Λίβερπουλ: Τι συμβαίνει με Σαλάχ και Μανέ;

Λίβερπουλ: Τι συμβαίνει με Σαλάχ και Μανέ;

Gazzetta team
Λίβερπουλ: Τι συμβαίνει με Σαλάχ και Μανέ;

bet365

Εκρηκτικό το κλίμα στα αποδυτήρια του Ανφιλντ, αν και ο Κλοπ δεν ανησυχεί για τα ξεσπάσματα. Τι συμβαίνει ανάμεσα σε Σαλάχ και Μανέ;

Η Λίβερπουλ νίκησε 3-0, αλλά ο Μανέ ήταν ασυγκράτητα έξαλλος με τον Σαλάχ. Οι Reds πέρασαν εύκολα από το Turf Moore, αλλά τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Σενεγαλέζο και το απίθανο ξέσπασμά του. Τι συμβαίνει στα αποδυτήρια του Ανφιλντ; Είναι εκρηκτικό το κλίμα; Ο σχολιαστής του ESPN, Στιβ Νίκολ, μέλος της ομάδας της Λίβερπουλ, που είχε πάρει τον τελευταίο τίτλο πρωταθλήματος του 1990 τόνισε για τους Reds «Νομίζω ότι βλέπετε και καταλαβαίνετε γιατί η Λίβερπουλ είναι τόσο καλή και γιατί οι Φιρμίνο, Σαλάχ και Μανέ είναι τόσο καλοί και αποδοτικοί. Αυτή η δίψα, η διάθεση και η επιθυμία ακόμα και στο σκορ 3-0 δείχνει ότι δεν ήταν ευχαριστημένοι ακόμα και με τόσα γκολ. Ότι πάντα θέλουν το παραπάνω. Ότι θέλουν γκολ όλη την ώρα και νίκες». Ο Σαλάχ δεδομένα είδε την χιουμοριστική πλευρά του ξεσπάσματος του Σενεγαλέζου. Ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram με τον Βραζιλιάνο να περπατάει ανάποδα στο τούνελ και βάζοντας emojis για τους τρεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συζήτηση για το δυναμικό επιθετικό τρίο της Λίβερπουλ και τις δύο αυτές προσωπικότητες. Τον Σαλάχ και τον Μανέ. Οι δυο τους μοιράστηκαν μαζί με τον Ομπαμεγιάνγκ το Χρυσό Παπούτσι της Premier την περασμένη σεζόν και από την αρχή του 2018-2019 έχουν σκοράρει 30 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για την ομάδα του Κλοπ. Υπάρχει μεταξύ τους ένας υγιής ανταγωνισμός. Ο Γερμανός θεωρεί πως ο ένας βγάζει τον καλύτερο εαυτό στον άλλο και εκτιμά πως και οι δύο βάζουν την ομάδα πιο πάνω από την προσωπική τους δόξα και την καριέρα τους. Έχει ο Σαλάχ έντονη προσωπικότητα και εγωισμό; Φυσικά. Αυτός είναι ο λόγος που έβαλε 74 γκολ σε 110 εμφανίσεις με την ομάδα και έχει σπάσει κάθε μορφής ρεκόρ. Υπάρχουν φορές που βγάζει τέτοια ένταση στο παιχνίδι του που φαίνεται να χαλάνε οι ισορροπίες.

Υπήρχαν στιγμές που επέλεξε το σουτ από την πάσα. Το έχει κάνει με τον Φιρμίνο πέρυσι και συζητήθηκε παρά την σουτάρα που είχε εξαπολύσει. Στην περίπτωση του εκνευρισμένου Μανέ επειδή δεν πήρε πάσα από τον Σαλάχ ο Τζο Γκόμεζ πήγε να τον ηρεμήσει ενώ ο Τζέιμι Κάραγκερ, άλλοτε άσος της Λίβερπουλ, είπε στο Sky Sports ότι ο Αιγύπτιος έκανε λάθος που δεν πάσαρε στον Μανέ. "Εάν δεν σκοράρει στα 60 λεπτά δεν πρέπει μετά να δείχνει την απόγνωσή του και να προσπαθεί να σκοράρει έχοντας περισσότερα σουτ στα τελευταία 30 λεπτά". Έναν χρόνο πριν στη θέση του Σαλάχ ήταν ο Μανέ. Δεν είχε δώσει πάσα για έτοιμο γκολ στον Αιγύπτιο και ο Μανέ έγινε αποδέκτης πολλών και πολύ σκληρών σχολίων στο Instagram του. Τόσο πολύ που τα έσβησε ενώ το επίσημο Fan Club της Λίβερπουλ στο Κάιρο απολογήθηκε στον Μανέ.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο Κάιρο είχαν χαρακτηρίσει ντροπιαστική την στάση και την συμπεριφορά μαζί με τα σχόλια προς τον Μανέ. Από τότε που ο Σαλάχ πήγε στο Άνφιλντ από τη Ρόμα το καλοκαίρι του 2017 έχει βάλει 169 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Αιγύπτιος είναι πρώτος στα γκολ με 74 και ακολουθούν ο Μανέ με 50 και ο Φιρμίνο με 45.

Η Λίβερπουλ νίκησε 3-0, αλλά ο Μανέ ήταν ασυγκράτητα έξαλλος με τον Σαλάχ (vid)


Σύμφωνα με τα στατιστικά της Opta οι πιο συχνοί συνδυασμοί από τους επιθετικούς της ομάδας του Κλοπ είναι με τον Σαλάχ να βρίσκει τον Φιρμίνο (277). Ακολουθεί Ο Φιρμίνο στον Σαλάχ με 256 φορές, ο Φιρμίνο στον Μανέ με 222, ο Μανέ στον Φιρμίνο με 209, ο Μανέ στον Σαλάχ με 177 και ο Σαλάχ στον Μανέ με 172. Παίζει πάντως ρόλο ότι οι Σαλάχ και Μανέ παίζουν σε αντίθετες πλευρές. Σχετικά με την παράμετρο της δημιουργίας ευκαιριών ο ένας για τον άλλον από το 2017-2018 ο Μανέ είναι πρώτος με 43 στον Σαλάχ. Ο Μανέ είχε επτά ασίστ στον Σαλάχ. Ο τελευταίος είχε 25 φάσεις που δημιούργησε για τον Μανέ με αποτέλεσμα να έχει τέσσερις ασίστ. Ο Αιγύπτιος δημιούργησε 34 ευκαιρίες για τον Βραζιλιάνο με πέντε ασίστ, ενώ ο Φιρμίνο έφτιαξε 33 φάσεις για τον Σαλάχ με επτά ασίστ.


Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει φτιάξει 26 ευκαιρίες για τον Μανέ με 5 ασίστ και ο Μανέ 17 για τον Φιρμίνο με 2 ασίστ. Τα στατιστικά δείχνουν πως όταν οι Μανέ και Σαλάχ συνεργάζονται δεν είναι σε χώρο που μπορούν να "πληγώσουν" τον αντίπαλο. Ήταν μία πάσα του Μανέ βέβαια που οδήγησε στο γκολ του Σαλάχ στο Turf Moor. Ο Μανέ πάντως γενικά είναι παίκτες που βγάζει περισσότερες ευκαιρίες για τον Σαλάχ σε σχέση με τον Αιγύπτιο. Έτσι ίσως είναι κατανοητό όταν ενοχλείται.

Γενικά ίσως έως έναν βαθμό υπάρχει μία άποψη πως ο Σαλάχ δεν είναι τόσο ομαδικός παίκτης. Πηγαίνοντας πίσω στο 2017-2018 ο Αιγύπτιος είχε 20 ασίστ και 139 φάσεις που δημιούργησε με 968 πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Την ίδια περίοδο ο Μανέ είχε 9 ασίστ, 104 ευκαιρίες και 848 πετυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Ο Φιρμίνο είχε 15 ασίστ, 103 φάσεις και 878 πετυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο. Ο Σαλάχ υπήρξε λοιπόν πιο παραγωγικός από τους τρεις με 1.92 ευκαιρίες ανά 90 λεπτά έναντι 1.68 του Μανέ και 1.61 του Φιρμίνο. Στο Champions League ο Σαλάχ είχε και την εξαιρετική ασίστ στον Μανέ στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου στην Allianz Arena. Εκτός γηπέδου πάντως υπάρχει εκτίμηση και φιλία.

Ο Μανέ ήταν παίκτης της χρονιάς όταν ο Σαλάχ έφτασε δύο χρόνια πριν στους Reds και έτσι άλλαξε και πλευρά. Για τον Μανέ δεν ήταν αυτό το πρόβλημα πάντως. Γενικά είναι ήρεμος και χαμηλών τόνων. Ο Μανέ βοήθησε τον Σαλάχ στο να εγκλιματιστεί και γενικά δεν ήθελε να είναι στην πρώτη γραμμή. Ο Σενεγαλέζος έκανε το ίδιο και για τον Κεϊτά και μετά ο Σαλάχ έγινε φίλος με τον Λόβρεν. Ο Σαλάχ είχε πει πέρυσι πως είναι πολύ κοντά με τον Μανέ και ότι οι δυο τους είναι εξαιρετικοί φίλοι. Τουλάχιστον μέχρι πέρυσι κάθονταν δίπλα δίπλα στα αποδυτήρια και ήταν πολύ δεμένοι. Ο Μανέ έχοντας μιλήσει πριν τον τελικό του Champions League τον περασμένο Ιούνιο είχε επισημάνει ότι δεν έχει σημασία το ποιος βάζει τα γκολ και πως όλοι λειτουργούν για την ομάδα. Σε περσινό video για το μόνο που διαφωνούσαν στο κανάλι της ομάδας οι δυο τους ήταν η μόδα και τα ρούχα.

Ακολούθησε μία δύσκολη και σκληρή περίοδος και για τους δύο λόγω Κόπα Άφρικα. Ο Κλοπ πάντως φρόντισε να πάρουν έξτρα άδεια τουλάχιστον μίας εβδομάδας λόγω των Εθνικών τους. Ο Κλοπ στις δηλώσεις του διευκρίνισε πως όλοι πρέπει να ηρεμήσουν και όλοι στην ομάδα εξακολουθούν να έχουν σε εκτίμηση ο ένας τον άλλον. Ο Γερμανός τεχνικός γενικά δεν έδειχνε ανήσυχος. Για τον Μανέ υπήρξε πρόβλημα όταν επέλεξε να βάλει ακουστικά και να αγνοήσει τα media. Δεν είναι το στιλ του αυτό και φυσικά πυροδότησε νέες... φήμες. Το σίγουρο είναι ένα. Αυτή η δίψα, η διάθεση και η ένταση που βγάζουν στο παιχνίδι τους και οι δύο δείχνει πως δεν αρκούνται με τα... λίγα. Πως τα θέλουν όλα και μαζί και το πρώτο πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα