Η Λεβερκούζεν «παγιδεύει» τις φιλοδοξίες

Η Λεβερκούζεν «παγιδεύει» τις φιλοδοξίες

Gazzetta team
Η Λεβερκούζεν «παγιδεύει» τις φιλοδοξίες

bet365

Η ρήξη στις σχέσεις του Μπολτ με τον Φέλερ και ο νέος τεχνικός διευθυντής Ρόλφες αποτελούν κινήσεις, που... πνίγουν τις φιλοδοξίες στην Λεβερκούζεν.

Όταν το τηλέφωνο του Σίμον Ρόλφες χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ρούντι Φέλερ δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που άκουγε. Ο 36χρονος παλαίμαχος μέσος, που επέστρεψε μόλις το καλοκαίρι στην Λεβερκούζεν, προκειμένου να γίνει προπονητής στις ακαδημίες, θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου και θα κληθεί μαζί με τον Φέλερ να χτίσουν τη Μπάγερ της επόμενης σεζόν.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Ρόλφες θα πάρει τη θέση του Γιόνας Μπολτ, που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι και αυτό δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Τώρα, ναι μεν έχασε τη θέση του, αλλά θα βοηθήσει στη μετάβαση και τον αντικαταστάτη του στα βήματα που πρέπει να κάνει. Η διαφορά στην κορυφή του σχεδιασμού της Λεβερκούζεν έγινε φέτος εμφανής. Η κακή σεζόν των ασπιρίνων ενέτεινε τις διαφωνίες σχετικά τόσο με τον Χάικο Χέρλιχ όσο και με τον φετινό στόχο.

Από τη μία ήταν ο ανυπόμονος και γεμάτος φιλοδοξίες Μπολτ και από την άλλη ο Φέλερ, που έχει άλλα σχέδια για το σύλλογο και κυρίως υπομονή. Αυτή η διαφορά φιλοσοφίας αποτυπώνεται και στην αγωνιστική κατρακύλα της ομάδας. Ο έμπειρος Φέλερ γνωρίζει ότι η ομάδα του κλείνει έναν κύκλο και ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Ο Μπολτ πίστευε ότι με αυτό το ρόστερ μπορούν να έρθουν μεγάλες επιτυχίες και τα φετινά αποτελέσματα δεν δικαιολογούνταν. Άρα έφταιγε ο προπονητής... Στη μέση όλων αυτών βρίσκεται ο Χέρλιχ, που δεν κινδυνεύει να χάσει τη θέση του και ο Ρόλφες.

Η ιστορία της πρώτης αποστολής του Ρούντι Φέλερ ως τεχνικού διευθυντή της Λεβερκούζεν είναι γνωστή. Ο τότε πρόεδρος Κάλμουντ τον πήρε μαζί του το 1998 σε ένα ταξίδι στη Βραζιλία. Είχαν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες από τότε που ο πρώτος είχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Εκεί, συνάντησαν τον ατζέντη Φίγκερ, με τον οποίο ο Κάλμουντ έκανε τις δουλειές στη Λατινική Αμερική. Οι τρεις τους γευμάτισαν και στη συνέχεια παρακολούθησαν τον Ζε Ελίας σε δράση.

Ο Φέλερ ενημερώθηκε ότι θα πρέπει μετά το τέλος του αγώνα να αποφασίσει αν ο Βραζιλιάνος μέσος πρέπει να αποκτηθεί. Έπρεπε να μάθει το κόστος της απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό κόστος. Στις εξέδρες του σταδίου στη μακρινή Βραζιλία, όμως, ο Φέλερ πέρα από τον Ζε Ελίας είδε και τους άλλους δύο συνεργάτες του να... κοιμούνται στην εξέδρα! Λίγο πριν το τέλος ξύπνησαν και ο Κάλμουντ ζήτησε την αναφορά του νέου τεχνικού διευθυντή μαζί με την εισήγησή του.

Αυτή ήταν θετική και η πρώτη δουλειά του Φέλερ ήταν επιτυχημένη. Ο Ζε Ελίας αποκτήθηκε και στη συνέχεια πουλήθηκε με κέρδος στην Ίντερ. Τώρα, ναι μεν πολλά έχουν αλλάξει, αλλά το ίδιο αιφνιδιαστικά αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή ο Ρόλφες. Ο Φέλερ δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον ρίξει στα βαθιά, όπως έπεσε εκείνος πριν πολλά χρόνια. Και ο στόχος παραμένει ίδιος: η επιτυχία στο Λεβερκούζεν σήμερα κρίνεται από το πόσο αγοράζεις και πόσο πουλάς κάποιον. Όχι από τους τίτλους και τις επιτυχίες... Οι φιλοδοξίες που δεν συνάδουν με αυτή την πολιτική δεν έχουν θέση στη Μπάγερ.

 

Τελευταία Νέα