Ο Γιαννιώτης στον διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα»

Ο Γιαννιώτης στον διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα»

Ο Γιαννιώτης στον διάπλου «Θυμάμαι το Σάμινα»

Παρουσία του Σπύρου Γιαννιώτη, οι Παριανοί τιμούν τη μνήμη των 81 αδικοχαμένων θυμάτων του Εξπρές Σάμινα, στο πλαίσιο του δεύτερου Κολυμβητικού Διάπλου 2χλμ. «Θυμάμαι το Σάμινα» που θα πραγματοποιηθεί αύριο (25/09).

 

Ήταν 26 Σεπτεμβρίου του 2000, όταν ο Εξπρές Σάμινα, το οποίο εκτελούσε τη γραμμή Πειραιά-Πάρο-Νάξο-Ικαρία-Σάμο-Πάτμο με τελικό προορισμό τους Λειψούς, προσέκρουσε στις νησίδες Πόρτες, ανοικτά της Παροικιάς της Πάρου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 81 άνθρωποι. 

Έπειτα από 16 χρόνια διοργανώνεται ο δεύτερος διάπλους, (τον οποίο οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να τον παρακολουθήσουν από πλεούμενα) και παράλληλες εκδηλώσεις όπως  Εργαστήρι κατασκευής αναμνηστικών, ομιλίες, προβολές και δράσεις ενημέρωσης για την ασφάλεια στη θάλασσα και στα θαλάσσια αθλήματα. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την βραχονησίδα του Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι το εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου στην Κορακιά της Πάρου.

Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης της ανοικτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος, θα δώσουν το «παρών» και θα μιλήσουν για τους κανόνες ασφάλειας στη θάλασσα. 

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη των 81 αδικοχαμένων συνανθρώπων μας. Θυμάμαι, ότι εκείνες τις ημέρες ήμουν στο Σίδνεϊ και είχαμε όλοι μας σοκαριστεί. Μετά τον αγώνα θα γίνει κατάθεση στεφάνου στο σημείο του ναυαγίου, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα μιλήσουμε για την ασφαλή κολύμβηση».

Εμπνευστής και Τεχνικός Υπεύθυνος του Διάπλου είναι ο Κάρολος Μονόρι προπονητής και αθλητής κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, ο οποίος συνδιοργανώνει τον διάπλου με την Umbrella Branding και την Hibou Alliance  με την υποστήριξη του Δήμου Πάρου και πολλών τοπικών φορέων και οργανώσεων.

Best of internet