H Apple απειλεί με απόλυση υπάλληλό της για ένα βίντεο στο TikTok

Παύλος Παπαπαύλου
H Apple απειλεί με απόλυση υπάλληλό της για ένα βίντεο στο TikTok
Απίστευτη ιστορία λόγω πολιτικής της αμερικανικής εταιρείας.

Η Apple απειλεί να απολύσει υπάλληλό της για ένα video στο TikTok που αφορά θέματα ασφαλείας του iPhone και που έγινε viral σε λίγες ώρες. Η Πάρις Κάμπελ αναφέρει πως ενημερώθηκε από την εταιρεία της ότι παραβίασε τους όρους της Apple συστήνοντας τον εαυτό της ως εργαζόμενή της και αναφέροντας διάφορα θέματα για τις συσκευές της.

Η εταιρεία του Κουπερτίνο ζητά από τους υπαλλήλους της να μην μιλούν για το αντικείμενο της δουλειάς τους και την εργασία τους γενικότερα σε πελάτες, φίλους ή και δημόσια. Η Κάμπελ εργάζεται εδώ και 6 χρόνια και στην παρούσα φάση είναι τεχνικός επισκευών σε κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη.

Πριν από μερικές ημέρες ανέβασε ένα video που απαντούσε σε έναν χρήστη που έχασε το τηλέφωνό του και δέχτηκε απειλητικά μηνύματα από κάποιον που έλεγε πως θα δώσει τα προσωπικά του στοιχεία σε αγνώστους αν δεν αφαιρούσε το Apple ID του.

@stopitparis #stitch with @Stella ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Το video συγκέντρωσε αρκετά εκατομμύρια views σε μόλις μία ημέρα και την Παρασκευή η Κάμπελ ενημερώθηκε από τον μάνατζέρ της πως πρέπει να το κατεβάσει και πως κινδυνεύει ακόμη και με απόλυση. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η ίδια ανέβασε ένα δεύτερο βίντεο όπου και αποκάλυψε επίσημα πως εργάζεται για την Apple και πως θεωρεί ότι δεν παραβίασε κανένα κανονισμό, αλλά περιμένει να δει αν θα απολυθεί.

@stopitparis hey apple, don’t fire me #techtok #greenscreen ♬ original sound - paris campbell

Η Κάμπελ εργάζεται και ως stand-up comedian από το 2011 και έχει αρκετά μεγάλο αριθμό ακολούθων στα social media (στο TikTok οι followers της ξεπερνούν τους 443 χιλιάδες).