Τελετές της ντουλάπας (pics)

Gazzetta team
Τελετές της ντουλάπας (pics)
Ο Αντώνης Πανούτσος βλέπει το τούμπανο σακάκι της Ρούλας Κορομηλά στο Bravo και αναρωτιέται αν λυπάται να του κάνει ευθανασία ή αν είναι μυστικό όπλο ταινίας James Bond.

Στην βουδιστική θρησκεία οι ψυχές γυρίζουν στους χώρους που έζησαν για 40 μέρες μέχρι να αποφασίσουν ότι δεν μπορούν να μείνουν στον υλικό κόσμο και να αποδημήσουν στο υπερπέραν. Στην θρησκεία της ντουλάπας μου τα παντελόνια και τα σακάκια που είναι μικρά μένουν στις κρεμάστρες για δύο χρόνια μέχρι να πάρουν δρόμο για την πακιστανική κοινότητα καθαριότητας παρμπρίζ.

Αντίθετα με τον Χρήστο Μιχαηλίδη που όπως μου έχει εξομολογηθεί φυλάει τα ρούχα που του έρχονται μικρά στην περίπτωση που αδυνατίσει και μπορεί να τα ξαναφορέσει, ανήκω στους πεσιμιστές της ντουλάπας. Στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν πιστεύουν ότι κάποτε θα τους κάνουν ρούχα που τους έκαναν πριν μια δεκαετία και τα ξαποστέλνουν σε νέους ιδιοκτήτες. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που όταν αγοράζει καινούργιο παντελόνι λέει στον πωλητή «Δώσε μου ένα να δοκιμάσω που θα σου πω ότι είναι φαρδύ και θέλω ένα μικρότερο και όχι το αντίστροφο». Αποφεύγω τον πειρασμό να πάρω ρούχο που τσίμα, τσίμα θα κάνει στην αισιοδοξία ότι θα χάσω κιλά και θα το φορέσω. Επίσης προτιμάω κάτι μπατάλικο που θα νοιώθω άνετα από τα τσίτα ρούχα που είναι έτοιμα να σκάσουν στις ραφές. Είμαι Μαρίζα Κωχ και όχι Ρούλα Κορομηλά.

Αντίθετα με την ηρωίδα μου Μαρίζα Κωχ που από τα 30 είχε αποφασίσει ότι καλύτερα παχιά, παχιά και ευτυχισμένη φορώντας μαύρα φορέματα που μέσα μπορούσε να χωρέσει η Κωχ σε ντουέτο η Ρούλα Κορομηλά όλη τις την ζωή έδειχνε ότι η ζωή της είναι η ζωή μιας αδύνατης στο σώμα μιας παχουλής. Εδειχνε να παλεύει με τα κιλά της. Στις φορές που στην μάχη τα κιλά νικούσαν τόσο το χειρότερο για τα ρούχα της που έπρεπε να προσαρμοστούν στα νέα μέτρα. Παράδειγμα το μπλε σακάκι στο ντεμπούτο του Μπράβο Ρούλα, που για να μην σκιστεί ήταν φτιαγμένο από καραβόπανο ή από τα Κασμήρια Κρύπτον της φόρμας του Σούπερμαν. Εκτός αν το νόημα είναι άλλο. Το μπλε σακάκι της Ρούλας είναι ένα μυστικό όπλο που όταν η Κορομηλά νευριάσει φουσκώνει μισό νούμερο και τα κουμπιά εκτοξεύονται σαν σφαίρες σκοτώνοντας τους αντιπάλους της.

Όχι βέβαια η πρώτη φορά που ένα κομμάτι της ενδυμασίας είναι μυστικό όπλο. Τα παπούτσια της Mae Zeterling στο From Russia With Love ήταν οι γόβες του θανάτου. Από τις μύτες τους έβγαιναν δηλητηριασμένα στιλέτα με τα οποία η Zetterling προσπαθούσε να κλωτσήσει τον Shawn Connery σαν να ήταν ο Γιώργος Κολτσίδας με τον Πάρι Ζουμπούλη.

Αντίθετα με τον Harold Sakata που στο Goldfinger στον ρόλο του Oddjob την βρίσκει με τα καπέλα. Είναι ο χαρακτήρας που παίζει τον κινέζο σωματοφύλακα του Gert Froebe και φοράει το bowler hat με τις λεπίδες στο μπορ που το πετάει σαν Frisbee αποκεφαλίζοντας του αντιπάλους.

To πιο στιλέ όμως όπλο είναι οι βεντάλιες. Oι μεταλλικές Japanese war fans της μεσαιωνικής Ιαπωνίας. Εβγαιναν σε τρία μεγέθη και ανάλογα με το μέγεθος μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ασπίδα για να αποκρούουν τα βέλη μέχρι για πτερύγια των χεριών για το κολύμπι. Japanese war fan χρησιμοποιεί η Lucy Lou σαν Madame Blossom στο The Man with the Iron Fists.