Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Πάρτι και κούπα στην Πάτρα ο Ολυμπιακός!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Πάρτι και κούπα στην Πάτρα ο Ολυμπιακός!

bet365

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π/ Όμιλος Ξυνή κέρδισε 23-13 την ΑΕΚ στον τελικό της Πάτρας και κέρδισε το 2ο συνεχόμενο Κύπελλο της ιστορίας του.

Το 2ο Κύπελλο Ελλάδος κατέκτησε το απόγευμα του Σαββάτου (16.3) στην Πάτρα ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π/ Όμιλος Ξυνή. Η ομάδα του Πειραιά στην 2η παρουσία της σε τελικό κέρδισε με 23-13 την ΑΕΚ και διατήρησε το απόλυτο!

Έχτισε διαφορά...

Ο Ολυμπιακός με όπλο του την άμυνα και μεγάλο ηγέτη στην επίθεση τον Δημήτρη Τζηρά ο οποίος πέτυχε 7 γκολ στο 1ο ημίχρονο είχε συνεχώς προβάδισμα και έφτασε σε διαφορά τεσσάρων αλλά και πέντε γκολ στο πρώτο μέρος.

Αντίθετα για την ΑΕΚ το μεγάλο της όπλο ο Γιάκομπσεν έμεινε πολύ... χαμηλά αφού σκόραρε μόλις μια φορά στο 1ο μέρος.

Εκτόξευσε τη διαφορά

Ο Τζηράς συνέχισε και στο 2ο μέρος να οδηγεί τον Ολυμπιακό. Με το 9ο γκολ του δίνει προβάδισμα +6 (17-11) στην ομάδα του. Στο 44.37 και ενώ η ΑΕΚ έχει κερδίσει πέναλτι το παιχνίδι θα διακοπεί για να καθαριστεί για ώρα το τερέν εξαιτίας αυτών που πέταξαν οι φίλοι της ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός φτάνει και πάλι στο +6 (19-13) με τον Ρέινα στο 23.00 και ο Τσίλης σε ανυπεράσπιστη εστία κάνει το 20-13. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα με δυο γκολ (Σανίκης, Τζηράς) φτάνει στο 22-13 στο 26.01.

Οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά στο +10 με τον Λέμος και κατέκτησαν το Κύπελλο με 23-13. Πρώτος σκόρερ ο Τζηράς με 10 γκολ.

Τζηράς: «Πάμε για το νταμπλ»

Ο Δημήτρης Τζηράς που ψηφίστηκε και MVP είπε στην ΕΡΤ μετά από το τέλος του αγώνα: «Δεν έχει σημασία που έβαλα εγώ τα περισσότερα γκολ. Παίξαμε καλά και πετύχαμε τον στόχο μας. Θέλω ν' αφιερώσω τη νίκη στην οικογένεια μου αλλά και στους συμπαίκτες μου που παλεύουν μέσα στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο και πάμε για το νταμπλ».

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης που είχε 10 αποκρούσεις στον αγώνα είπε: «Μπράβο στην ομάδα. Είναι μια δικαίωση για εμάς. Αυτή η ομάδα έχει χτιστεί για να κατακτά τίτλους. Εμφανίστηκαν στο γήπεδο 16 άνδρες που δεν άφησαν την παραμικρή σκέψη στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να συμβεί κάτι διαφορετικό. Το ματς ενώ τελείωσε στο 60ο λεπτό, στην ουσία είχε τελειώσει νωρίτερα αφού και οι ίδιοι οι αντίπαλοί μας είχαν συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούν να πάρουν τίποτα καλύτερο σήμερα από αυτό που έδειξε το τελικό σκορ του πίνακα».

Ζαραβίνας: «Οδηγός μας είναι τ' άλλα αθλήματα του Ολυμπιακού»

Ο Γιώργος Ζαραβίνας οδήγησε τον Ολυμπιακό στο 2ο συνεχόμενο του Κύπελλο και δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ό,τι είδατε σήμερα το καρπώνονται οι παίκτες στο 100%. Ήμασταν εκεί την στιγμή που έπρεπε. Μείναμε συγκεντρωμένοι και στα 60 λεπτά του αγώνα. Οδηγός μας είναι τα άλλα αθλήματα του Ολυμπιακού. Θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας στίγμα, στην μεγαλύτερη αθλητική οικογένεια στην Ελλάδα»

Γραμματικός: «Δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι με 13 γκολ»

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Νίκος Γραμματικός είπε: «Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια. Δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι με 13 γκολ. Κάναμε πάρα πολλά λάθη. Πρέπει να διορθώσουμε όλα τα πράγματα που κάναμε λάθος σήμερα. Για να έχεις ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δε φτάνουν 2-3 ομάδες. Εμείς κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια όπως και ο Ολυμπιακός».

Διαιτητές ήταν οι Κατσίκης-Μιχαηλίδης. Από τον Ολυμπιακό εκφράζουν παράπονα για την διαιτησία στο 2ο μέρος αφού με δίλεπτες προσπαθούσαν να κρατήσουν την ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-2, 5-3, 7-4, 10-6, 12-8 (ημχ), 13-9, 16-11, 17-12, 18-13, 20-13, 23-13

Ολυμπιακός ΣΦΠ / Όμιλος Ξυνή (Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 2, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 1, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής, Μυλωνάς 1, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.

Διαιτητές: Κατσίκης – Μιχαηλίδης: Δίλεπτα: 8-5. Πέναλτι: 4/4 – 3/3

 

Τελευταία Νέα