Η ανασκόπηση του Champions League 2018! (vids)

Gazzetta team
Η ανασκόπηση του Champions League 2018! (vids)

bet365

Το τρίτο σερί της Βασίλισσας, η μαγεία του Κριστιάνο, το έπος του Μανωλά, γκολάρες, γκριμάτσες και απίθανες ζαλάδες που έκριναν την κούπα. Το 2019 που περιμένει, δίχως φαβορί...

Τα πάντα γύρω από το ασημικό με τα μεγάλα αυτιά για το 2018 ξεκινούν και τελειώνουν στη Ρεάλ. Και για το 2017 και για το 2016. Η Βασίλισσα έχει γεμίσει με ποδοσφαιρικά πετράδια το ήδη ασήκωτο στέμμα της και κανείς δεν μπορεί ποτέ να αμφισβητήσει ότι είναι η απόλυτη κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Ευρώπη -και κατ' επέκταση με τα εξίσου διαδοχικά Μουντιάλ Συλλόγων- και στον κόσμο. Ηταν τέτοια η επιτυχία των Μερένγκες, του Κριστιάνο, του Μόντριτς, του Σέρχιο Ράμος, ώστε η χρονιά να μην περιλαμβάνει τον Λοιονέλ Μέσι στους καταλυτικούς παράγοντες της διοργάνωσης. Ακόμα και ο Κώστας Μανωλάς βρέθηκε στην κορυφή των #hashtags. Μόνο που η χρονιά που φεύγει, δίνει τη θέση της στην αβεβαιότητα. Το 2019 και τα προημιτελικά περιμένουν, δίχως το μεγάλο φαβορί, με τη μάχη για την κούπα να αναμένεται πιο αμφίρροπη από ποτέ...

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «Eye of Hathor» έφτασε στη Vistabet.gr!


ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΣΗ
Ο ήχος από το παπούτσι του ακούστηκε καθαρά στο παγωμένο Τορίνο. Το πόδι του σηκώθηκε σχεδόν 2.5 μέτρα από το έδαφος και βρήκε την μπάλα τόσο γεμάτα, σαν να εκτελούσε πέναλτι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μόλις είχε κάνει το 0-2 για την Ρεάλ σε βάρος της επόμενης ομάδας του, όμως παρά την πίκρα, οι τιφόζι της Γιουβέντους σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και τον χειροκρότησαν παρατεταμένα. Εκείνος έκανε νόημα για να τους ευχαριστήσει και μετά το τέλος του ματς είπε grazie για αυτή τη σπάνια σκηνή. Μερικούς μήνες μετά, ο CR7 ήταν πλέον ντυμένος στα μπιανκονέρι σε μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές όλων των εποχών.


Ο ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟΣ
Ο Ελληνας Θεός. Κάπως έτσι περιέγραψαν τον Κώστα Μανωλά οι περισσότεροι σχολιαστές από το εξωτερικό όταν ο σέντερ-μπακ έκανε με κεφαλιά το 3-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα χαρίζοντας στην Ρόμα μυθική πρόκριση στα ημιτελικά. Οι Giallorossi είχαν χάσει 4-1 στο Camp Nou και ελάχιστοι τους έδιναν έστω λίγες πιθανότητες, όμως με το σκορ στο 2-0 και το ρολόι στο 82' ο Μανωλάς 'χτύπησε'. Με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Ουντέρ, έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Blaugrana και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Σίγουρα ένα από τα highlights του Μανωλά αλλά και των Ελλήνων παικτών στην κορυφαία διοργάνωση.


ΤΟ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΚΑΙ Η ΦΑΣΑΡΙΑ
Μετά το 0-3 της Ρεάλ στο Τορίνο, όλοι πίστεψαν ότι η ρεβάνς στο Santiago Bernabeu θα είναι εύκολη υπόθεση για την ομάδα του Ζιντάν. Ομως δεν ήταν. Η Γιουβέντους με δύο γκολ του Μάντζουκιτς στο πρώτο μέρος και ένα του Ματουιντί στην αρχή του δεύτερου, έκανε το 0-3 και βρέθηκε δευτερόλεπτα μακριά από το να στείλει το ματς των προημιτελικών στην παράταση. Ομως δεν έμελλε να γίνει έτσι. Στο 93' ο Κροος έκανε τη σέντρα, ο Ρονάλντο την κεφαλιά-πάσα και ο Μπενάτια έριξε από πίσω τον Λούκας Βάθκεθ. Ο Μάικλ Ολιβερ αφού δίστασε, έδειξε τη βούλα και όλη η Γιουβέντους έπεσε πάνω του, σε μια από τις πιο δυνατές σκηνές του 2018 για την κορυφαία διοργάνωση. Ο Μπουφόν έκανε άγριο πέσιμο και είδε απευθείας κόκκινη, ενώ ο Κιελίνι κίνηση με τα χέρια στον Αγγλο ρέφερι ότι «τα έχεις πάρει». Υστερα απ' όλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έστησε τελικά την μπάλα στη βούλα στο 95' και την έστειλε στο παραθυράκι του Σέζνι, που έπεσε σωστά αλλά δεν μπορούσε να αποτρέψει το γκολ που έστειλε την Βασίλισσα στα ημιτελικά.


ΤΟ ΛΑΘΟΣ
Ηταν η γκάφα της χρονιάς στο Champions League, μέχρι τον... τελικό! Η Ρεάλ υποδεχόταν τη Μπάγερν και στο 46ο λεπτό ήρθε η φάση που έκρινε την πρόκριση. Ο Τολισό πιέστηκε από τον Κρόος, γύρισε πίσω, ο Ουλράιχ όμως ποτέ δεν κατάλαβε πως έπρεπε να διώξει. Οταν διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να την πιάσει, ήταν αργά. ο Μπενζεμά ακολουθούσε τη φάση και πέτυχε το ευκολότερο γκολ της καριέρας του.


Η ΖΑΛΑΔΑ
Ο Μάζιτς σφυρίζει για τελευταία φορά, οι παίκτες της Ρεάλ πανηγυρίζουν, όμως στην άλλη άκρη ο Κάριους ξεσπά σε κλάματα. Με τα δυο τραγικά του λάθη έκανε πολύ εύκολο το έργο της Βασίλισσας για το 13ο. Ο ίδιος παραπονιόταν για πόνους στο κεφάλι από χτύπημα του Σέρχιο Ράμος και λίγες ημέρες μετά το νοσοκομείο της Μασαχουσέτης τον... δικαίωσε «Τη στιγμή της εξέτασης, διαπιστώθηκε πως υπήρχε οπτική χωρική δυσλειτουργία και πιθανότατα συνέβη αμέσως μετά το χτύπημα. Ηταν πιθανό αυτός ο τραυματισμός να επηρέασε την απόδοσή του. Από τότε υπάρχει σημαντική και σταθερή βελτίωση και αναμένουμε πλήρη ανάκαμψη». Ολοι πάντως θυμούνται τις απίθανες γκάφες του.


Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα. Είναι ο Λούκα Μόντριτς, είναι ο εγκέφαλος της Κροατίας, αλλά και αυτός της Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλωστε της τρελής πορείας στα γήπεδα της Ρωσίας, είχε προηγηθεί η κατάκτηση του Champions League. Πως να μην κερδίσει τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης με τις εμφανίσεις του; Μπορεί να πέτυχε μόλις ένα γκολ, να μοίρασε μια ασίστ, αλλά σε 958 λεπτά συμμετοχής μετέδωσε όλη τη μαεστρία του, κατάπιε δεκάδες χιλιόμετρα και με την πλούσια προσωπικότητά του έδωσε στη Βασίλισσα την ώθηση για το τρίτο διαδοχικό Champions League. Η επιβράβευσή του ήταν λίγους μήνες αργότερα η αποθέωση όλων με την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας»


ΤΟ ΜΥΑΛΟ
Στη Μαδρίτη έζησε δυόμισι μυθικά χρόνια. Οι 14 τίτλοι σε αυτό το διάστημα, οι τρεις κούπες του Champions League του τα έδωσαν όλα. Ο κύκλος του μύθου ολοκληρώθηκε στο Κίεβο, ίσως γι αυτό αποχώρησε. Το 4-4-2 του “Ζιζού” έδωσε από την αρχή πλεονέκτημα στη Ρεάλ στον κεντρικό άξονα του τερέν και οι ποδοσφαιριστές του το αξιοποίησαν στο έπακρο σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ενας τεράστιος πρώην ποδοσφαιριστής που πήρε την ευκαιρία της Ρεάλ χάρη στη δημοφιλία του και την αποδοχή και κατάφερε με υπομονή, σκληρή δουλειά, δυνατή προσωπικότητά, να γίνει καλύτερο κι από αυτό που ονειρευόταν ο Πέρεθ και κάθε άλλος Μαδριλένος


Η ΓΚΟΛΑΡΑ
Η Μπαρτσελόνα έκανε ίσως την πιο επιβλητική της εμφάνιση στη σεζόν στο ματς με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε φύγει με νίκη με 4-2, με τον Μέσι να κάνει εκπληκτικό ματς, όμως εκείνος που πέτυχε το πιο όμορφο, όχι μόνο της αναμέτρησης, αλλά και ολόκληρης της φάσης των ομίλων, ήταν ο Ιβάν Ράκιτιτς. Ο Κροάτης έκανε το 0-2 στο 28’ με άπιαστο... ποδηλατάκι στην κίνηση εκτός περιοχής και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Γιορίς. Ήταν η τέλεια εκτέλεση.


Η ΓΚΡΙΜΑΤΣΑ
«Με έβριζαν για 90’. Κάνω απλά τη δουλειά μου. Στην τελική δεν έβρισα κανέναν. Έκανα απλά μία κίνηση ότι ήθελα να τους ακούσω περισσότερο». Με αυτά τα λόγια δικαιολόγησε ο Ζοσέ Μουρίνιο τη χειρονομία και την γκριμάτσα, που θα μείνει στην ιστορία μετά τη νίκη της Γιουνάιτεντ στο Τορίνο επί της Γιουβέντους. Η πίεση, φυσικά, ήταν ήδη μεγάλη για τον Πορτογάλο, που τελικά δεν έμεινε για πολύ καιρό ακόμα στον πάγκο των Κόκκινων Διαβόλων.


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
Η Ρεάλ είχε ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την ήττα με 3-0 στην Μαδρίτη από τα πιτσιρίκια της ΤΣΣΚΑ, που είχε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στους ομίλους. Αυτή η ήττα ήταν η μεγαλύτερη της Ρεάλ στην ευρωπαϊκή της ιστορία εντός έδρας! Λογικό οι οπαδοί της να ξεσπάσουν σε αποδοκιμασίες με το τελευταίο σφύριγμα... Σκόρερ για τους Μοσχοβίτες ο 20χρονος Τσάλοβ (37’), ο 19χρονος Σίγκουρντσον (73’) και ο... έμπειρος (27χρονος) Σένικοβ (43’).

рмкф от CocoBat на Rutube.


ΚΑΙ ΤΟ 2019...
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν
Ρόμα – Πόρτο
Τότεναμ – Ντόρτμουντ
Αγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης
Λιόν – Μπαρτσελόνα
Λίβερπουλ – Μπάγερν
Σάλκε - Μάντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης - Γιουβέντους

 

Τελευταία Νέα