H εφαρμογή Strava αποκάλυψε άθελα της ευαίσθητα απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα των ΗΠΑ

Αργυρώ Γιαννουδάκη
H εφαρμογή Strava αποκάλυψε άθελα της ευαίσθητα απόρρητα στρατιωτικά δεδομένα των ΗΠΑ

bet365

Η πλέον δημοφιλής δρομική εφαρμογή Strava έδωσε στη δημοσιότητα ένα παγκόσμιο χάρτη με τους χρήστες της, αποκαλύπτοντας άθελα της Αμερικανικές Βάσεις...

Τον Νοέμβριο του 2017 δημοσίευσε τον σχετικό χάρτη (Global Heat Maps ΕΔΩ), στον οποίο απεικονίζονται οι χρήστες της εφαρμογής από το 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αξιοποιώντας τα στοιχεία του χάρτη ένας 20χρονος Αυστραλός,ο Νέιθαν Ράσερ ο οποίος ειδικεύεται στη μελέτη της Διεθνούς Ασφάλειας στη Μέση Ανατολή διαπίστωσε ότι ο χάρτης εκτός από τις αθώες διαδρομές απλών πολιτών, περιλαμβάνει και διαδρομές Αμερικανών στρατιωτών, σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν, το Ιράκ και η Συρία!

Ο Ράσερ μοιράστηκε την διαπίστωση του στο twitter γράφοντας: «Η Straba έδωσε στη δημοσιότητα τον παγκόσμιο χάρτη. 13 τρισεκατομμύρια GPS σημεία από τους χρήστες (τον να μην μοιράζεσαι τα δεδομένα είναι μία επιλογή). Μοιάζει πολύ ωραίο, αλλά όχι τόσο συναρπαστικό για την ασφάλεια των Αμερικανικών Βάσεων, οι οποίες είναι εντοπίσιμες και χαρτογραφήσιμες»

Όπως είναι λογικό, το τιτίβισμα έγινε αφορμή ώστε το θέμα να πάρει διαστάσεις, διότι μπορεί να μην είσαι σε θέση κανείς να γνωρίζει ποιος είναι ο χρήστης που βρίσκεται στην περιοχή, ωστόσο μέσω του χάρτη είναι σε θέση να χαρτογραφήσει ακριβώς την περιοχή που απεικονίζεται.

 

Τελευταία Νέα