Το τελευταίο δράμα της Άιντραχτ

Το τελευταίο δράμα της Άιντραχτ

Gazzetta team
Το τελευταίο δράμα της Άιντραχτ

bet365

Η Άιντραχτ αποκλείστηκε με δραματικό τρόπο από την Τσέλσι, όμως μαζί με τους οπαδούς της παρέδωσε μαθήματα περηφάνειας.

Μετά το τελευταίο πέναλτι του Αζάρ, που έστειλε την Τσέλσι στον τελικό του Europa League, ο θόρυβος στο Stamford Bridge ήταν εκκωφαντικός. Όπως είναι λογικό οι οπαδοί των γηπεδούχων πανηγύριζαν, με τους ήχους του One Step Beyond να ακούγονται από τα μεγάφωνα. Το... αφύσικο είναι ότι λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σε αυτή τη «συμφωνία» συμμετείχαν και οι οπαδοί της Άιντραχτ, που μόλις είχαν βιώσει το τελευταίο δράμα της σεζόν στην Ευρώπη από την ομάδα τους.

Οι παίκτες των Αετών βρέθηκαν για λίγο στο έδαφος μην μπορώντας να πιστέψουν ότι έφτασαν μία ανάσα από τον τελικό. Όταν, όμως, μέσα στο χάος των κραυγών άκουσαν τους οπαδούς τους να τους αποθεώνουν και να τους ζητούν να βρεθούν δίπλα τους, βρήκαν το θάρρος και ξέχασαν την απογοήτευση. Σιγά-σιγά, ένας-ένας σήκωσαν ψηλά το κεφάλι και μαζί με τους οπαδούς τραγούδησαν τον ύμνο της ομάδας, καλύπτοντας όλους τους άλλους θορύβους.

«Στην καρδιά της Ευρώπης είναι η Φρακφούρτη μου του Μάιν»... «Δεν κατακτήσαμε τίποτα, αλλά είμαι περήφανος για αυτή την εκπληκτική σεζόν που κάναμε στην Ευρώπη», τόνισε ο τεχνικός Χούτερ. Έξι νίκες στη φάση των ομίλων, κάτι που καμία γερμανική ομάδα δεν είχε πετύχει στο παρελθόν και προκρίσεις στη συνέχεια απέναντι σε Σαχτάρ, Ίντερ και Μπενφίκα, τρεις ομάδες που βρέθηκαν στη διοργάνωση, έχοντας ξεκινήσει από το Champions League. Μέχρι το πέναλτι του Χίντερεγκερ η ομάδα που είχε πάνω χέρι για την πρόκριση ήταν η Άιντραχτ.

Ο Κέπα απέκρουσε την κακή του εκτέλεση, όμως οι οπαδοί τον αποθέωσαν, δίνοντάς του κουράγιο να αντιμετωπίσει την αποτυχία. «Ήξερα ότι θα χτυπήσει δυνατά την μπάλα, αλλά δεν είχα ιδέα ποια γωνία θα επιλέξει», παραδέχθηκε ο Κέπα, που στο τέλος ήταν ο ήρωας της αναμέτρησης. «Ήμουν απλά τυχερός». Ο Χίντερεγκερ ήταν ο κορυφαίος παίκτες του γηπέδου για 120’, όμως ήταν εκείνος που έκανε περισσότερο από κάθε άλλον πεσμένος στο έδαφος μετά το τέλος. Μέχρι που άκουσε έναν οπαδοί να τον φωνάζει επίμονα. Και όταν τον πλησίασε, εκείνος τον έπιασε και προσπάθησε να τον παρηγορήσει. Ήταν η εικόνα όλης της σεζόν για τους Αετούς.

Ο Αυστριακός αμυντικός, όπως και οι Τραπ, Ρόντε δεν γνωρίζουν ακόμα το μέλλον τους, καθώς είναι δανεικοί. Σε λίγες εβδομάδες θα πρέπει να επιστρέψει στο Άουγκσμπουργκ, από όπου έφυγε τον Ιανουάριο μόνο και μόνο επειδή είχε ασκήσει δημόσια έντονη κριτική στον τότε προπονητή του, Μπάουμ. «Σε λίγες εβδομάδες θα επιστρέψω στο Άουγκσμπουργκ, όπου έχω συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια. Όταν βλέπω, όμως, πόσο με έχουν αγαπήσει εδώ, το σκέφτομαι: μακάρι να μην κρατούσε τόσο λίγο», είπε ο Χίντερεγκερ με έντονο συναίσθημα.

«Σήμερα ήμασταν όλοι άτυχοι», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Μπόμπιτς. «Δυστυχώς, η Τσέλσι δεν έβαλε πολλούς Άγγλους να εκτελέσουν πέναλτι». Το πώς αντιμετώπισε η Άιντραχτ τον τελικό και τον αποκλεισμό φαίνεται από το χιούμορ του τελευταίου. Το ποδόσφαιρο δεν έχει μόνο επιτυχίες. Θα έχει και αποτυχίες που θα πονέσουν πολύ. Και τα συναισθήματα στη δεύτερη περίπτωση θα είναι πιο έντονα. Αν μπορέσεις να τα εκμεταλλευτείς σωστά, τότε τίποτα δεν θα είναι απίθανο στο μέλλον.

«Χωρίς του οπαδούς μας δεν θα είχαμε φτάσει τόσο μακριά», παραδέχθηκε ο Χασέμπε. Για όλη την περηφάνεια που ένιωσαν όλοι στην Φρανκφούρτη, όμως, «η σεζόν μπορεί να κλείσει πολύ πικρά», προειδοποίησε ο Κέβιν Τραπ. Το κυνήγι της επιτυχίας στην Ευρώπη ήρθε με μεγάλο κόστος στην Bundesliga, όπου πλέον οι ισορροπίες για την ευρωπαϊκή έξοδο έχουν γίνει πολύ λεπτές. Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος η Άιντραχτ παραμένει στην 4η θέση, που οδηγεί στους ομίλους του Champions League, όμως έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μάιντς, κουβαλώντας την κούραση από το Λονδίνο, και στο φινάλε την Μπάγερν, που πιθανότατα θα θέλει ένα βαθμό για να κατακτήσει τον τίτλο. Ίσως να υπάρχουν ακόμα δράματα για να προσφέρει μέχρι το τέλος της σεζόν...

 

Τελευταία Νέα