Eπιστρέφει το μετάλλιο η Τσιτσέροβα

Gazzetta team
Eπιστρέφει το μετάλλιο η Τσιτσέροβα

bet365

Η Άννα Τσιτσέροβα έχασε και επίσημα το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο ύψος το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι αφαιρείται το μετάλλιο της Ρωσίδας άλτριας, επειδή δείγμα της βρέθηκε θετικό σε απαγορευμένη ουσία (τουρινομπόλ), μετά από επανεξέταση.

Η ΔΟΕ επανεξέτασε το δείγμα της Τσιτσέροβα και από το 2012 στο Λονδίνο, όταν πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαγορευμένης ουσίας. Έτσι, ζητά με επιστολή της στην IAAF να «τροποποιήσει τα αποτελέσματα της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και να εξετάσει την περαιτέρω δράση εντός των αρμοδιοτήτων της».

Η Τσιτσέροβα είχε πάρει το 2008 το χάλκινο μετάλλιο με 2.03μ (το χρυσό η Ελεμπό και το ασημένιο η Βλάσιτς, αμφότερες με 2.05μ), ενώ 4η ήταν η επίσης Ρωσίδα Έλενα Σλεσαρένκο με 2.01μ, η οποία είχε πάρει το χρυσό το 2004 στην Αθήνα.

Συνολικά έχουν βρεθεί 98 θετικά δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 και του 2012, μετά από επανεξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα