Το μέλλον είναι τώρα με Καραλή! (vid)

Το μέλλον είναι τώρα με Καραλή! (vid)

bet365

O καταπληκτικός 18χρονος Εμμανουήλ Καραλής πήρε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, την 7η ο Κώστας Φιλιππίδης. ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Δήμος Μπουλούκος

Ο νεαρός πρωταθλητής με μία σπουδαία προσπάθεια έκανε νέο ατομικό ρεκόρ την... πιο κατάλληλη στιγμή, περνώντας τα 5,80μ. στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου και τελικά πήρε την πρώτη θέση στην παρθενική του εμφάνιση σε Παγκόσμιο.

Ο Καραλής απέδειξε ότι δεν έχει μόνο ταλέντο αλλά και κότσια, καθώς κοίταξε στα ίσια όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, αφήνοντας μάλιστα πίσω του, τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Ρίο, τον Βραζιλιάνο Μπραζ. Ο Καραλής ξεκίνησε στα 5.45 , τα οποία τα πέρασε με την δεύτερη, καλύτερο και επιτυχημένο το πρώτο του άλμα στο 5.60, με τη δεύτερη πέρασε τα 5.70 και εκτοξεύτηκε με την πρώτη μάλιστα προσπάθεια πάνω από τον πήχη που ήταν στα 5.80! Αυτό το άλμα του έδωσε την 5η θέση και πλέον δεν μπορούμε να λέμε ότι του ανήκει το μέλλον, αλλά ότι είναι το παρών. Μϊα θέση που θα του προσφέρει και σημαντική ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια.

Στον ίδιο τελικό, ο Κώστας Φιλιππίδης έμεινε 7ος με καλύτερο άλμα 5.70. Πέρασε με τη δεύτερη το 5.45, με την πρώτη 5.60 και 5.70, αλλά δεν μπόρεσε στη συνέχεια, χάνοντας μία φορά το 5,80 και δύο το 5.85. Μετά τον αγώνα ο πρωταθλητής μας είπε: «Ο σημερινός αγώνας δεν είχε καμία σχέση με το Κλερμόν, δεν είναι θέμα πίστας, είναι παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά ακόμα και εκεί είναι θέμα ημέρας. Ξέραμε οτι θα είχε καθυστερήσεις, είχαμε δει το πρόγραμμα αλλά εντάξει δεν μας επηρέασε. Το θέμα είναι οτι εγώ μετά το 5,85 που έκανα φέτος είχα μια ατυχία στην προπόνηση το οποίο με άφησε αρκετά πίσω. Σήμερα βέβαια ήμουν καλά, αλλά όχι έτσι όπως θα ήθελα να είμαι. Εγώ το πάλεψα και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στο 5,80 έπρεπε να το αφήσω και να πάω στο 5,85 και να κάνω την υπέρβαση για να μπω στα μετάλλια. Δεν σταματάμε όμως συνεχίζουμε, σαφώς είναι μέσα στα πλάνα όλα. Δεν ήρθα για να βγω πέμπτος εγώ ήρθα για το μετάλλιο, αλλά έτσι όπως πήγε σήμερα αλλά και με τον τραυματισμό που με πήγε πίσω δεν ήρθε αυτό που ήθελα.»

Δείτε εδώ σε βίντεο το άλμα του Εμμανουήλ Καραλή στα 5.80

Δείτε εδώ σε βίντεο το άλμα του Κώστα Φιλιππίδη στα 5.70

Δείτε εδώ τη live μετάδοση του gazzetta με τις προσπάθειες των Φιλιππίδη και Καραλή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα