Η ώρα του Ταμούρ!

Η ώρα του Ταμούρ!

Η ώρα του Ταμούρ!

Ο Γιάννης Ταμουρίδης αγωνίζεται αύριο (16/10) στον αγώνα αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις σε μία πολύ δύσκολη χρονιά. 

Ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης μίλησε στο gazzeta.gr για την τελευταία μεγάλη πρόκληση του 20146: «Έφτασα χθες το πρωί και έκανα δύο χαλαρές προπονήσεις χθες και σήμερα. Η ζέστη δεν είναι τόσο έντονη όσο λένε ή μάλλον δεν με ενοχλεί εμένα προσωπικά τόσο πολύ.

Σίγουρα όμως στο κομμάτι το αρχικό που θα γίνει μέσα στην έρημο, στα πρώτα 130χλμ εκεί οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από το σιρκουί. Αυτό το κομμάτι θα είναι και το καθοριστικό του αγώνα όπως και ο αέρας, που θα έχει αύριο. Από τον αέρα θα εξαρτηθούν οι τακτικές των ομάδων και όπως ακούγεται όλο το παιχνίδι θα γίνει προτού μπούμε στο σιρκουί, γιατί εκεί είναι πιο δύσκολο μία καλή ομάδα να αναδείξει τη δυναμική της. 

Προσωπικά δεν βρίσκομαι στην ευνοϊκότερη θέση, γιατί όντως μόνος μου πρέπει να τρέχω συνέχεια μπροστά για να μην χρεωθώ από τις αλλαγές του ρυθμού, που θα κάνουν οι δυνατές ομάδες.

Όμως αυτή η τακτική έχει το ρίσκο του ότι συνέχεια πρέπει να μάχεσαι για τη θέση του. Μέ το χέρι μου, όμως ακόμα σχετικά φρέσκο από την χειρουργική επέμβαση, δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να ρισκάρω να βρίσκομαι συνέχεια μπροστά. Γι αυτό το λόγο θα προσπαθήσω από την αρχή να μπω σε κάποιο ξεκόλλημα, αποφεύγοντας τον «συνωστισμό» του γκρουπ. 

Όπως και να 'χει θα είναι ένας συναρπαστικός και απρόβλεπτος αγώνας, όπως όλα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τους πιθανούς διεκδικητές του τίτλου να είναι αρκετοί (τουλάχιστον 15 άτομα) εξαιτίας της ιδιομορφίας του αγώνα. 

Όσο για το χέρι μου δεν έχω κάποια ενόχληση ή αδυναμία, αλλά πρέπει σίγουρα να μείνω μακριά από τις πτώσεις γιατί η επέμβαση είναι ακόμα πρόσφατη. 

 

 

Best of internet