Ξεκινά από τη Γαλλία ο Φιλιππίδης

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ξεκινά από τη Γαλλία ο Φιλιππίδης

bet365

Ο Κώστας Φιλιππίδης και υπόλοιποι τέσσερις αθλητές του Δημήτρη Κυττέα ξεκίνησαν την προετοιμασία για τη νέα χρονιά με υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες.
Ο Κώστας Φιλιππίδης, ο Δημήτρης Καραγιάννης και ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης, από φέτος έχουν παρέα τους, τους Δημήτρη Πατσουκάκη και Στέλλα Λεδάκη, που εντάχθηκαν στο γκρουπ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει κάνει τον προγραμματισμό και τα πλάνα του για τον καθένα από τους αθλητές.
Ο Κώστας Φιλιππίδης αφού ξεκουράστηκε ύστερα από την απαιτητική και δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε, ξεκίνησε την προπόνηση του με στόχο τους αγώνες του χειμώνα. Ο αθλητής έκλεισε να συμμετάσχει στις 14 Ιανουαρίου στην Ορλεάνη, όπου εκτός απροόπτου θα είναι ο πρώτος του αγώνας στη σεζόν, ενώ έχει ήδη προγραμματίσει να πάρει μέρος και στις 28 του ίδιου μήνα στο Ρουέν. Αυτά είναι τα δύο πρώτα μίτινγκ που έκλεισε ο έμπειρος αθλητής, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταλήξει στο ολοκληρωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα.
«Ηταν μια δύσκολη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλά δεν απέδωσαν. Ο αθλητισμός θέλει και τύχη, που φέτος δεν ήταν με το μέρος μας. Ηταν έβδομος σε τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις, δεν γίνεται να τα βάλουμε με την τύχη», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συμπλήρωσε:
«Τα κοντάρια δεν μας βγήκαν. Τα αλλάξαμε τον Μάρτιο. Κατάφερε στην αρχή να βγάλει ένα μεγάλο άλμα, ωστόσο στη συνέχεια το κοντάρι δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει να πάει υψηλότερα. Τελικά γυρίσαμε στα παλιά κοντάρια, με τα οποία δουλεύουμε ακόμη. Ηδη έχει κλείσει δύο αγώνες και το επόμενο διάστημα θα κλείσει κι άλλους».
Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για τον Δημήτρη Πατσουκάκη. «Θα αλλάξουμε αρκετά πράγματα. Χρειάζεται να δουλέψει αρκετά, ωστόσο έχει την προοπτική να πηδήσει καλά. Ο στόχος είναι να κάνει αγώνες στο κλειστό, ωστόσο ο προγραμματισμός θα εξαρτηθεί και από την εικόνα που θα παρουσιάσει. Θεωρώ πως ο Φιλιππίδης θα τον βοηθήσει και προπονητικά και ψυχολογικά», αναφορικά με τη Στέλλα Λεδάκη, τόνισε: «Πηγαίνουμε βήμα, βήμα. Χρειάζεται να δουλέψει για να πετύχει κάποια πράγματα. Σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την ίδια αν θα κάνει κάτι παραπάνω».
Ενας από τους ταλαντούχους αθλητής του επί κοντώ, ο Δημήτρης Καραγιάννης, επέστρεψε φέτος σε κανονικό ρυθμό προπόνησης. Ο νεαρός το 2016 επέλεξε να ρίξει το βάρος του στο διάβασμα και δικαιώθηκε. «Πέρασε στο Πολυτεχνείο και ήδη φτιάξαμε πρόγραμμα με βάση τις υποχρεώσεις του στο Πανεπιστήμιο. Θέλω να του δώσω συγχαρητήρια για την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Ο στόχος για φέτος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων. Είναι ένας αθλητής με μέλλον για το μέλλον, δεν βιαζόμαστε. Τον βοηθάει πάρα πολύ ο Φιλιππίδης, ο οποίος είναι δίπλα του και να τον στηρίζει σε πολλά θέματα», είπε ο Δημήτρης Κυτέας.
Τέλος ο Ελληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στον Βαλεντίνο Νταμοτσίδη, για τον οποίο είπε: «Πήγε πολύ καλά, ωστόσο θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα. Είναι καλός αθλητής με προσωπικότητα. Νομίζω πως μπορεί να έχει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Νέων και μαζί με τον Πέτρο Χατζίου να κάνουν ένα δυνατό δίδυμο».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα