Ξεκίνησε με δύσκολες καιρικές συνθήκες το 36ο Σπάρταθλον (vid)

Gazzetta team
Ξεκίνησε με δύσκολες καιρικές συνθήκες το 36ο Σπάρταθλον (vid)

bet365

Σήμερα το πρωί, κάτω από το Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως δόθηκε η εκκίνηση του 36ου «Σπάρταθλον».

Στην γραμμή της εκκίνησης του ιστορικού αγώνα υπεραποστάσεων, μήκους 246 χιλιομέτρων, βρέθηκαν 387 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή και αέρας) έχουν στόχο τον τερματισμό στη Σπάρτη.

Στο 49ο χλμ της διαδρομής στο ύψος της Κακιάς Σκάλας ο Βραζιλιάνος Λουτσιάνο Άλβες ντε Σόουζα, που είχε πάρει από την αρχή το προβάδισμα στο γκρουπ των πρωτοπόρων αποσπάστηκε τουλάχιστον ένα χλμ από τους άλλους αθλητές και όλα δείχνουν ότι είναι ένα από τα φαβορί της νίκης.

Ο ντε Σόουζα πέρασε το σημείο ελέγχου στο 49ο χλμ σε 3 ώρες 38 λεπτά, ενώ τον ακολουθούν ο Λετονός Έντγκαρς Σιμάνοβιτς με 3 44 λεπτά και ο Τσέχος Ράντεκ Μπρούνερ με 3 ώρες; 46 λεπτά, ο οποίος ακολουθεί τακτική αναμονής χωρίς όμως να χάνει την επαφή με την κεφαλή του αγώνα, κάτι που έκανε και πέρυσι όταν τερμάτισε δεύτερος..


Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουν οι δρομείς στα βουνά της Αρκαδίας, όπου θα πρέπει να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς και να κατανείμουν σωστά τις δυνάμεις τους.
Στον αγώνα μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εγκαταλείψεις, αφού όλοι οι αθλητές συνεχίζουν κανονικά και μαζί τους ο Βρετανός Τζον Βολάντεν, ο γιατρός διασώστης που τον περασμένο Ιούλιο ήταν ο πρώτος που μπήκε στη σπηλιά που είχαν αποκλειστεί τα 12 παιδιά μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με τον προπονητή τους στην Ταϊλάνδη.

 

Τελευταία Νέα