Ανασκόπηση της Bundesliga για το 2018

Ανασκόπηση της Bundesliga για το 2018

bet365

Το 2018 ξεκίνησε με κόκκινο φόντο στην Bundesliga, αλλά ολοκληρώθηκε με κίτρινο και την Ντόρτμουντ στην κορυφή. Το gazzetta.gr κάνει την ανασκόπηση της χρονιάς στην Γερμανία.

Οι πρωταθλητές

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Μπάγερν κατέκτησε το πρωτάθλημα και βελτίωσε το δικό της ιστορικό σερί. Από τη στιγμή που ο Χάινκες επέστρεψε στον πάγκο οι Βαυαροί μάλλον έπαιζαν χωρίς αντίπαλο και στο δεύτερο γύρο της Bundesliga δεν κέρδισαν μόλις τρεις ματς, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στο +21 από τη δεύτερη Σάλκε. Βέβαια, αποκλείστηκαν στα ημιτελικά του Champions League από την Ρεάλ, ενώ ηττήθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου με 3-1 από την Άιντραχτ. Ο Χάινκες αποφάσισε ότι δεν θα συνεχίσει και ο Νίκο Κόβατς ανέλαβε στη θέση του. Πολλά τα σκαμπανεβάσματα, μηδενική η ενίσχυση και η διοίκηση κατάλαβε το λάθος της, με τον Κροάτη τεχνικό να κερδίζει κάποιους πόντους στο τέλος του έτους...

Ζήσε τη Χριστουγεννιάτικη δράση στο καζίνο της Novibet με 1700+ δημοφιλή φρουτάκια!

Η επιστροφή της Ντόρτμουντ

Ο Πέτερ Στέγκεν ανέλαβε στη θέση του Μπος, που δεν έλεγε με τίποτα να βάλει νερό στο κρασί του σχετικά με τη ριψοκίνδυνη τακτική του και η σταθερότητα βρέθηκε. Έπρεπε, βέβαια, να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να επιτευχθεί ο στόχος της τετράδας, όμως η διοίκηση έκανε το χρέος της, Βάτσκε και Τσορ έριξαν τον εγωισμό τους και ζήτησαν βοήθεια από τους Ζάμερ και Κελ και το αποτέλεσμα στο δεύτερο μισό του 2018 ήταν εντυπωσιακό. Με το Φαβρ στον πάγκο η Ντόρτμουντ εντυπωσίασε και με μόλις 1 ήττα στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην πρώτη θέση με το τέλος του πρώτου γύρου για πρώτη φορά ύστερα από 8 χρόνια! Οι επιδόσεις ήταν εντυπωσιακές σε όλα τα μέτωπα με 19 νίκες σε 25 παιχνίδια. Οι Βεστφαλοί θα ξεκινήσουν το 2019 στο +6 από την Μπάγερν με μεγάλο στόχο την επιστροφή στους τίτλους.

Οι Αετοί της Φρανκφούρτης

Το 2018 αποδείχθηκε εκπληκτικό για την Άιντραχτ. Το επιστέγασμα της δουλειάς του Κόβατς ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου με τη νίκη με 3-1 επί της Μπάγερν στο Βερολίνο για τον πρώτο τίτλο ύστερα από 30 χρόνια! Ο Κροάτης μπορεί να έφυγε για το Μόναχο στη συνέχεια, όμως η επιλογή του Χούτερ, ο οποίος είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελβετία με την Γιουνγκ Μπόις, αποδείχθηκε διάνα. Παρά τις μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ και το δύσκολο ξεκίνημα η Άιντραχτ έχει εντυπωσιάσει τόσο στην Bundesliga όσο και στο Europa League, κάνοντας υψηλές πτήσεις. Ο μεγάλος στόχος; Η τετράδα και στην Φρανκφούρτη το πιστεύουν με τους εκπληκτικούς Γιόβιτς, Αλέρ και Ρέμπιτς στην επίθεση.

Ο πρώτος υποβιβασμός

Η μεγάλη απογοήτευση του 2018 δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το Αμβούργο. Για χρόνια σε φθίνουσα πορεία, το κακό ήταν θέμα χρόνου και τελικά ήρθε. Ο πρώτος υποβιβασμός στην ιστορία του συλλόγου είναι γεγονός. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική οι Δεινόσαυροι ήταν ζωντανοί, όμως δεν το άξιζαν και ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία, όπου με το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκονται στην πρώτη θέση. Επειδή, όμως, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ήδη άλλαξαν προπονητή, με τον Βολφ να παίρνει τη θέση του Τιτς... Το ρόστερ είναι τόσο ποιοτικό που λογικά η άνοδος θα έρθει. Το μετά είναι αυτό που θα πρέπει να τρομάζει ξανά μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του γερμανικού ποδοσφαίρου...

Οι έμπειροι των πάγκων και η νέα γενιά

Ο Γιουπ Χάινκες επέστρεψε στην Μπάγερν για να την οδηγήσει τρένο στον τίτλο και μοιράζεται το βραβείο του καλύτερου προπονητή του 2018 μαζί με τον Λουσιέν Φαβρ. Ο Ελβετός τεχνικός επέστρεψε στην Γερμανία και έχει κάνει τόσο καλή δουλειά στην Ντόρτμουντ, που μετράει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα, δύο συνολικά σε έξι μήνες και έχει την Μπορούσια στην κορυφή του πρώτου γύρου στο +6, κάτι που οι Βεστφαλοί είχαν να πετύχουν από την εποχή του Κλοπ. Μαζί τους έχει εντυπωσιάσει και η νέα γενιά προπονητών και κυρίως ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν. Ο τελευταίος οδήγησε την Χόφενχαϊμ στους ομίλους του Champions League και παρά τη συνεχή αποδυνάμωση του ρόστερ την κρατάει και φέτος κοντά στην τετράδα. Ο Ντομένικο Τεντέσκο έκανε εντυπωσιακή πρώτη σεζόν στον πάγκο της Σάλκε, όμως φέτος το πράγμα έχει στραβώσει άσχημα. Σταθερή αξία στον πάγκο της Φράιμπουργκ ο Κρίστιαν Στράιχ, ενώ αν ο Κόβατς τα είχε πάει λίγο καλύτερα στον πάγκο της Μπάγερν φέτος θα μπορούσε να είναι στην κορυφή μετά το Κύπελλο με την Άιντραχτ.

Ο ηγέτης

Συνήθως, σε αυτή την κατηγορία τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε κάποιον παίκτη της Μπάγερν. Φέτος, όμως, επιτέλους ο Μάρκο Ρόις δείχνει όλα όσα χάσαμε με τους συνεχείς του τραυματισμούς. Ο Γερμανός μέσος είχε κερδίσει τη μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ κάποτε, παίζοντας υπό τις οδηγίες του Φαβρ και τώρα που τον ξανασυνάντησε κάνει την καλύτερη και πιο παραγωγική σεζόν στην καριέρα του. Σαφώς και είναι ο σημαντικότερος λόγος που η Μπορούσια κάνει αυτή την εντυπωσιακή σεζόν. Ο Φαβρ, μάλιστα, πριν το ξεκίνημα της σεζόν του έδωσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, κάτι που φαίνεται ότι τον έχει βοηθήσει πολύ ψυχολογικά... Το βραβείο θα μπορούσε να είχε κερδίσει άνετα και ο Τοργκάν Αζάρ, που κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Γκλάντμπαχ.

Ο άνθρωπος αλλαγή

Η Ντόρτμουντ έχει αλλάξει τρεις επιθετικούς μέσα σε ένα χρόνο. Ο Ομπαμεγιάνγκ δεν ήταν ο εαυτός του πριν πουληθεί στην Άρσεναλ, ο Μπατσουαγί δεν έμεινε στην Βεστφαλία μετά το τέλος του δανεισμού του από την Τσέλσι και η αμφισβήτηση ήταν μεγάλη για τον Πάκο Αλκάθερ. Ο Ισπανός αποκτήθηκε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου με τη μορφή δανεισμού από την Μπαρτσελόνα και μέσα σε έξι μήνες κατάφερε να είναι ο πιο παραγωγικός «νέος» παίκτης στην ιστορία της Bundesliga, να κάνει ρεκόρ σκοραρίσματος προερχόμενος από τον πάγκο και να «αναγκάζει» την Μπορούσια να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς μήνες πριν εκείνη παύσει να ισχύει. Ο Φαβρ με κάθε ευκαιρία έλεγε ότι ο Ισπανός ύστερα από δύο χρόνια απραξίας δεν είναι σε θέση να βγάζει συνεχόμενα 90λεπτα, όμως το 2019 αυτό δεν αναμένεται να αποτελέσει το ίδιο μεγάλο πρόβλημα.

Der Wunderkind
Ο Τζέιντον Σάντσο αποτελεί τη μεγάλη αποκάλυψη του 2018 σε ένα πρωτάθλημα, που πάντα τα μεγάλα ταλέντα παίρνουν τις ευκαιρίες τους. Ο νεαρός Άγγλος εξτρέμ προσαρμόστηκε ύστερα από λίγους μήνες στη ζωή στο Ντόρτμουντ και φέτος εξελίσσεται σε παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όταν ο Ρόις μιλάει, άλλωστε, για σένα με τα καλύτερα λόγια και παρομοιάζει το παιχνίδι σου με εκείνο των «Streetfootballers», τότε αυτό λέει πολλά από μόνο του. Ο Σάντσο έχει καταφέρει να αφήσει τον Πούλισιτς στον πάγκο της Μπορούσια και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει. Η κλήση στην εθνική Αγγλίας ήρθε φέτος και τα πάντα είναι στο χέρι του.

Γκολ και θέαμα

 

Τελευταία Νέα