Επειδή μπλεκόμαστε

Gazzetta team
Επειδή μπλεκόμαστε
Ο Αντώνης Πανούτσος βγάζει τα συμπεράσματά του από το δημοψήφισμα και σχολιάζει τι μπορεί να σημαίνει η παραίτηση Βαρουφάκη.

1) Η χθεσινή νίκη του Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι 6/10 Ελληνες επικροτούν την στάση του με τους Ευρωπαίους. Δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, όπως και αν έβγανε το ΝΑΙ δεν θα σήμαινε ότι είχε άδικο.

2) Εκτός αν κάποιος έχει ευθέως συμφέρον από την μία ή την άλλη επιλογή το αποτέλεσμα θα είναι ο κριτής. Αν κλείσει δηλαδή καλύτερη συμφωνία από εκείνη που πιθανόν να έκλεινε η κυβέρνηση Σαμαρά.

3) Σε ένα παραλληλισμό με το ποδόσφαιρο κάθε ένας μας γουστάρει να έχει πει «Να χτυπήσει πέναλτι ο Τάδες» και ο διπλανός του «Να το χτυπήσει ο Δείνας» και τελικά να το χτυπήσει ο Τάδες. Και να το βάλει. Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν το χτυπάει ο Δείνας και εκείνος που ήθελε τον Τάδε χαίρεται που το έχασε. Ο παραλληλισμός είναι αρκετά προφανής να μην χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση.

4) Το «είσαστε γερμανοτσολιάδες» και το είσαστε «ψεκασμένα χρυσαύγουλα» όταν συλλήβδην αναφέρεται είναι μειωτικό για όλους. Με το 39% και το 61% μιλάμε για τεράστια νούμερα. Τα πρώτα δεν δικαιολογούνται από την ιστορία, εκτός αν οι Γερμανοί στην κατοχή είχαν τέτοια στήριξη. Τα δεύτερα από τον προσδιορισμό, που ούτε οι ΑΝΕΛ πιστεύουν όλοι στον επάρατο ψεκασμό, ούτε το «συριζαίοι» στέκει σαν αφ' εαυτού κατηγορία.

Ολα τα προηγούμενα επειδή από το πρωί βλέπω ανθρώπους να λένε «κερδίσαμε και χάσατε». Κανένας δεν κέρδισε τον άλλον. Το 61% έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να συνεχίσουν την διαπραγμάτευση και το 39% δεν μπόρεσε να δώσει την εντολή στους δικούς του διαπραγματευτές.

Υ.Γ. Στο κείμενο του Σαββάτου αναφέρθηκα στο ότι μια επιλογή - προφανώς του ΟΧΙ - βάζει την Ελλάδα σε ένα εγκαταλειμμένο ψυγείο για να δει αν το φωτάκι σβήνει χωρίς να υπάρχει μάνταλο. Συνεχίζω να το πιστεύω ελπίζοντας ότι η παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη μπορεί να είναι το χαμένο μάνταλο.

www.gazzetta.gr/panoutsos-daily/article/768585/fotaki-svinei-kai-i-porta-den-ehei-mantalo

Υ.Γ1 Με τις επιλογές να έχουν πια γίνει η σελίδα επιστρέφει σε πιο φλέγοντα θέματα. Ας πούμε το hook με το driver στο golf και 3 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το διορθώσετε.