Νικολάκη, χάσαμε!

Gazzetta team
Νικολάκη, χάσαμε!
Νικολάκη πριν πάρεις πίσω την μπάλα άκου και πέντε πραγματάκια για τις εκλογές που γίνανε.
Κάποια στιγμή οι Ελληνες θα δοκιμάζανε την τύχη τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Από το να τον βγάλουν πρώτο κόμμα το 2012, που σήμερα θα σκουπιζόμαστε με εφημερίδες καλύτερα που το βγάλανε τώρα που ο Αλέξης κατάλαβε ότι δεν υπάρχει καμία Ελλάδα που να θέλει να γίνει Βενεζουέλα. Υπάρχει μια Ελλάδα που θέλει να ξαναγίνει ΠΑΣΟΚ. Αν μπορεί να το κάνει αμφιβάλω αλλά Νικολάκη παιδί μου όπως θα μάθεις στην ζωή αν παίρνεις την μπάλα και θέλεις να χτυπήσεις το πέναλτι καλύτερα να είσαι σίγουρος ότι θα το βάλεις. Και ο Αλέξης έστησε την μπάλα στην βούλα.

Νικολάκη ως κόμμα εμείς όπως καταλαβαίνεις χάσαμε. Μπορεί να πιάσουμε την δημιουργική λογιστική και να λέμε ότι από τις προηγούμενες εκλογές χάσαμε μόνο 2%, ότι σώσαμε την Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού, ότι σηκώσαμε τον σταυρό όταν κανένας άλλος δεν τολμούσε αλλά Νικολάκη μου όπως θα έλεγε και ο Νικολακό τα νούμερα μετράνε στο τέλος. Χάσαμε. Και ο κύριος λόγος που χάσαμε είναι ότι ως συνήθως όποτε ένα κόμμα βρίσκεται σε δύσκολη θέση στην Ελλάδα, όπως οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα, αυτό γίνεται ΠΑΣΟΚ. Μετά τις ευρωεκλογές ξηλώσαμε ότι είχαμε κάνει και γίναμε ΠΑΣΟΚ. Και όταν σε βλέπουν να ξηλώνεις ο κόσμος σκέφτεται ότι έκανες παραδέχεσαι ότι έκανες παπαριές καμαρωτές.

Για να είσαι ΠΑΣΟΚ πρέπει να μοιάζεις και ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου είναι ότι μοιάζει λιγότερο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο να τους ακούς φτάνει. Στην ομιλία στην Κλαυθμώνος ο Αλέξης έκανε τον καλύτερο Ανδρέα έξω από τον Μητσικώστα. Εκτός ότι έλεγε 10 λέξεις το λεπτό και οι 9 δισύλλαβες, γιατί ο μακαρίτης ποτέ δεν υπερτίμησε την ευφυία του ακροατηρίου του είπε «Όλοι μαζί, για να σηκώσουμε ξανά τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Τον ήλιο της Δικαιοσύνης, τον ήλιο της Δημοκρατίας, τον ήλιο της αξιοπρέπειας». Που του κάνεις μια αγωγή για το copyright σαν Βενιζέλος και του παίρνει 20 έδρες και οι δύο σε μονοεδρικές.

«Να τις κάνεις τι ;» θα μου πεις όταν μέχρι τα μεσάνυχτα δεν ξέρεις αν τερματίσεις πάνω από την ΑΝΕΛ, που έπαιζε με μισή ομάδα. Χρειάστηκε βέβαια παιδί μου Νικολάκη ο George να φτιάξει κόμμα. Κόμμα να κάνει τι ; Να εκμεταλλευτεί την μεγάλη εμφάνιση που είχε κάνει το 2009 όταν έγινε πρωθυπουργός ; Θα μου πεις όμως Νικολάκη όταν ο άνθρωπος ζει σε γυάλα και ψήνει ο ένας τον άλλον τι ωραίοι τύποι είναι όχι κόμμα κάνεις αλλά κατεβαίνεις σε διαγωνισμό της Eurovision.

Το Ποτάμι Νικολάκη αντί να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ έκοψε από την ΝΔ. Οποιος ήθελε λιγότερο κράτος αλλά δεν ήθελε θα φορέσει τσαρούχια και να πάει με τον Μπαλτάκο να πάρει την Πόλη ψήφισε Ποταμό. Καλό ποσοστό για να συνεχίσουνε μέχρι να γίνουν κανονικό κόμμα χωρίς να καβαλήσουνε το καλάμι και να ζητήσουνε να φοράνε κίτρινα αστέρια σαν τους Εβραίους στα μανίκια όσοι δεν έχουν πάει σε TEDx.

«Μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης το ΚΚΕ κατόρθωσε να κρατήσει το ποσοστό του…». Ξέρεις πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό παιδί μου Νικολάκη ; Από την εποχή που ο Ρίζος είχε το ποίημα «Το λένε τα πουλάκια μεσ’ τα ρέματα, 17% δεν είναι ψέματα». Μιλάμε για το 1981.

Ο λαός είναι σοφός Νικολάκη. Μέσα στην σοφία του έστειλε στην Βουλή τον Καμμένο και του ψεκασμένους. Ελπίζω ότι μπήκε και ο Νικολόπουλος για να καταλάβει ο Σαβιές Μπατέλ ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ότι τους εκπροσώπους μας τους θέλουμε αντρούκλες. Να βάζουν τα πουσταριά στην θέση τους.

Για την Χρυσή Αυγή να πω ότι τέρμα οι σαχλαμάρες με κόσμο που είναι αγανακτισμένος και θέλει να τιμωρήσει τα παλιά κόμματα και έριξε μια ψήφο διαμαρτυρίας. Οποιος θέλει μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο ρίχνοντας την ψήφο του στον Λεβέντη ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μετά από τα δείγματα συμπεριφοράς που έδειξε στην Βουλή και έξω από την Βουλή η ψήφος στην ΧΑ ήταν συνειδητή ψήφος σε ένα φασιστικό κόμμα και έτσι μπορεί να προσμετρηθεί.

Νικολάκη πάρε τώρα την μπάλα και συνεχίστε να παίζετε. Είμαι σίγουρος ότι όποιος έχει χάσει θα λέει ότι το ένα γκολ ήταν με το χέρι και το άλλο η μπάλα είχε βγει έξω. Στα σωστά κράτη όμως όταν τελειώνει το ματς, συμφωνούνε ότι κάποιος κέρδισε και κοιτάνε το καλύτερο μέχρι το επόμενο ματς. Αν το κάναμε στην πολιτική Νικολάκη και όταν τελειώναμε τις εκλογές δεχόμαστε ότι κάποιος κέρδισε και ο νικητής θα κάνει κουμάντα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είχες λόγο να με ακούς. Τώρα πάρε την μπάλα και μην σε ξαναδώ στα μάτια μου. Καντέμη.