Μίλαν: Θα ξανάρθει η μέρα που...

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Μίλαν: Θα ξανάρθει η μέρα που...

bet365

Η λάμψη του Πακετά, το φως του Πιόντεκ και η ελπίδα που ξύπνησαν οι δύο νεοφερμένοι. Ο Γιώργος Καραμάνος γράφει όχι για το ένδοξο παρελθόν, αλλά για το μέλλον που μπορεί να έφτασε στο «Σαν Σίρο».

Εάν η αληθινή ευτυχία μπορεί να προσδιοριστεί κάπου ανάμεσα στις αναμνήσεις και στις ελπίδες, οι οπαδοί της Μίλαν μοιάζουν για χρόνια να έχουν ξεμείνει μόνο με το πρώτο σκέλος, αυτό της υπερηφάνειας για όσα συνέβησαν και όχι για όσα έχουν να περιμένουν. Η στιγμή που γύρισε το τσιπάκι και άρχισε η κατηφόρα, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με απόλυτη ακρίβεια, αλλά ο εγκλωβισμός στο αρνητικό συναίσθημα είχε ξεκινήσει πολύ πριν τα σημάδια γίνουν ξεκάθαρα, ορατά.

Θα μπορούσες να πεις ότι... καθώς η ομαδάρα της προηγούμενης 10ετίας γερνούσε και δεν γίνονταν οι σωστές κινήσεις, όταν ο Αντριάνο Γκαλιάνι φάνταζε να έχει απολέσει εκείνες τις άριστες εγκεφαλικές λειτουργίες που τον είχαν καταστήσει κορυφαίο στα deals, πάνω από το «Σαν Σίρο» απλωνόταν ένα αγωνιστικό σκοτάδι. Το ρόστερ όμως ακόμα άντεχε, για λίγο. Ως αφετηρία όμως όλων όσων θα ακολουθούσαν, θα γινόταν κάλλιστα να οριστεί η ταυτόχρονη πώληση των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα στην Παρί. Από τον Ιούλιο του 2012 και έπειτα, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

Το ζητούμενο ωστόσο, αυτού του κειμένου δεν είναι να διερευνήσει τα αίτια της παρακμής, μα το αντίθετο. Μίας λάμψης που έδειξε να φέρνει μαζί του ο Λούκας Πακετά και το φως που θα μπορούσε να δημιουργήσει το πάντρεμά του με τον Κριστόφ Πιόντεκ (σ.σ.: Δεν είναι Πιάτεκ στα πολωνικά το... Piątek και εάν ακούσετε μία περιγραφή στα γκολ του, θα το καταλάβετε). Οι κινήσεις και οι επαφές του Βραζιλιάνου δείχνουν καθαρές, σταθερές, μπαλαδόρικες, οξυδερκείς, δίχως μάλιστα την επιπολαιότητα που συνοδεύει ποδοσφαιρικά τη φυλή του. Και ο Πολωνός φορ επιβεβαίωσε κόντρα στη Νάπολι ότι πατάει γερά, τρέχει γρήγορα και είναι αδίστακτος στα τελειώματα του.

Η Μίλαν γενικότερα έχει φανεί ότι θα κινηθεί διαφορετικά μεταγραφικά και ότι θέλει να δημιουργήσει κάτι φρέσκο. Λεονάρντο, Ιβάν Γκαζίδης και Πάολο Μαλντίνι έχουν αποφασίσει τη στροφή και την επένδυση στα νιάτα. Λούκας Πακετά (21), Αλεν Χαλίλοβιτς (22), Τιεμουέ Μπακαγιόκο (24), Σάμου Καστιγιέχο (23), Στέφαν Σίμιτς (23), Ματία Καλντάρα (23), Ντιέγο Λασάλτ (25), Αλεσάντρο Πιτσάρι (18) και Κριστόφ Πιόντεκ (23) είναι οι παίκτες που οι Ροσονέρι απέκτησαν κανονικά ή με δανεισμό το τελευταίο διάστημα.

Εννοείται ότι δεν θα τους βγουν όλοι. Συμβαίνει αυτό όταν επενδύεις σε νέο αίμα. Μετά την εμφάνιση όμως της ομάδας γενικά απέναντι στη Νάπόλι και ειδικά των δύο καινούργιων, που μπήκαν αμέσως σε ρόλο πρωταγωνιστή, στήθηκαν ευφάνταστα τραγουδάκια στην curva. Αυτή η πρόκριση και η παρουσία στο εν λόγω ματς έφεραν χαμόγελα στους οπαδούς. Συμβαίνει αυτό με τους ανθρώπους, όταν παίρνουν μεγάλη χαρά εκεί που λιγότερο το περιμένουν. Και τώρα στην οικογένεια των Ροσονέρι εμφανίστηκε αυτό το περίεργο συναίσθημα που αφορά την Ελπίδα. Οτι η Μίλαν είμαστε και θα επιστρέψουμε.

Βέβαια αυτό με την ελπίδα περιλαμβάνει πάντα τον κίνδυνο, ότι μπορεί απλά να υπάρχει, για να παρατείνει τα βάσανα των ανθρώπων. Εκείνων στην εξέδρα, που θυμούνται πώς ήταν τα πράγματα παλιά...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος