Η φωτοβολίδα έκαψε τα σωθικά του 33χρονου: Όλο το χρονικό της τραγωδίας στον Άγιο Νικόλαο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η φωτοβολίδα έκαψε τα σωθικά του 33χρονου: Όλο το χρονικό της τραγωδίας στον Άγιο Νικόλαο (vid)
Ο 33χρονος διασκέδαζε με τους φίλους του ενώ είχαν πυροδοτήσει περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες.

Η χαρά μιας παρέας στον Άγιο Νικόλαο μετατράπηκε σε θρήνο, καθώς άνδρας που διασκέδαζε με άλλους δύο συνομήλικους του, έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα σήματος κινδύνου καπνού, η οποία έσκασε πάνω του.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 βράδυ της Κυριακής όταν η κεφαλή του καρναβαλιού είχε φτάσει στη λίμνη του Αγίου Νικολάου και είχε στηθεί γλέντι. Το συμβάν σημειώθηκε στον πεζόδρομο 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, άτυχος άνδρας ο 33χρονος Μανώλης Κριτσωτάκης, γνωστός επιχειρηματίας που επρόκειτο σύντομα να παντρευτεί δέχτηκε τη φωτοβολίδα στην κοιλιακή χώρα. Σε κατάσταση σοκ και με τα σωθικά του να καίγονται μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος διασκέδαζε με τους φίλους του ενώ είχαν πυροδοτήσει περίπου 20 ναυτικές φωτοβολίδες.

Ο ίδιος θέλησε να πυροδοτήσει μια ακόμη, η οποία άγνωστο πώς, έσκασε πάνω του. Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά αν έκανε λάθος χρήση ή αν ήταν ληγμένη και δεν άναψε αμέσως με αποτέλεσμα στην προσπάθειά του να δει τι συμβαίνει τραυματίστηκε θανάσιμα.

Οι δύο φίλοι του συνελήφθησαν για παράνομη κατοχή και πυροδότηση των ναυτικών φωτοβολίδων ενώ οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο, εντοπίζοντας 10 πυροδοτημένες φωτοβολίδες όμως στη διάρκεια της Καθαρής Δευτέρας αφέθηκαν ελεύθεροι για να οριστεί δικάσιμος για τα αυτόφωρα αδικήματα.

Ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, Γιώργος Σφακιανάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων στο "Κρήτη TV" αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη στον Άγιο Νικόλαο λέγοντας ότι είναι διασωστική η χρήση της, δηλαδή ειδοποιεί για κίνδυνο αλλά όταν είναι ληγμένα τα εκρηκτικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Πρέπει να προσέχουμε όταν χρησιμοποιούμε αντικείμενα με εκρηκτικές ύλες. Η ναυτική φωτοβολίδα έχει εκρηκτική ύλη και όταν λήξει έχει επιπλοκή. Να μην αγγίζουμε ληγμένα εκρηκτικά. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι.

Είναι εύκολο να προμηθευτεί κάποιος τέτοια υλικά και να έχει άδεια από καταστήματα είδη αλιείας. Όσοι προμηθεύονται τέτοιες φωτοβολίδες να διαβάζουν τις οδηγίες πάνω στη συσκευασία». Επίσης απαγορεύεται η ρίψη στη στεριά.

Η οικογένεια του άτυχου Μανώλη που τον κηδεύει αύριο το μεσημέρι είχε χάσει και μια κόρη σε νεαρή ηλικία, όχι από κάποιο ατύχημα, αλλά πάσχουσα από αναπηρία και με χρόνια προβλήματα υγείας.