Παραπαπάμ, γερά, μόνο στον Καρρά

Gazzetta team
Παραπαπάμ, γερά, μόνο στον Καρρά
Ο Αντώνης Πανούτσος πιστεύει ότι ο έλληνας ξέρει να γιορτάζει το Πάσχα καλύτερα από τα Χριστούγεννα αλλά πιστεύει ότι όλα θα αλλάξουν μετά την γέννηση του Θείου Τσίπρα.

Για την Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι καινούργια ιστορία. Πριν 50 χρόνια η μεγάλη γιορτή ήταν η πρωτοχρονιά, εποχή από την οποία διασώζεται η φράση «πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς» αφού τα δώρα δινόντουσαν την πρωτοχρονιά. Τέλος πάντων την ψάξαμε παγκόσμια την ιστορία με τις γιορτές , αντικαταστήσαμε το ψητό με την γαλοπούλα, που αρχικά την έλεγαν «διάνο» με αποτέλεσμα ένα κάρο παιδάκια να μεγαλώνουν με την εντύπωση ότι τα Χριστούγεννα οι Αμερικάνοι τρώνε τους ινδιάνους και σήμερα τα Χριστούγεννα χτυπάνε το Πάσχα. Εμπορικά όμως μόνο και όχι στην παράδοση αφού Ελληνας μεταφέρει τις συνήθειες του Πάσχα στα Χριστούγεννα. Οπως για παράδειγμα το ταξίδι στο χωριό. Από όπου και αν κατάγεται ο κάθε ένας μας.

«Το δήμο Μαραθώνα, αποχωρίστηκε για λίγες ημέρες ο Ηλίας Ψινάκης ο οποίος ταξίδεψε για το Gstaad της Ελβετίας, όπου παραδοσιακά περνάει κάθε χρόνο τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων. Εκεί ο δήμαρχος, συνάντησε μέλη της οικογένειας του, αλλά και καλούς του φίλους» έγραψε το Θέμα τα Χριστούγεννα δείχνοντας ότι ο Ψινάκης είναι άνθρωπος των παραδόσεων. Το άρθρο είχε και φωτογραφία που ανέβασε ο Ψινάκης στο instagram για το πώς γιορτάζεται το Πάσχα στο χωριό.

Πρέπει επίσης να πω ότι τα κάλαντα μαζί με τον εθνικό ύμνο η μουσική με τους λιγότερο γνωστούς στίχους. Οι πιθανότητες τα παιδιά που χτυπάνε το κουδούνι να πουν τα κάλαντα μετά το «Καλήν εμέραν άρχοντες και αν είναι ορισμός σας» με όμοιους στίχους είναι όσοι να πει τον εθνικό ύμνο ο Χολέμπας. Και αν η μεγαλύτερη επίθεση στον εθνικό ύμνο έχει γίνει από την Καλομοίρα πέρσι πριν το Μουντιάλ η αντεκδίκηση ανήκει στον Βασίλη Καρρά που ξηγήθηκε εκτέλεση Τζιχάντι Βασίλι στον Μικρό Τυμπανιστή.

Μεγάλη στιγμή εφέτος ήταν ένα άρθρο στην ηλεκτρονική Αυγή για το νόημα Χριστουγέννων. Φράσεις όπως «Η πρώτη προοδευτική, μεταρρυθμιστική, ριζοσπαστική αγωνιστική ιστορία της οικουμένης, η αρχαιότερη παγκόσμια «πρώτη φορά Αριστερά» που βίωσε το ανθρώπινο γένος γράφτηκε στα ελληνικά και ακούει στον τίτλο "Το κατά Λουκάν Ευαγγέλιο"» δείχνουν ότι του χρόνου πιθανό να εορτάσουμε το 1.μ.τ, γυρίζοντας το κοντέρ μετά την έλευση του Τσίπρα. Με το κυβερνητικό συμβούλιο να γίνονται άγιοι σαν τους αποστόλους και την Ζωή, τον Βαρουφάκη και τον Λαφαζάνη να αφορίζονται σαν αιρετικοί από την πρώτη Συριζαϊκή Σύνοδο.

www.avgi.gr/article/6135482/o-%C2%ABkinimatias%C2%BB-basileus-ton-basileon-