Λεουτσί και Ζάρκοβα νικητές στο Authentic Big Blue (pics)

Gazzetta team
Λεουτσί και Ζάρκοβα νικητές στο Authentic Big Blue (pics)

bet365

Ο Homar Leuci και η Nataliia Zharkova διατήρησαν τα πρωτεία στο 2ο Διεθνές Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης Authentic Big Blue που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στην Αμοργό.

Ο Ιταλός δύτης με 228 πόντους στο σύνολο κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρώτη θέση στην overall κατηγορία των ανδρών αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σουηδό Piero Giobbi με 214 πόντους και στην τρίτη τον Γιάννη Γιαγκίνη με 196 πόντους.

Στις γυναίκες, η Ουκρανή Nataliia Zharkova απέδειξε για δεύτερη χρονιά ότι είναι πολύ δυνατή αθλήτρια καθώς συγκέντρωσε 223 πόντους, αφήνοντας πολύ πιο πίσω τις Lena Balta από τη Σερβία με 175 πόντους και την Hyemin Kim από την Κορέα με 150 πόντους. Η Zharkova πέτυχε και εθνικό ρεκόρ Ουκρανίας στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) με 68 μέτρα.

Οι 64 αθλητές από 18 χώρες που πήραν μέρος στο 2ο Authentic Big Blue, αγωνίστηκαν σε τρεις κατηγορίες, τα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT), τα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) και την ελεύθερη βύθιση (FIM). Συνολικά σημειώθηκαν 13 εθνικά ρεκόρ.

Η Lena Balta από τη Σερβία κατέρριψε τόσο το ρεκόρ στα σταθερά βάρη με πέδιλα (CWT) με 80 μέτρα όσο και στην ελεύθερη βύθιση (FIM) με 70 μέτρα.

Ο Mehmet Arikok από την Τουρκία έσπασε τρεις φορές το δικό του ρεκόρ στην ελεύθερη βύθιση (FIM), με 74, 76 και 78 μέτρα. Το ίδιο έκανε και ο Erki Erkvist από την Εσθονία, με 55, 57 και 60 μέτρα. Στην ίδια κατηγορία, με βουτιά στα 70 μέτρα, η Sanda Delija πέτυχε ρεκόρ Κροατίας.

Εθνικά ρεκόρ στα σταθερά βάρη χωρίς πέδιλα (CNF) πέτυχαν o Danail Edrev από τη Βουλγαρία με 45 μέτρα και η Kyung Joo Ko από την Κορέα με 42 μέτρα (είχε προηγηθεί ρεκόρ στα 41 μέτρα).

Το Authentic Big Blue 2018 διεξήχθη από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου και ήταν επετειακό καθώς φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας "Απέραντο Γαλάζιο" που έκανε γνωστή την Αμοργό και την ελεύθερη κατάδυση σε όλο τον κόσμο. O Γάλλος συνθέτης Eric Serra που έγραψε την υπέροχη μουσική της ταινίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αμοργού στην τελετή λήξης του 2ου Authentic Big Blue από τον Δήμαρχο Νίκο Φωστιέρη.

Την ίδια περίοδο η Αμοργός φιλοξένησε και το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Amorgos & Mikres Kyklades Gastronomy Week με επίσημους καλεσμένους, τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και μάγειρες από τα γειτονικά νησιά. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώθηκε και διήμερη γιορτή κρασιού με τη συμμετοχή 10 οινοποιείων από όλη την Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα