Πρώτος και με τη... βούλα ο Ολυμπιακός (pics)

Πρώτος και με τη... βούλα ο Ολυμπιακός (pics)

Πρώτος και με τη... βούλα ο Ολυμπιακός (pics)

Στο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών που διεξήχθη στην Πάτρα ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος με 9 μετάλλια και τον ακολούθηε με 6 ο Παναθηναϊκός.       

Με 9 μετάλλια ο Ολυμπιακός κατέκτησε και ...τυπικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών που διεξήχθη από την Πέμπτη έως την Κυριακή (9/12) στην Πάτρα. Ο Ολυμπιακός που από το Σάββατο (8/12) είχε πάρει την 1η θέση μαθηματικά κατέκτησε την Κυριακή (9/12) στους Άνδρες 3 χρυσά, 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια ενώ στις Γυναίκες όπου το Πρωτάθλημα κατέκτησε η Παναχαϊκή κέρδισε άλλα 2 μετάλλια από το Σάββατο. Ο σύλλογος του Πειραιά έφτασε στην κορυφή για 2η συνεχόμενη χρονιά υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Λειβάδη. 

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 64κ με τον Αλέξανδρο Τσανικίδη, στα 69κ με τον Πουλίκο Τσαγκράκο, στα 75κ με τον Παύλο Τσαγκράκο ενώ πήρε το ασημένιο στα 75κ με τον Φώτη Τζότζο, στα 91κ με τον Παναγιώτη Κυρίμη και στα 91κ+ με τον Λάμπρο Αναστασάκο. Στην 3η θέση του βάθρου ανέβηκαν ο Γιώργος Χορβαλάκος (64κ), ο Αράς Βεϊσι (69κ) και ο Γιώργος Καραλής 81κ). 

Ο Παναθηναϊκός υπο την καθοδήγηση του Γιάννη Αϊδινιώτη πήρε τη 2η θέση κερδίζοντας 2 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια αλλά και 2 χάλκινα μετάλλια. Το χρυσό κατέκτησε ο Πολυνείκης Καλαμάρας στα 81κ και ο Σωτήρης Αναστασόπουλος στα 91κ+. Στο 2ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Διονύσης Πεφάνης στα 69κ και ο Μανώλης Παπαδόπουλος στα 60κ. Τέλος,  στην κατηγορία των 60 κιλών ο Νίκος Χιούετ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο  ενώ ο Νίκος Καττής  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 69 κιλά.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε δυναμική παρουσία στη διοργάνωση και κατέκτησε 4 μετάλλια! Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κέρδισε 3 χρυσά με τον Βαγγέλη Νανιτζανιάν (91κ), τον Άγγελο Καϊάφα (52κ) και την Άννα Αρτουριάν στα 48κ. Επιπλέον ο Γκεβόρ Γκαλτσιάν πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 75κ. 

Αναλυτικά οι Πρωταθλητές: 

Άνδρες 

52κ: Καϊάφας Άγγελος (ΠΑΟΚ)
56κ: Λαγκαζασβίλι Αλεξέι (ΑΣ ΧΡΥΣΗ ΓΩΝΙΑ)
60κ: Αντωνάς Ευστάθιος (Κολοσσός Ρόδου)
64κ: Τσανικίδης Αλέξανδρος (ΟΣΦΠ) 
69κ: Τσαγκράκος Πουλίκος (ΟΣΦΠ)
75κ: Τσαγκράκος Παύλος (ΟΣΦΠ)
81κ: Καλαμάρας Πολυνείκης (ΠΑΟ)
91κ: Νανιτζανιάν Βαγκάν (ΠΑΟΚ)
+91κ: Αναστασόπουλος Σωτήριος (ΠΑΟ)

Γυναίκες: 

45-48κ: Αρουτουνιάν Άννα (ΠΑΟΚ)
54κ: Κουτσογεωργοπούλου Αικατερίνη (ΣΜΔΑ  Δροσιάς)
57κ: Πλέα Φωτεινή (Παναχαϊκή)
60κ: Πίτα Νικολέτα (ΑΣΔ ΗΕΤΙΩΝ)
69κ: Κοντούλη Στυλιανή (ΑΣ ΑΡΗΣ)
75κ: Ασλανίδη Κυριακή (ΟΣΦΠ) 
+81κ: Τορνικίδου Αλίκη (ΓΝΟΝ ΑΡΗΣ)

 

 

 

 

 

 

Best of internet