Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στο Σύνταγμα είπε στον «αέρα» του Mega: «Μην το "κόψετε", τραυματίστηκα με γκλοπ αστυνομίας» (vid)

Ο φοιτητής που τραυματίστηκε στο Σύνταγμα είπε στον «αέρα» του Mega: «Μην το "κόψετε", τραυματίστηκα με γκλοπ αστυνομίας» (vid)
Ο φοιτητής εξήγησε σε «ζωντανή» σύνδεση τι πραγματικά συνέβη.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η ένταση ανάμεσα στους φοιτητές και τις αστυνομικές δυνάμεις κορυφώθηκε, με αποτέλεσμα νεαρός να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, από απρόκλητη επίθεση αστυνομικών.

Το θέμα προβλήθηκε στην εκπομπή του Mega «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο να αναφέρει αρχικά: «είναι αδικία για ένα μεγάλο συλλαλητήριο να έχουμε εικόνες που πραγματικά δεν είναι ευχάριστες. Βλέπουμε εδώ έναν νεαρό ο οποίος προφανώς έχει δεχθεί κάποια πέτρα στο κεφάλι, κάποιο αντικείμενο, δεν ξέρω, του έχουν δέσει το κεφάλι».

Στην συνέχεια ο φοιτητής μίλησε στην εκπομπή «ζωντανά», ρωτήθηκε πώς χτύπησε και απάντησε «μην το "κόψετε" (σ.σ. το στιγμιότυπο). Με γκλοπ αστυνομίας. Ούτε πέτρα, ούτε τίποτα».

Ο Νίκος Ευαγγελάτος απάντησε: «Πώς να το κόψουμε, ζωντανά στον αέρα είμαστε».

«Φτάσαμε εδώ πέρα, ξεκινήσαμε από τα Προπύλαια, κάναμε τον κλασικό γύρο που κάνουμε συνήθως, προσεγγίσαμε την Βουλή και μας επιτέθηκε με χημικά και με γκλοπ», συμπλήρωσε ο φοιτητής.