Καλάβρυτα: Άνδρας πυροβόλησε το σκύλο του γείτονά με καραμπίνα

Newsroom
Καλάβρυτα: Άνδρας πυροβόλησε το σκύλο του γείτονά με καραμπίνα
Άνδρας στα Καλάβρυτα πυροβόλησε το σκύλο του γείτονα.

Έντεκα καταγγελίες την ημέρα και τουλάχιστον μια σύλληψη γίνεται για κακοποίηση ζώων, όπως αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ., με τα επίσημα στοιχεία να συγκλονίζουν.

Μια από αυτές, σύμφωνα με το tempo24.news, αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη στο χωριό Σειρές Καλαβρύτων. Για άγνωστο λόγο, ο δράστης πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε τον σκύλο του γείτονά του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά

Ο άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής και σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία.

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, θεσπίστηκε νέος νόμος για την κακοποίηση των ζώων, φέρνοντας αυστηροποίηση των ποινών. Η θανάτωση ή ο βασανισμός, διώκεται πλέον ως κακούργημα και επισύρει φυλάκιση έως και 10 έτη ακόμη και χρηματικά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ.

Πολλές φορές η αμέλεια, άλλες η αναισθησία και άλλες ο δόλος. Διαφορετικοί και ανεξήγητοι λόγοι οδηγούν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας σε σοκαριστικές πράξεις κακοποίησης ζώων. Τα περιστατικά που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας προκαλούν φρίκη.

Για αυτό το λόγο τον περασμένο Μάρτιο, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανακοίνωσε ότι δρομολογεί την ίδρυση του Τμήματος Προστασίας Ζώων, απαντώντας σε ένα πάγιο αίτημα της φιλοζωικής κοινότητας.