Παπαδημητρίου: «Με τον Μιχάλη πρέπει να σταθούμε στις λεπτομέρειες»

Παπαδημητρίου: «Με τον Μιχάλη πρέπει να σταθούμε στις λεπτομέρειες»

Παπαδημητρίου: «Με τον Μιχάλη πρέπει να σταθούμε στις λεπτομέρειες»

Το 2016 θα μείνει στη μνήμη του Μιχάλη Αναστασάκη για πολλούς λόγους. 

 Ηταν η χρονιά που κατάφερε να φτάσει στην τέταρτη θέση στη σφυροβολία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ του Αμστερνταμ, που έβαλε σημάδι για πρώτη φορά πάνω από τα 77,00 μ. (77,08 μ.) και που κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων.

Ηταν και η χρονιά της πρώτης του συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μια διοργάνωση, όπου αναμφίβολα είχε την ευκαιρία να φτάσει μέχρι τον τελικό του αγωνίσματος. 

 
Ο νεαρός πρωταθλητής της σφυροβολίας...πήρε πολλά από όσα έζησε μέσα στη χρονιά και τα οποία θα έχει την ευκαιρία να "εξαργυρώσει" τις χρονιές που έρχονται. 
 
Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε την Τρίτη την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά. «Το 2017 θα είναι χρονιά αλλαγών σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της προπόνησης. Πλέον στεκόμαστε περισσότερο στην λεπτομέρεια, που είναι και αυτή που από ένα σημείο και μετά κάτι τη διαφορά σε έναν αθλητή», είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στη σφυροβολία και ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. «Θεωρώ πως ο Μιχάλης έχει εδραιώσει καλή τεχνική. Υπάρχουν κάποια πράγματα πάνω στα οποία θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Για να πάει όμως στο επόμενο βήμα θα πρέπει να σταθούμε στις λεπτομέρειες». 
 
Ο Αναστασάκης έφτασε φέτος το ρεκόρ του στα 77,08 μ. επίδοση την οποία θα επιδιώξει να προσεγγίσει και αν είναι δυνατό να βελτιώσει το 2017, προκειμένου να είναι ανάμεσα στους αθλητές, που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου. 
 
Βασική προτεραιότητα του ίδιου και του προπονητή του, να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 75 μέτρα. 

Best of internet