Ελληνίδες, Έλληνες …

Gazzetta team
Ελληνίδες, Έλληνες …
Ο Μάκης άκουσε το εκπληκτικό, αλλά και απόλυτα λογικό ιστορικά νέο της μετονομασίας μιας αμερικάνικης πόλης σε Town of Greece, και κάτι σκέφτηκε…
Η Ιστορία όταν αποφασίσει να είναι δίκαιη με έναν λαό είναι αδίστακτη. Το ίδιο και όταν αποφασίσει να τον κοροϊδέψει...

Πριν από λίγες μέρες, στο δημαρχείο της πόλης Σαουθάμπτον - upstate New York- των ΗΠΑ, έγινε μια ειδική τελετή, στην οποία η πόλη μετονομάστηκε σε ‘Ελλάδα’.Town of Greece. Είναι μια απόφαση που είχε παρθεί στην ουσία από το 1822 όταν οι κάτοικοι έμαθαν ότι στην Ελλάδα ξεκίνησε η Επανάσταση, και τώρα πλέον είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που έχει αυτό το όνομα.

Στη τελετή, εκπροσωπώντας την κανονική Ελλάδα, παραβρέθηκε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποιος είναι δεξί χέρι του Πάνου Καμμενου και ως εκ τούτου είναι Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Το μότο της Πόλης Greece είναι "Discover the Promise". Είναι μια πιο αφελής προσέγγιση αυτού της κανονικής Ελλάδας που είναι πιο λιτό: “Promise the Promise”.

O Αλέξης Τσίπρας, έστειλε μήνυμα που φυσικά το διάβασε ο ίδιος ο Τέρενς Κουίκ: «… Είμαι υπερήφανος, όπως και όλοι οι Έλληνες, που μία πόλη με το όνομα Ελλάδα βρίσκεται στην Αμερική. Οι ιδρυτές της Ελλάδας, ως γνήσιοι Φιλέλληνες, εμπνεύστηκαν από τα μηνύματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής επανάστασης..».

Άλλωστε κι εμείς εμπνευστήκαμε από τα μηνύματα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της ελληνικής επανάστασης, και το υπουργείο Παιδείας το λέμε και Θρησκευμάτων και έχουμε για υπουργό Παιδείας έναν ‘αιώνιο φοιτητή’.

ΟΜΩΣ…! Ενώ πλέον από προχθές υπάρχει η πρώτη πόλη στον κόσμο που λέγεται Greece, καμία πόλη δεν λέγεται Turkey. Και αν παρ’ ελπίδα υπάρχει, την πολη την λένε Γαλοπούλα.

Επίσης, η Αθήνα κατέχει τα πρωτεία παγκόσμια ως η πολη που έχει δώσει το όνομα της στις περισσότερες πόλεις του κόσμου. Υπάρχουν πάνω από 60 Αθήνες. Ενώ Ισταμπούλ καμία...

Βέβαια, υπάρχουν 24 πόλεις με το όνομα Paris στις ΗΠΑ με πιο γνωστό το Paris,Texas, αλλά εμείς τώρα μιλάμε για τους Τούρκους….
Όμως, δυστυχώς για εμάς, η χώρα που έχει τα πρωτεία σε ονόματα πόλεων που έχουν πάρει από αυτήν οι αμερικανοί είναι η Αγγλία. Χιλιάδες πόλεις των ΗΠΑ έχουν πάρει το όνομά τους από αγγλικές πόλεις, με πιο γνωστή το Woodstock.

Ελληνίδες, Έλληνες …η αλήθεια είναι ότι τους άγγλους τους βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας σε πολύ σημαντικά, σε ζωτικά θέματα πολιτισμού στις Η.Π.Α. Μην ξεχνάτε ότι στην περιβόητη ψηφοφορία που έγινε στο Κογκρέσο για το αν οι αμερικάνοι θα μιλάνε αγγλικά ή ελληνικά, χάσαμε μόνο για μια ψήφο…

ΣΣ: Eπ’ ευκαιρία, αυτός ο μύθος με την οριακή ψηφοφορία είναι πιο αγαπημένος μου ακόμα και από αυτόν που λέει ότι οι επιστήμονες πληροφορικής έχουν διαπιστώσει ότι οι H/Y πολύ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως γλώσσα μόνον την ελληνική.