Βασίλης Καρράς: Ο όρος που είχε βάλει στους Πυξ Λαξ για να τραγουδήσει το «Άσ’ την να λέει»

Επιμέλεια: Newsroom
Βασίλης Καρράς: Ο όρος που είχε βάλει στους Πυξ Λαξ για να τραγουδήσει το «Άσ’ την να λέει»
Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του Βασίλη Καρρά και των Πυξ Λαξ «Άσ' την να λέει» και ο όρος που τους είχε θέσει.

Ο Βασίλης Καρράς άφησε το απόγευμα της Κυριακής (24/12) την τελευταία του πνοή.

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ πρόσφατα νόσησε από κορονοϊό.

Αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο λίγοι καλλιτέχνες αφού με τα τραγούδια του μεγάλωσε γενιές και γενιές.

Οι ατάκες για τον Βασίλη Καρρά πολλές: «Ό,τι αρχίζει με χαρά τελειώνει με Καρρά», «ό,τι έχουμε νιώσει το έχει τραγουδήσει ο Καρράς», «ο άρχοντας της νύχτας», «ο άρχοντας της καψούρας», «ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι» κλπ.

Οι επιτυχίες του ήταν ακόμα περισσότερες, διαχρονικές και πολύ αγαπημένες, αφού όλες ήταν «ύμνοι». Μια από αυτές τις μεγάλες επιτυχίες ήταν και το «Άσ’ την να λέει».

Ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ και το τραγούδησαν πολλές γενιές, όλων των ηλικιών.

Η ιστορία του τραγουδιού, οι Πυξ Λαξ και ο όρος του Βασίλη Καρρά

Το 1993 ο αείμνηστος Μάνος Ξυδούς των Πυξ Λαξ τον είχε προσεγγίσει για να πει ένα τραγούδι του συγκροτήματος, το οποίο αρχικά προοριζόταν για τον Στράτο Διονυσίου, όμως εκείνος πέθανε οπότε στην συνέχεια αποφάσισαν να το ερμηνεύσει ο Βασίλης Καρράς.

Αρχικά ο Βασίλης Καρράς δεν δέχτηκε, αφού οι Πυξ Λαξ δεν ερμήνευαν λαϊκά τραγούδια και τους είπε πως εκείνος δεν είναι ροκάς.

Μάλιστα, δεν ήταν μόνο ο Καρράς που έβλεπε αρνητικά μια τέτοια συνεργασία, αλλά και η δισκογραφική εταιρεία των Πυξ Λαξ, αφού θεωρούσε πως η επιλογή ενός λαϊκού τραγουδιστή θα μπέρδευε το κοινό τους και δεν θα έκανε καλό στην καριέρα τους.

Τελικά ο «άρχοντας της καψούρας» πείστηκε να το τραγουδήσει και ενώ βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη, ήρθε στην Αθήνα για να ηχογραφήσει το τραγούδι, μετά από ξενύχτι μάλιστα.

Ωστόσο έθεσε έναν απίθανο όρο: να τον περιμένει ένα ουίσκι στο στούντιο. Χρειάστηκαν μόλις έξι λεπτά για να ηχογραφηθεί το τραγούδι, το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία και έκανε γνωστούς τους Πυξ Λαξ στο ευρύ κοινό.

Το συγκεκριμένο τραγούδι ακούγεται μέχρι σήμερα και θα ακούγεται σίγουρα για πολλά χρόνια ακόμα, αφού πλέον είναι διαχρονικό και αγαπημένο.