Λίβερπουλ - Φαμπίνιο: Η εντυπωσιακή εξέλιξη του Βραζιλιάνου

Λίβερπουλ - Φαμπίνιο: Η εντυπωσιακή εξέλιξη του Βραζιλιάνου

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Φαμπίνιο: Η εντυπωσιακή εξέλιξη του Βραζιλιάνου

bet365

Ο Φαμπίνιο απέδειξε στο ματς με την Άρσεναλ πόσο σημαντικός είναι, πλέον, για την Λίβερπουλ.
Τον Νοέμβριο του 2018 ο Φαμπίνιο έκανε μόλις τη δεύτερή του εμφάνιση στην Premier League. Στο παιχνίδι με την Άρσεναλ τότε ο Βραζιλιάνος είδε τον τρελό ρυθμό που απαιτεί το πρωτάθλημα στην Αγγλία. Το ένστικτό του του έλεγε να παίζει πολύ πίσω, να κρατάει πολύ την μπάλα και το αποτέλεσμα ήταν να χάνει εύκολα την κατοχή. Έμοιαζε οι παίκτες της Άρσεναλ να του κάνουν... μπούλινγκ στη μεσαία γραμμή. Η περίοδος προσαρμογής του ήταν μεγάλη στο Νησί, αλλά μάλλον άξιζε τον κόπο.
«Εκείνη ήταν η μέρα που κατάλαβα την ταχύτητα της Premier League και την προσοχή στη λεπτομέρεια που απαιτείται», παραδέχθηκε ο Φαμπίνιο. Έχουν περάσει 9 μήνες από εκείνο το παιχνίδι και ο Βραζιλιάνος έδειξε πόσο έχει εξελιχθεί, ώστε να θεωρείται, πλέον, ένας από τους «αναντικατάστατους» του Κλοπ. Από εκείνους τους παίκτες που δεν θα λείπουν ποτέ από τα μεγάλα ματς και θα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Ο Σαλάχ βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα για την Λίβερπουλ, όμως ο Φαμπίνιο ήταν ο πραγματικός MVP των γηπεδούχων. Ο 25χρονος μέσος είχε ποσοστό επιτυχίας 93% στις πάσες, ενώ κέρδισε το 67% των μονομαχιών. Προσέφερε 4 πάσες-κλειδιά, δίνοντας και την ασίστ στον Σαλάχ για το δεύτερο γκολ του Αιγύπτιου. «Ήταν φανταστικός», τόνισε ο Κλοπ. «Έκανε ένα τάκλιν που πραγματικά ήταν απίστευτο, κερδίζοντας την μπάλα και δίνοντάς την αμέσως, όσο ήταν στο έδαφος!».
Ο Φαμπίνιο είχε αποκτηθεί για 43 εκατ. λίρες από την Μονακό, προκειμένου να καλύψει το κενό του Τσαν στη μεσαία γραμμή και οποιαδήποτε κενά προέκυπταν στο δεξί άκρο της άμυνας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στο τέλος, χρειάστηκε να προσφέρει μέχρι και στο κέντρο της άμυνας. Η Λίβερπουλ τον παρακολουθούσε από τη σεζόν 2012-13, όταν έπαιζε στην Ρεάλ με τη μορφή δανεισμού από την Ρίο Άβε, ένα deal που είχε την υπογραφή του Ζόρζε Μέντες.
Τότε, έπαιζε αποκλειστικά στο δεξί άκρο της άμυνας και οι κόκκινοι παρακολουθούσαν στενά την εξέλιξή του. Ο Ζαρντίμ ήταν εκείνος που τον «μετέφερε» στη μεσαία γραμμή στην Μονακό και τον... μεταμόρφωσε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα. Κάθε χρόνο στα γραφεία των ανθρώπων της Λίβερπουλ έφτασε η αναφορά scouting του Φαμπίνιο και στο τέλος έπεισαν τον Κλοπ ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη μεσαία του γραμμή. Η επιλογή ήταν στο τέλος ανάμεσα στον Φαμπίνιο, στον Ζορζίνιο και στον Τορέιρα εκείνο το καλοκαίρι.
Ο Κλοπ από την αρχή είχε ξεκαθαρίσει ότι θα χρειαστεί χρόνο, καθώς το στυλ της Μονακό ήταν πολύ διαφορετικό. Ο Βραζιλιάνος δεν έπαιζε σχεδόν καθόλου στους έξι πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Αγγλία και τα ερωτήματα ήταν πολλά. Ο Γερμανός τεχνικός πάντα είχε την ίδια απάντηση: δεν ήταν ακόμα έτοιμος. Προφανώς, είχε ενημερώσει τον παίκτη του και εκείνος έκανε υπομονή. Στο τέλος, όλα δούλεψαν τέλεια.
Ο Φαμπίνιο είχε ένα εκτενές πρόγραμμα για το γυμναστήριο, ώστε να αυξήσει τη δύναμή του χωρίς αυτό να επηρεάσει την κινητικότητά του. Ο Πεπ Λάιντερς, βοηθός του Κλοπ, τον ανέλαβε προσωπικά, έχοντας την ικανότητα να μιλάει και πορτογαλικά από την παρουσία του παλιότερα στην Πόρτο. Ο Λάιντερς πάντα λέει ότι ο Φαμπίνιο είναι ο παίκτης που βάζει τάξη στο χάος του παιχνιδιού της Λίβερπουλ. Πλέον, είναι από τα απαραίτητα γρανάζια της μηχανής του Κλοπ. Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που ανάμεσα στα δύο αυτά παιχνίδια με την Άρσεναλ έχει δείξει πόσο έχει προχωρήσει.
 

Τελευταία Νέα