Η ρωσική ομοσπονδία στίβου προσέφυγε στο Αθλητικό Δικαστήριο για τον αποκλεισμό της

Gazzetta team
Η ρωσική ομοσπονδία στίβου προσέφυγε στο Αθλητικό Δικαστήριο για τον αποκλεισμό της

bet365

Προσφυγή στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) κατέθεσε η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου (Rusaf), με την οποία ζητά την πλήρη επανένταξή της στα μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας (IAAF), η οποία εξακολουθεί να το αρνείται.

Η προσφυγή, που κατατέθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντμίτρι Τσλιάκτιν, ζητά την ακύρωση του οδικού χάρτη που επιβλήθηκε στην Rusaf στο τελευταίο Συμβούλιο της IAAF στις 27 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον οδικό αυτό χάρτη, επιδιώκεται η αναγνώριση από τις ρωσικές αρχές των πορισμάτων που συνέταξαν οι ΜακΛάρεν και Όσβαλντ, σύμφωνα με τα οποία στελέχη του υπουργείου Αθλητισμού της Ρωσίας, συμμετείχαν στο σύστημα συγκάλυψης υποθέσεων ντόπινγκ, ενώ ζητείται και η πρόσβαση στα αρχεία το εργαστηρίου της Μόσχας.

«Η έλλειψη βάσης σε αυτά τα κριτήρια και η παρουσία τους στον οδικό χάρτη, κατά τη γνώμη μας, είναι παράνομη, καθώς δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες της Rusaf», δήλωσε ο Ντμίτρι Τσλιάκτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Rusaf περίμενε δύο μήνες για να καταθέσει την προσφυγή, αφού ήλπιζε σε «κάποια αντίδραση της IAAF που δεν ήρθε».

Η προσφυγή κατατέθηκε λίγες ημέρες μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού κατά του Ντόπινγκ (WADA) να άρει την αναστολή της Ρωσικής Υπηρεσίας κατά του Ντόπινγκ (Rusada). Αμέσως όμως έσπευσε η IAAF και έθεσε τις δικές της προϋποθέσεις για την επανένταξη της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου στα μέλη της.

Η ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε από την διεθνή ομοσπονδία στίβου για την αξιολόγηση της προόδου που σημειώνεται από τη Ρωσία, θα μελετήσει τις επόμενες εβδομάδες την απόφαση του WADA και τις προϋποθέσεις που έθεσε για την πλήρη επανένταξη του Rusada και θα υποβάλει σχετική έκθεση στις αρχές Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο της IAAF.

 

Τελευταία Νέα