Η φετινή δύναμη της Λίβερπουλ δεν είναι τα εκατομμύρια...

Η φετινή δύναμη της Λίβερπουλ δεν είναι τα εκατομμύρια...

Κώστας Ζάλιαρης
Η φετινή δύναμη της Λίβερπουλ δεν είναι τα εκατομμύρια...

bet365

Ο Γιούργκεν Κλοπ φαίνεται πως έχει μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση στο μυαλό του για τη Λίβερπουλ της νέας αγωνιστικής περιόδου και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης θ' απέχει από τη μεταγραφολογία και τα πολλά εκατομμύρια που συνεχίζουν να κυκλοφορούν στο «παζάρι».. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Champions League Προκριματικά με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Οι «κόκκινοι» τα έκαναν όλα για να επιστρέψουν στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος έπειτα από 29 χρόνια, όμως απέτυχαν ξανά. Ναι μεν έχουν την ευθύνη ορισμένων κακών ισοπαλιών (αφού σημειώθηκε μόλις ΜΙΑ ήττα στις 38 αγωνιστικές της Premier League), ωστόσο, ο κυριότερος λόγος που ο σύλλογος παρέμεινε γι' ακόμα έναν χρόνο δίχως να μπορεί να καταλάβει την πρώτη θέση, λέγεται Μάντσεστερ Σίτι.

Οι 97 βαθμοί με τους οποίους τερμάτισε η Λίβερπουλ στην περσινή αγωνιστική περίοδο, είναι οι περισσότεροι που έχει συγκεντρώσει ποτέ κάποια ομάδα δίχως να κατακτήσει τον τίτλο. Και αυτό έγινε διότι η αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν γινόταν να σταματήσει πουθενά. Από τον Φλεβάρη και μετά, όταν οι «πολίτες» έδωσαν όρκο να πάρουν μόνο νίκες μέχρι το φινάλε, όπως και το έπραξαν, καλύπτοντας και ανατρέποντας ολόκληρη τη διαφορά που είχε δημιουργηθεί στο πρώτο μισό της σεζόν. Τότε που ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ ήταν μπροστά στη βαθμολογία.

Ο Κλοπ, λοιπόν, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο για το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται να έχει αποφασίσει ν' ακολουθήσει μια πολύ διαφορετική κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του ρόστερ. Δίχως, φυσικά, να μπορεί να μιλήσει κανείς με σιγουριά για το διάστημα που θ' ακολουθήσει κι αν οι «κόκκινοι» θα κάνουν κάποια προσθήκη πολλών εκατομμυρίων, τη δεδομένη χρονική στιγμή φαίνεται ότι αυτό είναι ένα σενάριο πολύ μακρινό από αυτά που σκέφτεται ο Γερμανός κόουτς.

Στην έναρξη της φετινής καλοκαιρινής προετοιμασίας, ο Kloppo χαμογελάει βλέποντας νέες... αφίξεις στα πλάνα του για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Γιατί κάπως έτσι αντιμετωπίζει τις λύσεις εκ των έσω, πέρα από τον νεαρό αμυντικό Σεπ Φαν ντεν Μπεργκ που αποκτήθηκε από την Τσβόλε και εντυπωσίασε τον Γερμανό κόουτς με τη σωματοδομή του.

Ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης βλέπει στις προπονήσεις να συμμετέχουν οι Τζο Γκόμες, Άλεξ – Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Ριάν Μπρούστερ και φυσικά προσπαθεί να πείσει τον Ντιβόκ Οριγκί να παραμείνει στο κλαμπ, προσφέροντάς του σημαντικότερο ρόλο από αυτόν που είχε μέχρι πρότινος. Πως να γίνει, αλλιώς, όταν ο Βέλγος επιθετικός πέτυχε καθοριστικά γκολ στα ημιτελικά και τον τελικό του Champions League, όπως επίσης και σε δύσκολες καταστάσεις στο πρωτάθλημα;

Η Λίβερπουλ, χρειάζεται ενίσχυση, αλλά ο Κλοπ δεν φαίνεται να θεωρεί πως η ομάδα του χρειάζεται απαραίτητα να βγει στην αγορά και να συμμετέχει στο παιχνίδι των πολλών εκατομμυρίων το φετινό καλοκαίρι.

Ο Τζο Γκόμες τραυματίστηκε σοβαρά και έλειψε από το πλευρό του Φαν Ντάικ, όμως πλέον μπορεί να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στο κέντρο των μετόπισθεν. Την ίδια στιγμή, στη Λίβερπουλ ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να παραχωρηθεί ο Ντέγιαν Λόβρεν, ώστε να μην αποδυναμωθεί η αμυντική γραμμή. Και φυσικά προστίθεται και ο νεαρός, Φαν ντεν Μπεργκ που παρά το νεαρό της ηλικίας του, βρίσκεται στην κλίμακα στην οποία κινείται ο Κλοπ για να τον εμπιστευθεί και να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα.

Παράλληλα, οι Τσάμπερλεϊν και Λαλάνα προσφέρουν λύσεις στη μεσαία γραμμή, αλλά και τις πλαγιές της επίθεσης, εκεί όπου οι Φιρμίνο και Μανέ άλλαζαν συνεχώς πλευρές στην τριπλέτα των γκολ, αφήνοντας τον Μοχάμεντ Σαλάχ στην κορυφή.

Ο «Τσάμπο» έχασε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 έπειτα από το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αποκόμισε στα ημιτελικά του Champions League τον Απρίλη του 2018, όμως πλέον δείχνει πολύ πιο έτοιμος. Ο Λαλάνα φέτος ξέρει πως πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα πράγματα και να διεκδικήσει θέση στα σχέδια του Γερμανού κόουτς, αφού πέρυσι χάθηκε στον πάγκο και έμεινε πολύ πίσω στις επιλογές για τις θέσεις στις οποίες μπορεί να προσφέρει.

Ο 19χρονος επιθετικός, Ριάν Μπρούστερ, επίσης ήταν από τους πολύ άτυχους έχοντας κληθεί να ξεπεράσει πολύ σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα, στην αποθεραπεία του και κυρίως στη δουλειά που έπρεπε να κάνει στο πνευματικό κομμάτι ώστε να παραμείνει δυνατός όλη την περίοδο που χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης, είχε τον Τσάμπερλεϊν στο πλευρό του. Ο τελευταίος, γνωρίζοντας πολύ καλά από τόσο δύσκολες καταστάσεις, θέλησε να μεταδώσει στον πολύ νεότερο συμπαίκτη του εμπειρίες και πάνω απ' όλα ψυχολογική ανάταση για να μην τον πάρει από κάτω. Μεσοεπιθετικά, προσπαθεί να δείξει τι αξίζει και πόσες ευκαιρίες μπορεί να κυνηγήσει ο 18χρονος, Κέρτις Τζόουνς. Από τα «σπλάχνα» της Λίβερπουλ, μετράει τις δυνάμεις του με τους άνδρες της ομάδας σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά και έχει υποσχεθεί στον εαυτό του να πείσει...

Για τη γραμμή κρούσης, υπάρχει – ακόμα – και ο Ντιβόκ Οριγκί, στον οποίο η διοίκηση της Λίβερπουλ έχει προσφέρει νέο συμβόλαιο ώστε να συνεχιστεί η συνεργασία τους και ο Κλοπ προσπαθεί να τον πείσει ώστε να μη σκεφτεί το ενδεχόμενο μεταγραφή. Ο Βέλγος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάκτηση του Champions League, πετυχαίνοντας δυο γκολ στον επικό επαναληπτικό με τη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, σκόραρε στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης, χάρισε τεράστια νίκη στο ντέρμπι με την Έβερτον στο «Άνφιλντ» στις καθυστερήσεις, πέτυχε γκολ νίκης στο Νιούκαστλ και έδειξε ότι μπορεί ν' αποτελέσει... άσο στο μανίκι. Αυτό θα κρίνει και την παραμονή του. Γιατί δεν θέλει να είναι λύση ανάγκης... στο μανίκι, αλλά πολύ περισσότερο στο χορτάρι.

Και μαζί με όλα αυτά, ο Kloppo έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον 16χρονο χαφ της Φούλαμ, Χάρβεϊ Έλιοτ, ο οποίος έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα των «cottagers», όντας ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί ever στην σύγχρονη μορφή του κορυφαίου πρωταθλήματος. Ο πιτσιρικάς έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση του Γερμανού προπονητή που θα ήθελε να τον βλέπει να δουλεύει στο Μέλγουντ με την προοπτική να παίρνει σταδιακά και προσεκτικά εμπειρίες...

Κάπως έτσι, ο Κλοπ δείχνει να έχει αποφασίσει πως ναι μεν τα χρήματα πιάνουν τόπο όταν γίνονται οι σωστές επιλογές (βλέπε Άλισον και Φαν Ντάικ από τους τελευταίους ακριβούς), αλλά φέτος πιθανότατα να μην κινηθεί στο πλαίσιο του «ό,τι δίνεις, παίρνεις», αλλά σε μια διαφορετική κατεύθυνση. Με όποιο ρίσκο περιλαμβάνει αυτή, ειδικά τη στιγμή που ως στόχος μπαίνει η κορυφή της Premier League κι όχι τόσο, πλέον, η ευρωπαϊκή καταξίωση...

 

Τελευταία Νέα