Το... project Φόντεν

Το... project Φόντεν

Gazzetta team
Το... project Φόντεν

bet365

Το πλάνο της Μάντσεστερ Σίτι για τον Φιλ Φόντεν παίρνει σάρκα και οστά και αναμένεται να αρχίσει να κορυφώνεται από την επόμενη σεζόν.

Την ημέρα που η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλιζε τον τίτλο πέρυσι τον Απρίλιο ο Φόντεν δέχθηκε το τηλεφώνημα του Κομπανί. Οι παίκτες θα πήγαιναν να το πανηγυρίσουν και ο νεαρός μέσος ήταν καλεσμένος. Η βραδιά ήταν υπέροχη. Μπύρες, τραγούδια, διασκέδαση σαν να μην υπάρχει προπόνηση την επόμενη μέρα.

Ο Φόντεν, όμως, αποφάσισε να μην πάει. Δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ακόμα δεν είχε κλείσει τα 18 του χρόνια, αλλά το γεγονός ότι είχε ήδη κανονίσει άλλα πλάνα: να πάει με τον πατέρα του για ψάρεμα. Αυτό είναι το χόμπι του είτε με τον πατέρα του είτε μόνος του. Του αρέσει η ηρεμία. Να κάθεται στη βάρκα, με ακουστικά, να περιμένει και να περιμένει. Αν πιάσει και κανένα ψάρι θα είναι μπόνους.

Αυτή η ηρεμία και η υπομονή θα τον βοηθήσουν πολύ στην καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι, αν δεν το έχουν κάνει ήδη. Την περσινή σεζόν είχε παίξει μόλις για 99’ στην Premier League. Φέτος, έχει ήδη 274’, με τον τελευταίο μήνα να αποτελεί τον καλύτερο στη σύντομη μέχρι τώρα καριέρα του. Στην ηλικία του μόλις 5 παίκτες έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα (Σεσενιόν, Γκιμπς-Γουάιτ, Χάντσον-Οντόι, ΜακΝιλ, Κίνα). Αν αναλογιστούμε και την ομάδα που παίζει τότε μιλάμε για κάτι μοναδικό.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει πλάνο για τον Φόντεν. «Την επόμενη σεζόν θα παίζει περισσότερο», διαβεβαίωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ, στο οποίο ο 19χρονος μέσος ήταν εντυπωσιακός. Τέτοιο πλάνο για παράδειγμα δεν υπήρχε ούτε για τον Σάντσο, που έφυγε για την Ντόρτμουντ, ούτε για τον Ντίαθ, που έφυγε για την Ρεάλ.

Οι πολίτες έχουν πολλά ταλέντα στις ακαδημίες τους, όμως ο παίκτες που ο Μπέγκιρισταϊν ανυπομονούσε να δείξει στον Γκουαρδιόλα στις πρώτες του μέρες στο Μάντσεστερ ήταν ο Φόντεν. Πριν κλείσει τα 19 του χρόνια μετράει 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις στη μεσαία γραμμή αυτής της Σίτι. Και δεν δείχνει ακόμα να έχει εξελιχθεί πλήρως σωματικά, όπως για παράδειγμα στο παρελθόν ο Ρούνεϊ. Οι αριθμοί, όμως, στην ηλικία του δεν είναι το παν. Υπάρχουν πολλοί παίκτες με περισσότερες συμμετοχές, αλλά όχι με την αναμενόμενη εξέλιξη.

Στην Σίτι όλοι οι προπονητές του δεν δίνουν αξία ακόμα τόσο στις συμμετοχές, αλλά στο να τον διδάξουν σωστά για να φτάσει εκεί που πιστεύουν ότι μπορεί να φτάσει. Γι’ αυτό αποκλείστηκε ο δανεισμός του τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια. Συμμετοχές σε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου δεν θα τον βοηθούσαν. Ο Γκουαρδιόλα και οι συνεργάτες του θέλουν να μάθει από τους κορυφαίους. Όχι μόνο πώς να παίζει, αλλά και πώς να ηγείται. Αυτές τις απαιτήσεις έχουν από τον Φόντεν στο μέλλον. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του συλλόγου γνωρίζει το πλάνο και το έχει αποδεχθεί.

Από την επόμενη σεζόν αναμένεται να μοιραστεί (στο περίπου) τον χρόνο με τον Σίλβα, που θα είναι 33 ετών. Αυτό φάνηκε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, με τον Φόντεν να ξεκινάει απέναντι στην Τότεναμ και λίγες ημέρες αργότερα ο Σίλβα ξεκούραστος με την Γιουνάιτεντ. Και το ρίσκο απέδωσε καρπούς, άξιζε τον κόπο και έδειξε το μέλλον. Όπως και να έχει η ωριμότητα που δείχνει σε αυτό το πλάνο είναι εντυπωσιακή. Γιατί η υπομονή συνήθως είναι αρετή των μεγαλύτερων. Παρότι μοιάζει με μικρό ψάρι σε μεγάλη γυάλα, δείχνει να μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα από ότι δείχνουν οι συμμετοχές του.

 

Τελευταία Νέα