Oλυμπιονίκες και πρωταθλητές στο 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη

Gazzetta team
Oλυμπιονίκες και πρωταθλητές στο 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης στη Νέα Σμύρνη

bet365

Μαζί με τους χιλιάδες δρομείς που θα τρέξουν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στο 2ο Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, θα είναι και Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες, σπουδαίοι πρωταθλητές των αγώνων δρόμου αλλά και λαμπρές προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χώρο.

Στoν αγώνα των 10 χλμ. θα τρέξουν ο Χρήστος Καλλίας, πρωταθλητής Ελλάδας στα 10 χλμ το 2016, η Αναστασία Καρακατσάνη, χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Νέων Γυναικών, η πρωταθλήτρια του τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, ο Χρήστος Μπουντούλης, ο Βαγγέλης Μυλωνάς, ο Γιώργος Μενής και η Αγγελική Μενή. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην κορυφαία Μαραθωνοδρόμο στην αυθεντική διαδρομή Μαρία Πολύζου που θα τρέξει με όλη την ομάδα της ΗellasMarathon Team, ενώ συμμετοχή έχει δηλώσει και ο αθλητής ΑΜΕΑ με προβλήματα όρασης Νίκος Τσατσακλάς.

Στα 5 χλμ έχουν δηλώσει συμμετοχή, η Ζωή Ανδρικοπούλου, πρώτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Νέων Γυναικών 2016, ο Κώστας Βασιλάκης κι η Κατερίνα Κικίλια.

Στα 2,5 χλμ. ξεχωρίζει η συμμετοχή του Ολυμπιονίκη Δημοσθένη Ταμπάκου και των αθλητριών της Εθνικής ομάδας πόλο που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Επίσης θα τρέξουν η Παραολυμπιονίκης Βούλα Καντζά, ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, κι αθλητές ξιφασκίας και πολεμικών τεχνών.

Τη διοργάνωση θα στηρίξουν με την παρουσία τους ο ποιητής και πεζογράφος Τίτος Πατρίκιος, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη, που είναι η πρέσβειρα του παιδικού αγώνα των 2,5 χλμ., η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και ο ηθοποιός Αντώνης Κρόμπας.

Ο αριθμός των συμμετοχών στο 2ο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης ξεπέρασε κατά πολύ τον περσινό και την Κυριακή η Νέα Σμύρνη θα γιορτάζει, καθώς ο αγώνας τιμά την ιστορική μνήμη και την πολιτιστική κληρονομιά.

Το Κέντρο Εγγραφών θα λειτουργεί, την Παρασκευή 30.09.2016 και το Σάββατο 1.10.2016 από τις 10:00 μέχρι τις 20:00 στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, στον Πολυχώρο Γαλαξίας, σημείο από όπου αποκλειστικά όλοι οι δρομείς θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης (μόνο για τους αγώνες 10 χλμ. και 5 Χλμ.), καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, www.neasmirnihistoricrun.gr, www.facebook.com/Nea-Smyrni-Historic-Run

 

Τελευταία Νέα