Ο Γκέτσε γίνεται ξανά σημαντικός για την Ντόρτμουντ

Ο Γκέτσε γίνεται ξανά σημαντικός για την Ντόρτμουντ

Gazzetta team
Ο Γκέτσε γίνεται ξανά σημαντικός για την Ντόρτμουντ

bet365

Ο Μάριο Γκέτσε τελευταία κάνει τη διαφορά για την Ντόρτμουντ και δείχνει ότι έχει ξεπεράσει μια και καλή τα προβλήματά του.

Μετά το παιχνίδι με την Στουτγκάρδη οι παίκτες της Ντόρτμουντ βρέθηκαν, όπως συνηθίζεται μπροστά στο Κίτρινο Τείχος, προκειμένου να αποθεωθούν και να πανηγυρίσουν τη νίκη τους με τους οπαδούς. Εκείνη τη στιγμή η καταιγίδα έγινε τόσο δυνατή, που αναγκάστηκαν να τρέξουν για τα αποδυτήρια. Μόνο ένας άντεξε για λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω, προκειμένου να το απολαύσει και να δείξει την εκτίμησή του.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας έγινε κάτι που ο Μάριο Γκέτσε δεν θα μπορούσε να φανταστεί πριν λίγους μήνες. Ο «προδότης», που επέστρεψε μόνο όταν απέτυχε στην Μπάγερν, αποθεώθηκε μπροστά στην πιο διάσημη εξέδρα του κόσμου από τους οπαδούς των Βεστφαλών, ακούγοντας ρυθμικά το όνομά του.

Ήταν και πάλι ένας από τους καλύτερους παίκτες της Μπορούσια και τους πρωταγωνιστές της νίκης με 3-1, που κρατάει τους Βεστφαλούς στην κορυφή στην ισοβαθμία με την Μπάγερν. Οι δημοσιογράφοι τον περίμεναν με ανυπομονησία στη μικτή ζώνη για περίπου 60’ για μία δήλωση. Εκείνος, όμως, κατάφερε να τους αποφύγει όπως κάνει ξανά με τους αντιπάλους του στον αγωνιστικό χώρο.

«Ο Μάριο είναι αφοσιωμένος και προσπαθεί να κινείται έξυπνα μετά τα προβλήματα που είχε στο ξεκίνημα της σεζόν», τόνισε ο Κελ, που έχει ενεργό λόγο στις αποφάσεις του συλλόγου και ξέρει όσα γίνονται στα αποδυτήρια. Ο Γκέτσε κατάφερε να ξεπεράσει το ορμονικό πρόγραμμα που τον ταλαιπωρούσε και το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να δώσει αναβολή στο γάμο του, προκειμένου να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Έδειξε καλά στοιχεία στην προετοιμασία, όμως στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν στα πλάνα του Φαβρ. Όσες φορές πήρε την ευκαιρία του δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει και ήταν ξανά το «προβληματικό παιδί» της Ντόρτμουντ. Ο Ελβετός τεχνικός απέφευγε κάθε σχόλιο για τον παίκτη του, όμως φαίνεται ότι οι δύο τους δούλευαν πολύ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν έπρεπε να βρω μόνο τη φόρμα μου, αλλά και να καταλάβω τι θέλει ο προπονητής από μένα. Να καταλάβω τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του», είχε αποκαλύψει ο Γερμανός μέσος πριν λίγες εβδομάδες.

Πλέον, είτε παίζει στην κορυφή της επίθεσης είτε πίσω από τον επιθετικό είτε δίπλα στον Βίτσελ, εντυπωσιάζει. Έπρεπε να μάθει να παίζει διαφορετικά. Να δίνει γρήγορα σωστά την μπάλα, να κινείται πιο σωστά χωρίς αυτή και να βλέπει τους κενούς χώρους. Μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που είχε ως συνέπεια να πάρει κιλά και να έχει συνεχείς μυϊκούς τραυματισμούς, ο Γκέτσε βρήκε τη λύση και έμαθε να είναι χρήσιμος με άλλους τρόπους. Πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι δεν πρόκειται να τον δούμε ξανά να πηγαίνει πάνω σε 3-4 αντιπάλους και να τους ζαλίζει με τις ντρίπμλες του. Τώρα, απλά θα τους τραβήξει πάνω του για να κάνει χώρο για κάποιον συμπαίκτη του.

Στο επιθετικό σχήμα που ο Φαβρ χρησιμοποίησε με την Τότεναμ και με την Στουτγκάρδη ο Γκέτσε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τρέχει, πλέον, ασταμάτητα, δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη φυσική του κατάσταση και μπορεί να προσφέρει αυτό που έλειπε τελευταία από την Ντόρμτουντ: περισσότερη φαντασία και κάθετη ανάπτυξη από τον άξονα.

«Έχει κάνει πολλά καλά παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες», συνέχισε ο Κελ, βλέποντας τη φόρμα και την κατάσταση του Γκέτσε να είναι αντιστρόφως ανάλογη με εκείνη της ομάδας του. Στην προσπάθεια του Φαβρ να σταθεροποιήσει την ομάδα του και να καλύψει τα αμυντικά κενά με την επιθετική παραγωγικότητα ο Γερμανός μέσος ίσως αποδειχθεί το κρυφό όπλο. Όχι μόνο για να παραμείνει η Μπορούσια στη μάχη του τίτλου, αλλά και για να εκθρονίσει την Μπάγερν. Άλλωστε, ο Γκέτσε κάτι χρωστάει και στις δύο ομάδες...

 

Τελευταία Νέα