«Άνοιξαν» κεφάλια στο Σύνταγμα: Χημικά, μολότοφ και ξύλο μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (vid)

«Άνοιξαν» κεφάλια στο Σύνταγμα: Χημικά, μολότοφ και ξύλο μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (vid)
Απρόκλητη επίθεση στους φοιτητές που διαδήλωναν ειρηνικά έξω από τη Βουλή εξαπέλυσαν τα ΜΑΤ.

Η βίαιη προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία στο Σύνταγμα, προκάλεσε και τον τραυματισμό τριών φοιτητών. Ειδικότερα, μετά την εκτόνωση της έντασης που επικράτησε νωρίτερα στο συλλαλητήριο, ξέσπασαν νέα επεισόδια στο κέντρο.

1

Υπήρξε χρήση χημικών μπροστά αλλά και στο πλάι του Κοινοβουλίου, όπως προκύπτει και από τις εικόνες από το σημείο, ενώ εκδηλώθηκαν και μάχες σώμα με σώμα.

Αυτή την ώρα, συνεχίζονται μικρής έκτασης επεισόδια, ενώ η πορεία έχει σπάσει σε πολλά κομμάτια.

Σε εννέα προσαγωγές ατόμων προχώρησε η Αστυνομία νωρίτερα από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο προέλεγχων, που έγιναν πριν την έναρξη του μεγάλου συλλαλητηρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ από τους φοιτητές.

Πάνω από 195 φοιτητικοί σύλλογοι από όλα τα ΑΕΙ της χώρας έλαβαν μέρος στην πορεία που κατέληξε στη Βουλή. Με κεντρικό σύνθημα « Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές» και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών, εργατικών συνδικάτων η πορεία «πλημμύρισε» τους δρόμους της Αθήνας.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, οι φοιτητές κατήγγειλαν την αστυνομία, η οποία μπλόκαρε πούλμαν φοιτητικών συλλόγων που ήρθε από την Πάτρα στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Μεταξουργείο και δεν τους άφηνε να προσεγγίσουν το συλλαλητήριο.

1