Στις 8 Ιουνίου ο 9ος Υπερμαραθώνιος γύρος της Πάρου

Gazzetta team
Στις 8 Ιουνίου ο 9ος Υπερμαραθώνιος γύρος της Πάρου

bet365

Ένας από τους ιστορικότερους Υπερμαραθωνίους της Ελλάδας διοργανώνεται και φέτος στην Πάρο το Σάββατο, 9 Ιουνίου.

Το πολύ σημαντικό αθλητικό και κοινωνικό γεγονός της Πάρου, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από όλους τους φορείς του νησιού, δίνει ραντεβού εκκίνησης στις 17.00 στην κεντρική πλατεία Μαντώς Μαυρογένους στην Παροικιά και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 24.00 στον ίδιο χώρο. Ο Γύρος της Πάρου έχει παράδοση και μεράκι στην διοργάνωσή του, την οποία έχει αναλάβει ο ΑΟ Πάρου και ο Δήμος, με τη συμμετοχή 150 περίπου εθελοντών και την πολύτιμη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας,του Λιμεναρχείου της ΕΟΔ του Κ.Υγείας Πάρου και του ΕΚΑΒ.

O Γύρος της Πάρου πρωτοδιανύθηκε συστηματικά από δρομείς στο τέλος της δεκαετίας του '80, όταν μια παρέα από Σπαρταθλητές συμπεριέλαβαν την διαδρομή στην Αυγουστιάτικη προετοιμασία τους. Εμπνευστής της ιδέας ήταν ο Μάριος Φουρνάρης.

Στις 25 Αυγούστου του 2001 οργανώθηκε για πρώτη φορά σαν επίσημος Υπερμαραθώνιος αγώνας και σύντομα καθιερώθηκε στην καρδιά των δρομέων από όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή δρομέων «θρύλων», όπως οι Κούρος, Τριανταφύλλου, Χαλκιάς, Στάμος, Καραβασίλης, Αντωνόπουλος και άλλοι. Στόχος του ήταν να υπηρετήσει τον αγνό ερασιτεχνικό αθλητισμό, γι' αυτό και είχεα αγωνιστικό και όχι ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Ο προσωπικός αγώνας του κάθε αθλητή ήταν ο τερματισμός και όχι η διάκριση.

Τον αγώνα διοργάνωνε ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Πάρου με την υποστήριξη του δήμου Πάρου, του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης και την στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και του Επαρχείου Πάρου. Συμμετείχαν σύλλογοι και φορείς από όλα τα τοπικά διαμερίσματα του νησιού, καθώς και πλήθος εθελοντών.

Ο Γύρος της Πάρου αποτελεί μαι γιορτή αθλητισμού για την κοινωνία της Πάρου και όλους τους συμμετέχοντες. Τις τελευταίες δύο διοργανώσεις έχει αναλάβει ο ΑΟ Πάρου, με βασικό συνδιοργανωτή, για την φετινή διοργάνωση, τον Δήμου Πάρου. Tην οργανωτική επιτροπή, η οποία θέτει ως προτεραιότητα την υπηρέτηση του αγνού, ερασιτεχνικού αθλητισμού, αποτελούν οι Τάκης Αποστολόπουλος, Μαρία Κουτσονικολή, Βαγγέλης Νικολάου, Μαρία Περαντινού, Ανδρέας Ραγκούσης και Βασίλης Γιατράς.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές: «Θεωρούμε υποχρέωσή μας να διατηρήσουμε κυρίως τον μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα του αγώνα, παράλληλα όμως να φροντίσουμε όσο γίνεται καλύτερα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Πιστεύουμε ότι και στις μέρες μας είναι πραγματικά πολύτιμο να δώσουμε στους δρομείς την ευκαιρί να συμμετάσχουν σε ένα αθηλτικό γεγονός, υπερβαίνοντας την φιλοδοξία της νίκης».

Πληροφορίες:

 

Τελευταία Νέα