Στην Ελλάδα Golf είναι μόνο το VW

Gazzetta team
Στην Ελλάδα Golf είναι μόνο το VW
Ο Αντώνης Πανούτσος ετοιμάζεται να παίξει γκολφ το επόμενο πρωί στην Γλυφάδα και σκέφτεται ότι το υπουργείο Αθλητισμούς θα έπρεπε να λέγεται υπουργείο Πρωταθλητισμού.

Πριν 15 χρόνια ταξιδεύοντας από την Αθήνα για το Σίδνεϊ και τους Ολυμπιακούς του 2000 δύο γεγονότα έμειναν στην μνήμη μου. Το ένα χαράματα στο μικρό δωμάτιο των καπνιστών στο αεροδρόμιο της Σινγκαπούρης, ξεσκίζοντας με τον Πύρο Δήμα ένα πακέτο Marlboro, να ακούω για την τους προγόνους του στην Αλβανία. Το δεύτερο στο λόμπι ενός ξενοδοχείου στο Σίδνεϊ, να περιμένω για να τσεκάρω τις αποσκευές μιλώντας με τον ελληνικής καταγωγής γιατρό της Γερμανικής ομάδας της Αρσης Βαρών. «Η Γερμανία από τότε που έπαψε να είναι διαιρεμένη δεν ενδιαφέρεται για τον πρωταθλητισμό. Η γραμμή του υπουργείου είναι ότι τα λεφτά πρέπει να πηγαίνουν στον αθλητισμό και όχι στον πρωταθλητισμό. Η κυβέρνηση εκτιμάει ότι όταν ο κόσμος αθλείται αποφεύγονται οι καρδιοπάθειες και τα λεφτά γίνονται επένδυση αφού δεν επιβαρύνεται το σύστημα υγείας». Και η Γερμανία συνεπής στην πολιτική της, όπως είχε προβλέψει ο γιατρός στους Ολυμπιακούς του 2000 είχε κερδίσει δύο αργυρά μετάλλια με τους βετεράνους Χούστερ και Βέλερ, όταν πριν από 12 χρόνια BRD και DDR είχαν πάρει έξη μετάλλια.

Το ίδιο θα μπορούσε να έχει γίνει και στην Ελλάδα αν αντί για υπουργείο πρωταθλητισμού η υποκατάστατο της ΕΠΟ είχαμε υπουργείο Αθλητισμού. Δηλαδή ένα υπουργείο που αντί να δίνει τα λεφτά στις ομοσπονδίες και αυτές στους συλλόγους για να τα δώσουν στους αθλητές με πρωταθληματικές προδιαγραφές θα τα έδινε στους δήμους ή θα έφτιαχνε η ίδια trail σε δάση, μπαλόνια για τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ, γήπεδα του τένις ή του γκολφ, πισίνες για κολύμβηση ή τέλος πάντων ότι μπορεί να σηκώσει τον έλληνα από τον καναπέ. Και εκτός από το να αθληθεί να τον κάνει να αγαπήσει τον αθλητισμό αφού μόνο όταν ξέρεις την δυσκολία ενός αθλήματος μπορείς να εκτιμήσεις αυτό που βλέπεις.

Το γράφω χωρίς πολλές ελπίδες ότι θα γίνει κάτι της προκοπής. Ο Σταύρος Κοντονής είναι εθισμένος στην προβολή και την παίρνει με το να πλακώνεται με την ΕΠΟ ενώ ο Τζούλιος Συναδινός παραείναι κομματικός για να μπορεί να κάνει κάτι αθλητικό που δεν το έχει κάνει κάποιος στην αντίσταση. Επειδή λοιπόν δεν έχω υπ’ όψιν μου κάποιον καπετάνιο του ΕΛΑΣ που να λεγότανε Καπτάν Μπόγκις ή Καπτάν Ντιους δεν βλέπω πιθανό η παρούσα σύνθεση του υφυπουργείου να κάνει κάτι για το γκολφ ή το τένις. Ιδιαίτερα όταν έρχεται από έναν χώρο που στο παρελθόν πολέμησε υστερικά το γκολφ, λέγοντας ότι τα γήπεδα είναι καταστροφή για τον υδροφόρο ορίζοντα, όταν στην πραγματικότητα το μισούσε γιατί είναι άθλημα φιλελέ. Απόδειξη ότι η Κύπρος που έχει το 1/10 των βροχοπτώσεων της Ελλάδας μια χαρά συντηρεί τα γήπεδα του γκολφ της. Το γράφω στην απίθανη περίπτωση που η κυβέρνηση σταματήσει να έχει τις αντιφιλελέ αγκυλώσεις της και αφήσει να γίνει γήπεδο του γκολφ στον χώρο του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Και αν το πρόβλημα είναι στο όνομα, μπορούμε να μην το λέμε γήπεδο του γκολφ αλλά αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.

Και φυσικά το γράφω επειδή αύριο το πρωί κατεβαίνω να παίξω γκολφ στο γήπεδο της Γλυφάδας με τον Χρήστο Μιχαηλίδη Με τον οποίο θα παίξουμε και στο Pro – Am στις 17 Ιουνίου στο Costa Navarino. Εντυπώσεις από το γήπεδο και φωτογραφίες στο άμεσο μέλλον.

Υ.Γ Στην φωτό με τον Χρήστο Μιχαηλίδη, από την σειρά άσσοι του γκολφ της Panini πριν από παλαιότερο τουρνουά στην Γλυφάδα.