Πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ

Gazzetta team
Πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ
Ο Πανούτσος γράφει για την αντιεξουσιαστική σάτιρα, με αφορμή την εμπειρία της μίας και μοναδικής παράστασης του "Δυναμό" του Κεραμεικού.

Ο Τζίμης το είχε κάνει αλλά από τότε έχουν περάσει 30 χρόνια. Ο Λαζόπουλος στις καλές του στιγμές δεν το έκανε ποτέ. Στις καλές του στιγμές η σάτιρα του ήταν για τα μέρη που συχνάζει ο Τσόκλης. Στις κακές του για τα μέρη που θα ήθελε να συχνάζει η Κουμουνδούρου. Οσο για τους υπόλοιπους που κάνανε αντιεξουσιαστική σάτιρα ένα αστείο για το πόσο βλάκες είναι οι μπάτσοι, ένα για το ότι η Μανωλίδου λέει τον Αδωνι «Μπουμπούκο» και το μεροκάματο είχε βγει. Μου ήταν κάτι παραπάνω από έκπληξη όταν άκουσα το «Πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ» από τον Ελ. Βλάχο όπως το είπε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στην μία και μοναδική παράσταση στο «Δυναμό» του Κεραμεικού.

Πάμε στα Εξάρχεια για παρκούρ from TSIRI WEB TV on Vimeo.

Το αερόστατο του Κώστα Χατζή τις τραβάει τις σατιρικές διασκευές. Κάπου στο 2000 ο Δημήτρης Σταρόβας είχε σε άλλη διασκευή το μόνο που χρειάστηκε για να βγάλει γέλιο ήταν να κάνει κατά το «ψόφο», «πσόφος» το «ψηλά», «πσιλά» για να βγάλει γέλιο. Το αερόστατο τραγουδισμένο από τον Χατζή και τον γιο του Χατζή δηλαδή από τον Σταρόβα και τον Μιχαηλίδη με τον δικό τους μοναδικό τρόπο (αρχή στο 1.57).

Η φράση του Ιεροκλή που θυμάμαι είναι το «Χαίρομαι όταν πηγαίνω στο γήπεδο του Ηρακλή. Είναι το μόνο μέρος που όταν φωνάζουν «Ιεροκλή μαλάκα. Δεν εννοούνε εμένα αλλά τον Στολτίδη». Οσο για τον Σταρόβα αυτό που μου έχει μείνει είναι ότι οι παραδοσιακοί ροκάδες δουλεύανε για να έχουν φράγκα να αγοράσουν την κόκα τους. Του Σταρόβα, που είναι τελειωμένος gamer, του τα έτρωγε το καινούργιο play station.