Totti... eterno!

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Totti... eterno!

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει στο G-Weekend Journal για τον Φραντσέσκο Τότι που σφράγισε τον μύθο του στην Αιώνια Πόλη, φτάνοντας τα 300 γκολ με τη φανέλα της Ρόμα.

Ηταν Μάρτιος του 1993 όταν ο Βουγιαντίν Μπόσκοφ χάρισε σε εκείνον τον πιτσιρικά ντεμπούτο στην Serie A. Υστερα από 24 χρόνια στην Ρόμα, ο Φραντσέκο Τότι πέρασε μία ζωή ολόκληρη με την ίδια φανέλα και από το ταλέντο από τις ακαδημίες, εξελίχθηκε στο απόλυτο είδωλο για κάθε Τζαλορόσο. Κανονικός Αυτοκράτορας της Ρώμης.

Φέτος, για τα 39α γενέθλιά του, η αιώνια πόλη γιόρτασε ξανα για τον capitano, του οποίου το πρόσωπο βρέθηκε ακόμα και στα εισιτήρια των λεωφορείων. Εκείνος χάρισε στους τιφόζι μία ακόμα εκπληκτική στιγμή, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πανηγυρίσουν ξανά. Αυτή τη φορά για τα 300 γκολ με τη φανέλα των Lupi. Για τα 300 γκολ, ενός παίκτης που βγαίνει πραγματικά once in a lifetime.

Τη σεζόν 1994-95 πέτυχε το πρώτο του γκολ στην κορυφαία κατηγορία του calcio και από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχει χρονιά που να μην έχει σκοράρει. Πέρασαν 21 χρόνια και 16 μέρες από τις 4 Σεπτεμβρίου του 1994, από τη μέρα που άνοιξε αυτό τον μόνιμα ανοικτό λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα. Στον αγώνα με την Σασουόλο στο Olimpico, ο Ρούντι Γκαρσία, τον έβαλε βασικό και ο Τότι έκανε αυτό που έκανε πάντα. «Είναι ένα εκπληκτικός αριθμός. Το περιμέναμε» είπε ο allenatore της Ρόμα.

Οι Νεροβέρντι ήταν η 38η (!!!) διαφορετική ομάδα την οποία 'σκοτώνει' ο capitano στην Seria A, σε βάρος της οποίας πέτυχε το γκολ Νο300 σε όλες τις διοργανώσεις με τους Τζαλορόσι. Από το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα πέρασαν 7.686 μέρες, διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε ως δεκάρι, στα πλάγια, σαν false nine και επιθέτικος. Απολογισμός αναλυτικά; Εγραψε 244 γκολ σε ματς 590 Serie A (148 ασίστ), 18 σε 60 σε Coppa Italia, Supercoppa Italiana (18 ασίστ) και 38 σε 95 στην Ευρώπη (21 ασίστ). Στα 745 παιχνίδια του ως Τζαλορόσο δηλαδή, πέρα από το ότι έβαλε 300 γκολ, έδωσε και 187 ασίστ.

Πέρα από τους 'καθαρούς' αριθμούς, ο Τότι έχει στο cv του δύο παράσημα που του δίνουν τη δυνατότητα να πει πως είναι winner και παίκτης που απολαμβάνει τους μεγάλους αγώνες. Το πρώτο είναι ότι αγαπημένο του θύμα είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας ever, Τζίτζι Μπουφόν, τον οποίο έχει νικήσει 11 φορές, ενώ ακολουθούν Φρέι (10) και Αντονιόλι (9). Από ομάδες έχει δείξει προτίμηση στην Πάρμα (20) ενώ συνεπής ήταν και σε βάρος των Ουντινέζε (16), Κάλιαρι (14), Φιορεντίνα (14), Σαμπντόρια (14). Το δεύτερο είναι ότι είναι ο πρώτος σκόρερ στο derby της Ρώμης κόντρα στην Λάτσιο με 11 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Οσον αφορά τον τρόπο που σκόραρε; Εχει πετύχει 174 γκολ σε open play, 66 εκτός περιοχής, 80 με πέναλτι και 23 με φάουλ.

«Τα 300 γκολ είναι ωραίος αριθμός αλλά θα προτιμούσα νίκη κόντρα στην Σασουόλο. Στο ποδόσφαιρο, οι στόχοι της ομάδας είναι πιο σημαντικοί από τους προσωπικούς. Είμαι χαρούμενος μόνο όταν κερδίζει η Ρόμα» έγραψε στο blog του ο Τότι, που προφανώς δεν γιόρτασε ακριβώς με τον τρόπο που είχε στο μυαλό του.

Ενα Scudetto και δύο Coppa Italia με τους Τζαλορόσι δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δείξουν πόσα άξιζε ο capitano, ο οποίος απέρριψε glamorous προτάσεις για να μείνει για πάντα στην Ρόμα. Την επόμενη εβδομάδα κλείνει τα 39 και το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς την Magica χωρίς τον Τότι στο νέο γήπεδο...

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης