Άγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μην το διαθέσουν

Επιμέλεια: Newsroom
Άγιοι Ανάργυροι: Υπήρχε περιπολικό αλλά αποφάσισαν να μην το διαθέσουν
Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από το πρώην σύντροφο της έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Η εικόνα μιας άγρια δολοφονημένης γυναίκας, ακριβώς στην είσοδο αστυνομικού τμήματος, όπου είχε προστρέξει με αγωνία για να βρει βοήθεια, δημιουργεί τεράστια ερωτήματα, αναφορικά με τυχόν ολιγωρίες και μοιραία λάθη που οδήγησαν σε μία ακόμη γυναικοκτονία.

Η 28χρονη δεν θέλησε να υποβάλλει μήνυση σε βάρος του δολοφόνου, παρότι η ίδια ανησυχούσε ότι θα της κάνει κακό επειδή την παρακολουθούσε. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, ωστόσο, εάν οι αστυνομικοί αξιολόγησαν σωστά όσα τους ανέφερε, αλλά και γιατί δεν της προσέφεραν τη βοήθεια που αποζητούσε;

Ερώτημα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία, από τη στιγμή που ο δράστης είχε βαρύ ιστορικό: βιασμού και ξυλοδαρμού του θύματος, με την 28χρονη τότε να καταθέτει μήνυση.

H γυναίκα μαζί με έναν φίλο της είχε πάει στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων για να καταγγείλει τον 39χρονο επειδή τον είδε να την περιμένει έξω από το σπίτι της και φοβήθηκε. Μόλις βγήκαν από το αστυνομικό τμήμα, την ώρα που καλούσε την Άμεση Δράση, της επιτέθηκε ο 39χρονος ο οποίος είχε στήσει καρτέρι θανάτου και την κατακρεούργησε.

Σύμφωνα με το Mega, στο ΑΤ υπήρχε περιπολικό, όπως και αστυνομικός, αλλά τελικά δεν χρησιμοποιήθηκαν για να προστατέψουν την 28χρονη γυναίκα.

Παρούσα στο τμήμα, πέρα από την αστυνομικό υπηρεσίας, ήταν και μία ακόμη αξιωματικός, η οποία είχε οριστεί να είναι επόπτρια των Αστυνομικών Τμημάτων της περιοχής. Η επόπτρια ήταν επί τόπου. Μάλιστα, είχε αυτοκίνητο της υπηρεσίας ενώ μαζί της ήταν και ένας οδηγός.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κρίθηκε πως το περιστατικό δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θεωρήσαν πως ίσως συμβεί κάποιο πιο σοβαρό στη συνέχεια της βραδιάς.

Εντύπωση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η 28χρονη δολοφονήθηκε μπροστά από την σκοπιά του Αστυνομικού Τμήματος και σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η Κυριακή φώναζε για να σωθεί ενώ βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από το κουβούκλιο του σκοπού.