Η αφέλεια της Φούλαμ

Η αφέλεια της Φούλαμ

Gazzetta team
Η αφέλεια της Φούλαμ

bet365

Η Φούλαμ απέλυσε και τον δεύτερο προπονητή της στη σεζόν και είναι η πρώτη φορά που δεν θα αντιμετωπίσει με αφέλεια την Premier League.

Από το ξεκίνημα της σεζόν η Φούλαμ συμπεριφέρθηκε στην Premier League με αφέλεια. Ο Γιοκάνοβιτς προσπάθησε να παίξει το ωραίο επιθετικό ποδόσφαιρο, που έφερε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, όμως για να το κάνει θεώρησε ότι πρέπει να την αλλάξει σχεδόν ολόκληρη. Πανάκριβες μεταγραφές, όμως το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό από πολύ νωρίς. Για όλο το ενθουσιασμό του το πρότζεκτ αποδείχθηκε υπέρμετρα φιλόδοξο.

Η απόφαση για την απόλυσή του ήταν αναμενόμενη και όταν ο Ρανιέρι παρουσιάστηκε ο πρόεδρος, Σαχίντ Καν, μίλησε για επιλογή «μηδενικού ρίσκου». Γνώριζε, όμως, και ο ίδιος ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Απλά, προσπάθησε να καθησυχάσει τους οπαδούς και τους παίκτες, με την μάχη για την παραμονή να φουντώνει και την ομάδα του να βρίσκεται μόνιμα σε μειονεκτική θέση.

Ο Ιταλός τεχνικός είχε διαβεβαιώσει τον ιδιοκτήτη της Φούλαμ έχει δει αρκετά παιχνίδια της και ότι θα μπορούσε να την οδηγήσει στην παραμονή. Ο Ρανιέρι ξέρει πώς είναι να αναλαμβάνεις και απλά να αλλάζεις την ψυχολογία. Πολλές φορές αυτό είναι αρκετό σήμερα. Αυτό που δεν υπολόγιζε ήταν το πόσο λάθος δομημένο είναι αυτό το ρόστερ, που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει το προηγούμενο πλάνο. Άλλωστε, οι περισσότεροι παίκτες είχαν συνεργαστεί με τον Γιοκάνοβιτς μόλις για λίγους μήνες μέχρι το Νοέμβριο.

Η διοίκηση έμεινε ικανοποιημένη από την αρχική επίδραση του Ρανιέρι, ο οποίος έβαλε στοίχημα να διορθώσει την αμυντική λειτουργία με κάθε κόστος. Ακολούθησε την τακτική κινήτρου, που έφερε το θαύμα της Λέστερ, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Οι αμυντικοί τους, όμως, δεν μπορούσαν με τίποτα να διορθώσουν τα λάθη τους. Το πόσο πιεσμένοι ήταν οι παίκτες και το πόσο κακό ήταν το κλίμα φάνηκε από την υπόθεση του Καμαρά. Αφού έφτασε τον Ρανιέρι στα άκρα, εκτελώντας το πέναλτι παρά τις οδηγίες να το κάνει ο Μίτροβιτς, στη συνέχεια πιάστηκε στα χέρια με τον Σέρβο σε μάθημα... γιόγκα, ενώ τελικά συνελήφθη στο προπονητικό κέντρο για βιαοπραγία!

Στο τελευταίο του παιχνίδι οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν «δεν ξέρεις τι κάνεις» ρυθμικά στην εξέδρα, όταν έκανε αλλαγή τον Κέρνι. Στη διοίκηση δεν πέρασε απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο Πάρκερ ήταν εκείνος που εντόπισε την αδυναμία των δύο προηγούμενων προπονητών να δώσουν κίνητρο στους παίκτες. Ήταν εκείνος που έβγαλε την ομιλία στο ημίχρονο του αγώνα με την Μπράιτον, όταν η Φούλαμ έκανε τη μεγάλη ανατροπή από 0-2 σε 4-2. Τώρα, θα πρέπει να πάρει τα ηνία. Και είναι ο μοναδικός που δεν θα αντιμετωπίσει την Premier League με αφέλεια. Αλλά και ο μοναδικό που δεν θα νιώσει αυτή την τεράστια πίεση.

Αν καταφέρει να σώσει την κατάσταση, θα έχει κάνει ένα μικρό θαύμα. Αν όχι, κανένας δεν θα του δείξει το δάχτυλο και ίσως του δοθεί η δυνατότητα να δουλέψει του χρόνου στη δεύτερη κατηγορία. Αυτή η επιλογή είναι όντως «χωρίς ρίσκο», καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει τίποτα να χάσει...

 

Τελευταία Νέα