Ολυμπιακός: «Σκούπισε» τον Παναθηναϊκό, διατηρώντας τα σκήπτρα στο πινγκ πονγκ γυναικών

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής στο πινγκ πονγκ γυναικών

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί και το απέδειξε στα play off της Α1 γυναικών στο ΣΕΦ, αρχικά νίκησε το Πέρα με 4-0 στα ημιτελικά και με το ίδιο σκορ «καθάρισε» και τον Παναθηναϊκό στον τελικό, κατακτώντας αήττητος το πρωτάθλημα. 

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τα σκήπτρα στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών. Στα play off των θέσεων 1-4, που έγιναν τo Σάββατο (30/3) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, επιβεβαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά, συνέχισε την αήττητη πορεία του και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2024.

Είναι ο 3ος συνεχόμενος τίτλος του και ο 22ος συνολικά στις γυναίκες. Στον τελικό επιβλήθηκε 4-0 του Παναθηναϊκού, ο οποίος από την πλευρά του έκανε βήμα παραπάνω σε σχέση με την 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει του Πέρα Αθηνών με 4-0. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ΑΕΚ νικώντας στον «μικρό» τελικό 4-1 το Πέρα και είναι το πρώτο στην ιστορία της στο ομαδικό γυναικών.

ping pong

Aπό τα πλέι οφ του δεύτερου επιπέδου στην Α2 έπεσαν με την 8η θέση ο ΟΕΑ Ρεθύμνου στους άνδρες και ο ΓΑΟ Πειραιά στις γυναίκες. Στα πλέι οφ μπορεί να μην μετρούσαν τα αποτελέσματα των δύο γύρων του πρωταθλήματος, ωστόσο υπήρχε η κοινή παραδοχή για το προβάδισμα του Ολυμπιακού στα προγνωστικά. Αυτό φάνηκε και στην πράξη με την ομάδα του Πειραιά μάλιστα, να παίρνει στον τελικό βοήθεια απ’ όλες τις αθλήτριές του.

Ο Παναθηναϊκός, που λίγη ώρα πριν είχε δώσει μεγάλη «μάχη» στα ημιτελικά με την ΑΕΚ (4-2) ήθελε μία ατομική έκπληξη ώστε να πάει για δύο νίκες πάνω στη Χριστοφοράκη και να στείλει τουλάχιστον το ματς στο διπλό. Ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν συνολικά πολύ δυνατός και όταν πέτυχε και η (επανακάμψασα φέτος σε αγώνες της Α1) Χριστοφοράκη την αξιοσημείωτη νίκη επί της Τοφάντ τα πάντα είχαν κριθεί.

panathinaikos_ping_pong

Ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης είχε επίσης στην ομάδα την Τζορτζίνα Πότα, την Αλίκη Κιούφη και τη Δέσποινα Δάνδουλα.

Ο Παναθηναϊκός είχε στην τεχνική καθοδήγηση σήμερα τον Νίκο Ζέρβα κι επίσης στην ομάδα στη διάρκεια του πρωταθλήματος τη Ματίλντα Χάνσον και τη Μαρία Αρτσέτου. Η ΑΕΚ του Κώστα Μαδέση στηρίχτηκε σήμερα στις Μαρία Γιόβκοβα, Ιωάννα Γερασιμάτου και Αλίνα Ζαχαριά. Είχε φέτος στη σύνθεση και την Καλίνα Χρίστοβα.

aek_ping_pong


Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-0

Μαργαρίτα Πεσότσκα – Κωνσταντίνα Παρίδη 3-1 (11-7, 11-1, 7-11, 11-9)

Λι Φεν - Κατερίνα Τόλιου 3-0 (11-6, 11-6, 11-9)

Μαρία Χριστοφοράκη – Άνα Τοφάντ 3-1 (5-11, 13-11, 11-9, 11-9)

Πεσότσκα – Τόλιου 3-1 (11-6, 9-11, 11-8, 11-5)

Στα πλέι οφ των θέσεων 5-8 στην Α1 γυναικών αναδείχτηκαν νικήτριες οι Σάρισες Φλώρινας. Πήραν έτσι την 5η θέση και σίγουρα θα είναι στην κορυφαία κατηγορία και την επόμενη χρονιά. Στο πρώτο ματς επιβλήθηκαν 4-0 του ΑΣΕΑ Καβάλας και μετά 4-1 της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα της ΧΑΝΘ ως 6η στην τελική κατάταξη θα διεκδικήσει στα μπαράζ την παραμονή, το ίδιο θα κάνει και η Καβάλα, που πήρε την 7η θέση. Στο φινάλε έκαμψε τον ΓΑΟ Πειραιά με 4-1 και τον υποχρέωσε σε υποβιβασμό.

Στα πλέι οφ των θέσεων 5-8 στην Α1 ανδρών επικράτησε ο ΟΕΑ Θεσσαλονίκης. Είχε δύο συγκλονιστικές και πολύωρες αναμετρήσεις με τα Ταταύλα και τον Άρη Νικαίας επικράτησε και στις δύο με 4-3 παίρνοντας το καθοριστικό διπλό με τους ξένους του Μάρτιν Φρις και Ντάνιελ Ιβάνοφ και εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Άρης Νικαίας (που είχε κοινό και θερμή συμπαράσταση στο ΣΕΦ) με την 6η θέση πηγαίνει στα μπαράζ να διεκδικήσει εκ νέου τη «σωτηρία» και μαζί του θα είναι ως 7ος ο ΑΟ Ταταύλα.

Στον αγώνα για τις θέσεις 7-8 τα Ταταύλα κατέβαλλαν με 4-1 τον ΟΕΑ Ρεθύμνου. Η ομάδα της Κρήτης, που είχε απόντα τον Ισπανό Χέσους Καντέρο λόγω τραυματισμού στο πόδι και στερήθηκε και τις υπηρεσίες του Στάθη Μανωλόπουλου, που ναι μεν δηλώθηκε αλλά δεν μπόρεσε ν’ αγωνιστεί επίσης λόγω ενοχλήσεων, πέφτει στην Α2 κατηγορία. Όλα τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα των διοργανώσεων στη διεύθυνση TTScore.io.

@Photo credits: eurokinissi, Βασίλης Μαρούκας
 

Τελευταία Νέα