Για να βγει η ανηφόρα…

Gazzetta team
Για να βγει η ανηφόρα…
Ο Μάκης άκουσε την χθεσινή αντιπαράθεση googlαρισμάτων Μιχαλολιάκου, Παππά και Κατρούγκαλου και θυμήθηκε την πραγματικά επίκαιρη φράση του Βάρναλη για χθες…

Το googlαρισμα σε κάτι με το οποίο είσαι άσχετος μπορεί σε κάνει να μην ξέρεις τα πιο επίκαιρα…

Ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε χθές στη Βουλή στίχους του Κωστή Παλαμά από το ποίημα “Οι λύκοι”. Ο Μιχαλολιάκος, ως άσχετος, και απευθυνόμενος στους ακόμα πιο άσχετους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, δεν ήξερε ότι αυτό το ποίημα γράφτηκε το 1922 και είχε να κάνει με τη Μικρασιατική καταστροφή και όχι για να δείξει ο Παλαμάς τον αντικομμουνισμό του. Αλλωστε αυτά δεν τα γράφει το google.

Αμέσως μετά ο Νίκος Παππάς θυμήθηκε ότι στην κηδεία του Παλαμά ο Άγγελος Σικελιανός είχε απαγγείλει ένα ποίημα, το googlάρισε και βρήκε ότι ο στίχος έλεγε μεταξύ άλλων «ηχήστε οι σάλπιγγες…. σε αυτό το φέρετρο ακουμπάει η Ελλάδα». Προφανώς το google δεν του έβγαλε ότι ο Παλαμάς μέσα από τα ποιήματά του όντως εκδήλωνε ένα φόβο για τον κομμουνισμό σε σχέση με την Ελλάδα.

Μετά ήρθε ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος επειδή ήδη ο Νίκος Παππάς είχε χρησιμοποιήσει αυτό που βγάζει μπροστά-μπροστά το google για την κηδεία του Παλαμά, το έψαξε λίγο παραπάνω και βρήκε «απάντηση Βάρναλη στους ‘’Λύκους’’ του Κωστή Παλαμά». «Εδώ είμαστε, θα τους κουφάνω όλους», σκέφτηκε ο Κατρούγκαλος. Βρήκε το ποίημα “Λευτεριά”, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και το ξεφούρνισε εντυπωσιάζοντας τους γίγαντες της διανόησης Μιχαλολιάκο, Παππά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά δεν θα είχαν καμία σημασία αν δεν ήταν ότι ο Βάρναλης έχει πει όντως μία πολύ μεγάλη φράση η οποία είχε σχέση με τη χθεσινή ημέρα. Η ιστορία είναι η εξής: Ο Βάρναλης μένει στην οδό Σπύρου Μερκούρη 27 στο Παγκράτι. Μία μέρα, ένας γείτονας τον βλέπει να στέκεται για αρκετή ώρα στη από κάτω γωνία, Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου. Τον πλησιάζει και τον ρωτάει «Μπάρμπα Κώστα τι περιμένεις τόση ώρα;». «Περιμένω να περάσει κανένας ωραίος κώλος για να βγάλω την ανηφόρα»…

ΣΣ 1: Εχουμε ένα αντίτυπο δώρο για έναν αναγνώστη του GAZZETTA (συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί και μπείτε στην κλήρωση)


ΣΣ 2 : Παρακαλούνται στον 'ΚΕΔΡΟ' να μην στείλουν δώρο τον τόμο του Βάρναλη σε κανέναν πολιτικό.

ΣΣ 3 : Μπαρμπα Κώστα τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει και τόσο. Ένα τέταρτο στήθηκα στο ίδιο σημείο σήμερα και ένας κ…. της προκοπής δεν πέρασε.



Το γράμμα του Βάρναλη (ενώ ήταν φοιτητής φιλολογίας) προς τον Παλαμά για να διαβάσει τα ποιήματά που του στέλνει…