Καραλής: Το μίτινγκ επί κοντώ «Fly Athens» έρχεται στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Δημήτρης Ντζάνης
 Το μίτινγκ επί κοντώ του Εμμανουήλ Καραλή έρχεται στην Αθήνα

bet365

Το μίτινγκ επί κοντώ τού Εμμανουήλ Καραλή... γεννήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και τώρα μετακομίζει στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου στις 16 Ιουνίου.

Στις 16 Ιουνίου μία μεγάλη γιορτή, με κορυφαία ονόματα από ολόκληρο τον κόσμο, θα στηθεί στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου για το διεθνές μίτινγκ επί κοντώ «Fly Athens».

Το street pole vault event που διοργανώνεται από τον Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, μεταφέρεται από την Αρχαία Ολυμπία στον προαύλιο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου (Καλλιμάρμαρο) και γίνεται από Fly Olympia, FLY ATHENS.

Ο «χάλκινος» του επί κοντώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, θα υποδεχθεί συναθλητές και φίλους του από ολόκληρο τον κόσμο με τους οποίους αγωνίζεται συχνά σε δημοφιλή μίτινγκ και όλοι μαζί θα προσφέρουν θέαμα στο κοινό της Αθήνας, έξω από ένα ιστορικό μέρος.

Η μεταφορά του αγώνα, αποτελεί ένα όνειρο που πραγματοποιείται για τον εμπνευστή και διοργανωτή του γεγονότος, Εμμανουήλ Καραλή, αφού ο χώρος είναι εκείνος όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896.

To «Fly Athens» Street pole vault, που θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχή χρονιά, αποτελεί έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες άλματος επί κοντώ διεθνώς καθώς ανήκει στην ελίτ κατηγορία και συγκεντρώνει κάθε χρόνο κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος.

Το συγκεκριμένο μίτινγκ αποτελεί μέρος του Continental tour και βρίσκεται στην κατηγορία Silver, στην υψηλότερη δηλαδή δυνατή κατηγορία που θα μπορούσε να βρίσκεται ο αγώνας καθώς πρόκειται για special meeting μιας και έχει μόνο ένα αγώνισμα. Ωστόσο, οι αγώνες της Silver κατηγορίας προσφέρουν αρκετούς βαθμούς στους συμμετέχοντες και έτσι το Fly Athens μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για συγκομιδή πόντων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αλλά και για επίτευξη ορίων.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα ανακοινωθούν οι συμμετοχές των κορυφαίων επικοντιστών που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους στις 16 Ιουνίου.

Το μίτινγκ συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο σύλλογος Ολυμπιακός ΣΦΠ ενώ διεξάγεται υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (World Athletics), της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOE), της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου (ΣΕΓΑΣ), του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT).


@Photo credits: eurokinissi, Γιάννης Σπυρούνης
 

Τελευταία Νέα