Πώς ζήσαμε το νυχτερινό αθλητικό πάρτι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την ομάδα της bwin (pics)

Πώς ζήσαμε το νυχτερινό αθλητικό πάρτι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με την ομάδα της bwin (pics)

bet365

Σε μια μεγάλη νυχτερινή γιορτή, ένα ανεπανάληπτο πάρτι, μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου. Χιλιάδες φίλοι του δρομικού κινήματος συμμετείχαν στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο και στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., όπου η bwin ήταν για πρώτη φορά ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης.

Σάββατο απόγευμα, ο καιρός ιδανικός, το τοπίο ειδυλλιακό στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, με μια πόλη να έχει «φορέσει τα καλά της», να δείχνει κάπως διαφορετική από τα συνηθισμένα, μα πάνω απ’ όλα έτοιμη να υποδεχθεί και να φιλοξενήσει στους κεντρικούς δρόμους της σχεδόν 20.000 δρομείς.

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά ο 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος μαζί με τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα ευχάριστο ταξίδι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Σε μια υψηλών προδιαγραφών διαδρομή χιλιάδες θεατές, είναι αλήθεια, δημιούργησαν μια άκρως εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Αρχικά, από νωρίς στο λιμάνι της πόλης και στη συνέχεια στο Λευκό Πύργο τα «Batala Salonica» της bwin «έντυσαν» με χρώμα και ρυθμό, διασκέδασαν τον κόσμο και μετέτρεψαν τον αγώνα σ’ ένα μοναδικό πάρτι!

Το κέντρο της πόλης πλημμύρισε από δρομείς κάθε ηλικίας, από 12 έως 87 ετών, σημειώθηκαν σπουδαίες επιδόσεις, που περιλάμβαναν ρεκόρ αγώνων, ενώ οι εκπλήξεις που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο θέαμα!

Πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα.

Είδαμε κόσμο να μπαίνει στον αγώνα και να τρέχει την απόσταση δίχως τον απαραίτητο αγωνιστικό εξοπλισμό. Για την συμμετοχή. Για την εμπειρία. Είδαμε κόσμο και συμμετέχοντες να έχουν κάνει ένα ταξίδι χιλιάδων χιλιομέτρων για να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά στον φετινό αγώνα συμμετείχαν δρομείς από 60 χώρες και πέντε ηπείρους, από την Αυστραλία μέχρι την Αμερικανική Σαμόα. Απίστευτο…

Το ομορφότερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όσοι ήταν εκεί από νωρίς το βίωσαν, το έζησαν, το απόλαυσαν. Μαζί και η πολυπληθής ομάδα της bwin, που για πρώτη φορά ήταν ο μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης, με 400 άτομα να αποτελούν την bwinRunningTeam.

Η πρωταθλήτρια της ξιφασκίας, Θεοδώρα Γκουντούρα κι ο πρωταθλητής σφαιροβολίας, Οδυσσέας Μουζενίδης, οι οποίοι ανήκουν στο χορηγικό πρόγραμμα της bwin -«Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών»- που υποστηρίζει νεαρούς αθλητές στον δύσκολο και επίπονο δρόμο της πρόκρισης στoυς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020, ήταν εκεί, όπως και η Κατερίνα Δαλάκα, πρωταθλήτρια στίβου και coach της bwinRunningTeam, μαζί με τον brand ambassador της bwin, Λάμπρο Χούτο.

Ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής έστειλαν μέσα από την συμμετοχή τους δρομείς όπως ο πρωταθλητής των Special Olympics Νίκος Τουλίκας, αθλητής με νοητική στέρηση και αυτισμό, ο οποίος έχει αναδειχθεί πρωταθλητής κόσμου των Special Olympics στο σκι αντοχής και είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών. Για πρώτη φορά, μάλιστα, δοκίμασε με επιτυχία τις δυνάμεις του στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., ξεπερνώντας τα όριά του.

Η πρώτη πιστολιά για την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε στις 18:00 από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οι αθλητές άρχισαν να τερματίζουν στο Λευκό Πύργο. Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Αναγνώστου της Dole Running Team με χρόνο 1 ώρα 08:43, αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Σταμούλη (1 ώρα 09:03), ενώ την τριάδα των μεταλλίων έκλεισε ο Λάμπρος Μαλτέζος, με χρόνο 1 ώρα 09:28.

Στην κατηγορία των γυναικών, η Στέφανι Λεοντιάδου της “Dole Running Team” επικράτησε με χρόνο 1 ώρα 20:43, μπροστά από τη Μοσχούλα Μανούσου (1 ώρα 22:10) και τη Βίκυ Καραγεωργάκη της “Volkswagen Running Team” (1 ώρα 24:43).

Όλοι τους πήραν τα μετάλλια τους στο stand της bwin με φόντο τον Λευκό Πύργο, όπου ένα εντυπωσιακό light show έδινε μια άκρως μοναδική πινελιά στην νυχτερινή Θεσσαλονίκη!

Το σκηνικό μεταφέρθηκε δύο ώρες αργότερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, εκεί όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι έτρεξαν στον Δρόμο Υγείας 5.000 μ.

Ουκ ολίγοι Ολυμπιονίκες και καταξιωμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού αθλητισμού συμμετείχαν στο Δρόμο Υγείας 5.000μ.: Εκτός από την bwinRunningTeam με την Dole Running Team έτρεξαν η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ο πρώην μπασκετμπολίστας Ευθύμης Ρεντζιάς, ο πρώην ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος, ο πρωταθλητής του στίβου Δημήτρης Γράβαλος και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της πάλης Γιάννης Αρζουμανίδης.

Την αψίδα του τερματισμού στον Λευκό Πύργο πέρασε πρώτος ο Κώστας Γκελαούζος της “Arla Protein Running Team”, με νέο εντυπωσιακό ρεκόρ αγώνων (14:09). Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Χρήστος Παπούλιας (14:49) και ο Νίκος Σταμούλης (14:57).

Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων ήταν η 14χρονη Ηλιάνα Χατζηπαναγιώτη που συνέτριψε το προσωπικό της ρεκόρ στην απόσταση (17:16), αφήνοντας δεύτερη τη Φωτεινή Μυστακίδου (17:27) και τρίτη την Κατερίνα Κουτλή της “Arla Protein Running Team” (17:52).

Ένα είναι σίγουρο: Η νέα μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι δεκάδες χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 15ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» – bwin, στις 12 Απριλίου 2020.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

 

Τελευταία Νέα