Δεύτερη θητεία για τον Σεμπάστιαν Κόε στην IAAF

Gazzetta team
Δεύτερη θητεία για τον Σεμπάστιαν Κόε στην IAAF

bet365

Ο Σεμπάστιαν Κόε θα είναι πρόεδρος στην IAAF και τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Την δεύτερη του θητεία στην προεδρία της IAAF αρχίζει ο Σεμπάστιαν Κόε αφού επανεξελέγει πανηγυρικά στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής που έλαβε χώρα στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο Βρετανός που έχει γράψει ιστορία ως αθλητής στα 800μ και στα 1500μ κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές το 2015 και το 2019 ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου.

Ο Σεργκέι Μπούμπκα επανεξελέγη αντιπρόεδρος με 139 ψήφους σε σύνολο 206, ενώ σε ειδική ψηφοφορία για την εκλογή μίας γυναίκας αντιπροέδρου, η Κολομβιανή Χιμένα Ρεστρέπο συγκέντρωσε την πλειοψηφία. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι της IAAF, είναι ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Ναουάφ Μπιν Μοχάμεντ Αλ Σαούντ και ο Γκόφρεϊ Γκάρντνερ από τα Νησιά Νόρφολκ.

«Η Χιμένα, που είναι πρώην αθλήτρια, θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε το άθλημα προς τα εμπρός. Χαίρομαι που έχουμε για πρώτη φορά εξελέγη μια γυναίκα αντιπρόεδρος, αλλά και για το γεγονός ότι το Συμβούλιο της IAAF θα πλαισιωθεί από επτά ακόμη γυναίκες. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή», είπε ο Κόε για την εκλογή της Ρεστρέπο.

Η ίδια από την πλευρά της τόνισε: «Είναι πραγματικά τιμή μου να αναλάβω αυτή τη θέση. Είναι μία μεγάλη στιγμή για μένα και για τη χώρα μου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους, αλλά και τον Σεμπ Κόε, γιατί αυτό έγινε δυνατό μόνο εξαιτίας σας και των αλλαγών που έγιναν στο καταστατικό. Νομίζω ότι, ως γυναίκες, έχουμε τώρα περισσότερες ευκαιρίες από πριν».

Το κογκρέσο της IAAF εξέλεξε επίσης και νέα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία είναι: Χιρόσι Γιοκοκάουα (Ιαπωνία), Άντι Πιλακόβσκι (Φιλανδία), Άννα Ρικάρντι (Ιταλία), Ναν Γουάνγκ (Κίνα), Αντίλε Σουμαριουάλα (Ινδία), Ναβάλ Ελ Μουταβακέλ (Μαρόκο), Έιμπι Χόφμαν (Καναδάς), Σίλβια Μπάρλαγκ (Ολλανδία), Αλμπέρτο Χουαντορένα (Κούβα), Γουίλι Μπανγκς (ΗΠΑ), Ραούλ Σαπάδο (Ισπανία), Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ (Βουλγαρία) και Μπεατρίς Αγικόρου Ουγκάντα).

 

Τελευταία Νέα