Αποκλεισμοί-σοκ για πρωταθλήτριες Ευρώπης

Αποκλεισμοί-σοκ για πρωταθλήτριες Ευρώπης

bet365

Με αφορμή το «κάζο» της Ρεάλ από τον Άγιαξ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται εν ενεργεία κατόχους Τσάμπιονς Λιγκ, που έπεσαν θύμα έκπληξης την αμέσως επόμενη σεζόν.

Μπαρτσελόνα (1992-93)
Στην πρώτη σεζόν του νεοσύστατου Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπαρτσελόνα συμμετείχε ως ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης (μετέπειτα ξεκινούσαν οι όμιλοι) αποκλείστηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρά το 1-1 που απέσπασαν στο πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία, οι Καταλανοί υπέστησαν τεράστιο «κάζο» στον επαναληπτικό του Καμπ Νου. Αν και προηγήθηκαν με 2-0, τελικά γνώρισαν την ήττα με 2-3 και έμειναν εκτός συνέχειας.

Ρεάλ Μαδρίτης (1998-99)
Το γκολ του Μιγιάτοβιτς στον τελικό του Άμστερνταμ της είχε δώσει το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας της, όμως από το ξεκίνημα της επόμενης σεζόν φαινόταν να δυσκολεύεται ιδιαίτερα η Ρεάλ. Από τους ομίλους προκρίθηκε ως καλύτερη δεύτερη (τότε προκρινόταν απευθείας μόνο ο πρώτος) και στο πρώτο νοκ άουτ τέθηκε αντιμέτωπη με την Ντιναμό Κιέβου του Αντρέι Σεφτσένκο. Ο 22χρονος – τότε – επιθετικός σημείωσε όλα τα γκολ των Ουκρανών, τόσο στο 1-1 του Μπερναμπέου, όσο και στο 2-0 του Ολιμπίνσκι, με την Ντιναμό να παίρνει πανηγυρική πρόκριση.

Μίλαν (2003-04)
«Θύμα» μίας εκ των μεγαλύτερων ανατροπών στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ είχε πέσει η Μίλαν, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Μάντσεστερ. Στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών είχε επικρατήσει άνετα της Λα Κορούνια, στο Σαν Σίρο, με 4-1. Ωστόσο, στον επαναληπτικό το Ριαθόρ... κατηφόρισε και η εκπληκτική Ντεπορτίβο εκείνης της εποχής πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Στο ημίχρονο είχε ήδη σκορ πρόκρισης, με τον τελικό πίνακα να γράφει 4-0 υπέρ των Ισπανών, σε μία επική ανατροπή.

Λίβερπουλ (2005-06)
Την επόμενη σεζόν του «έπους» την Κωνσταντινούπολης, με την ανατροπή στον τελικό απέναντι στη Μίλαν, η Λίβερπουλ είδε την άλλη πλευρά του νομίσματος. Στο ραντεβού της, στη φάση των «16», με την Μπενφίκα έμοιαζε το απόλυτο φαβορί, όμως στον αγωνιστικό χώρο δεν αποδείχθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Με δύο ήττες σε Ντα Λουζ (1-0) και Άνφιλντ (2-0) οι «κόκκινοι» αποκλείστηκαν με... κάτω τα χέρια από τους Πορτογάλους.

Ίντερ (2010-11)
Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010, ο Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε και μαζί με αυτόν οι «νερατζούρι» έχασαν και το μέταλλο του πρωταθλητή. Μπορεί στη φάση των «16» η Ίντερ να προκρίθηκε εις βάρος της Μπάγερν, με ανατροπή μέσα στο Μόναχο, όμως στα προημιτελικά υπέστη τεράστιο «κάζο». Η Σάλκε όχι μόνο την απέκλεισε με δύο νίκες, αλλά το πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο είχε λήξει με σκορ 5-2 για την ομάδα του Ραούλ και του Κυριάκου Παπαδόπουλου!

Τσέλσι (2012-13)
Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους, η Τσέλσι υπέστη κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ σε ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιστορία της διοργάνωσης. Οι «μπλε» αποκλείστηκαν στη φάση των ομίλων, μένοντας τρίτοι πίσω από Γιουβέντους και Σαχτάρ. Έτσι, «υποβιβάστηκαν» στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως στο τέλος πανηγύρισαν, καθώς κατέκτησαν και αυτή τη διοργάνωση.

 

Τελευταία Νέα