ποτό και ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό στη ζωή του. Αφού έτρεξε μέσα από 16 χώρες σε 352 ημέρες, ο δρομέας με το παρατσούκλι "Hardest Geezer" συγκέντρωσε πάνω από 650.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Russ ξεκίνησε το ταξίδι των 16.000 χιλιομέτρων από το νοτιότερο σημείο της ηπείρου, το ακρωτήριο Agulhas στη Νότια Αφρική, στις 22 Απριλίου 2023.

Ο 27χρονος Βρετανός μέχρι να καταφέρει να ολοκληρώσει την αποστολή του, αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα με τη βίζα του, με την υγεία του, καθώς και μια ένοπλη ληστεία στην προσπάθειά του να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα διασχίσει ολόκληρη την ήπειρο. Συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν στην Αγκόλα, ο ίδιος και η ομάδα του έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας, χάνοντας τις κάμερες, τα τηλέφωνα και τα διαβατήριά τους.

Μετά από αυτό, τα πράγματα έγιναν χειρότερα, καθώς ο Κουκ εξαφανίστηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, με τους φίλους του του να χρειάζεται να πληρώνουν αρκετά χρήματα για να τον απελευθερώσουν οι ντόπιες συμμορίες.

Εκτός από αυτά τα προβλήματα, χρειάστηκε επίσης να οργανώσει μια ολόκληρη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να του εκδοθεί η βίζα και έτσι να μπορέσει περάσει στην Αλγερία.

bretania

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο, έχει πλέον καταφέρει ένα από τα πιο αξιοσημείωτα αθλητικά επιτεύγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Λιγες ώρες πριν από την ολοκλήρωση της αποστολής του έγραψε στον λογαριασμό του στο X: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σχεδόν τελείωσε. Τα λέμε σύντομα στο γκαράζ αγόρια και κορίτσια».

Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, που ονομάζεται Project Africa, ο κ. Cook συγκέντρωσε περισσότερες από 650.000 λίρες για δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα, το Running Charity και το Sandblast.

Για την τελευταία ημέρα της πρόκλησής του, ο κ. Cook προσκάλεσε τους υποστηρικτές του να τρέξουν μαζί του τον τελευταίο μαραθώνιο, με πολλούς να ταξιδεύουν στην Τυνησία για να τρέξουν μαζί του.