Πρώην αεροσυνοδός προειδοποιεί για το μεγάλο «σημείο μικροβίων» στο αεροπλάνο: Και δεν είναι η τουαλέτα (vid)

Newsroom
Πρώην αεροσυνοδός προειδοποιεί για το μεγάλο «σημείο μικροβίων» στο αεροπλάνο: Και δεν είναι η τουαλέτα (vid)
Η Jane Hawkes, είναι πρώην αεροσυνοδός και νυν TikToker και μας προειδοποιεί για τις «εστίες μικροβίων» που υπάρχουν στα αεροπλάνα και που πρέπει να προσέχουμε.

Ένα σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να λάβετε υπόψη, την επόμενη φορά που θα «πετάξετε» με αεροπλάνο είναι η υγιεινή και δεν μιλάμε για την «εποχή του κορονοϊού», αλλά να το έχετε πάντα στο μυαλό σας, ακόμα κι όταν ξεμπερδέψουμε οριστικά με αυτό.

Η Jane Hawkes, είναι πρώην αεροσυνοδός και νυν TikToker (αφού όλοι μπορούν) και μας προειδοποιεί για τις «εστίες μικροβίων» που υπάρχουν στα αεροπλάνα και που πρέπει να προσέχουμε.

Μιλώντας στο Express.co.uk, είπε: «Ανεξάρτητα από την κατηγορία καμπίνας, υπάρχουν ορισμένα μέρη στο αεροπλάνου που είναι πιο βρώμικα από άλλα. Και όχι, δεν μιλάω για τις τουαλέτες όπως θα περίμενες.

2

Μπορεί να φαίνονται αρκετά καθαρά, αλλά οι δίσκοι στην πλάτη του καθίσματος, (σ.σ. Τα τραπεζάκια που έχουμε μπροστά μας και ακουμπάμε τα πράγματα ή το laptop) είναι μεγάλες εστίες μικροβίων. Είναι πάντα συνετό να έχετε μαζί σας αντιβακτηριακά μαντηλάκια για να τα σκουπίζετε πριν τη χρήση.

Οι δίσκοι με την πλάτη των καθισμάτων δεν καθαρίζονται τακτικά μεταξύ της αποβίβασης και της επόμενης επιβίβασης, ειδικά σε μικρές πτήσεις».

Συνεχίζει δε λέγοντας: «Φυσικά, οι διαδικασίες καθαρισμού θα διαφέρουν από αεροπορική εταιρεία σε αεροπορική εταιρεία, αλλά καλό είναι να σκουπίσετε το δίσκο, απλώς για να είστε ασφαλείς. Ο βαθύς καθαρισμός πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της νύχτας ή κατά την προγραμματισμένη συντήρηση».

Μας συμβουλεύει δε: «Επιλέξτε μια πτήση νωρίς το πρωί», καθώς θα είναι καλά καθαρισμένοι από το προηγούμενο βράδυ.

@katkamalani Just promise me you won’t 🤢 #flightattendantlife #travelhacks #traveler #cleaninghacks #influencers #foodhack ♬ original sound - Kat Kamalani

Τονίζει μάλιστα: Αντί να είναι ένα μέρος για να βάλει κανείς τα ποτά και τα σνακ του, ο προηγούμενος επιβάτης θα μπορούσε να είχε αλλάξει πάνες εκεί ή να κοιμηθεί πάνω του. Να είστε προσεκτικοί επίσης με τις τσέπες στο πίσω μέρος των καθισμάτων (τα δίχτυα) που θα μπορούσαν να είναι γεμάτες με χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα, μισοφαγωμένα τρόφιμα και «φορείς ασθενειών», εάν δεν έχουν ελεγχθεί σωστά πριν επιβιβαστούν οι επιβάτες.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι δύσκολοι στον καθαρισμό, επομένως θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι μια κυψέλη από βακτήρια και μούχλα».